Autor Zpráva
smajlik22
Profil *
dobry den,

nevite nekdo proc nefunguje (obrazek v pozadi se vubec nezobrazi):
body {
    background:#e3e3e3 url(../images/body/blue-background.gif) bottom repeat-x;
}

?? v pripade ze dam "bottom" pryc a necham jen repeat-x tak se mi pozadi zarovna na vrch stranky, potrebuji jej ovsem zarovnat na spod a opakovat jej ve smeru X...

Moderátor Chamurappi: Tvůj projev je špatně srozumitelný, piš prosím s diakritikou.
Chamurappi
Profil
Reaguji na smajlika22:
Symptomy dle tvého detailního popisu jasně pasují na chybu na řádku 1579.
Prosím o odkaz na živou ukázku.
smajlik22
Profil *
myslim ze ukazka neni potreba... jsem asi trochu prepracovanej a chybu jsem nejspise nasel.. jde o to ze v html mam pouze:
<!doctype html public "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html> 
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<meta http-equiv="Content-Script-Type" content="text/javascript">
<title></title>
<meta name="robots" content="all">
<meta name="description" content="">
<meta name="author" content="">
<meta name="keywords" content="">
<style type="text/css" media="screen,projection">     
		@import url("resources/style/main.css");
</style>
<!--[if IE 6]>
    <script type="text/javascript" src="resources/js/PNGfix.js"></script>
    <script type="text/javascript">DD_belatedPNG.fix('.png, img, div');</script>
<![endif]-->

</head>

<body>
</body>
</html>

a v CSS:
...kod pro CSS reset.....

body {
	background:#e3e3e3 url(../images/body/blue-background.gif) bottom repeat-x;
}


v pirpade ze v tagu BODY nemam nic, tak se pozadi nezobrazi.. v pripade ze do tagu body dam napr:
<div style="height:1000px;width:100%;></div>

tak se pozadi jiz zobrazi tak jak chci.. takze nejsise je chyba v tom, ze tag body je bez nejakeho obsahu vyskove nulovy, takze neni kde zobrazit pozadi..

jinak chyba řádku 1579 je prosím jaká? hledal jsem i na iternetu a zatím jsem nic nenalezl.

ps. za diakritiku se omlouvám, až nyní jsem si poznámku přečetl. Jsem zyklý psát neformální věci rychle a tudíž bez diakritiky, omlouvám se.
Radek9
Profil
smajlik22:
Jsem zyklý psát neformální věci rychle a tudíž bez diakritiky
Já píši rychle i s diakritikou.

ze tag body je bez nejakeho obsahu vyskove nulovy
Tomu se dá předejít pomocí
html, body {
  height: 100%;
}

A zpět k problému, nevím, jestli je to nutné, ale pro jistotu vždy u background-position nastavuji oba parametry. Tedy left bottom.
Chamurappi
Profil
Reaguji na smajlika22:
jinak chyba řádku 1579 je prosím jaká?
Žádná, 1579 bylo jen náhodně vyvěštěné číslo z toho nic, které jsi popsal.

nejsise je chyba v tom, ze tag body je bez nejakeho obsahu vyskove nulovy, takze neni kde zobrazit pozadi
To z těch zmíněných tří řádků fakt vyčíst nešlo. Nastav stoprocentní minimální výšku pro <html> i <body>:
html, body { min-height: 100%; _height: 100%; }

Jsem zyklý psát neformální věci rychle a tudíž bez diakritiky
Psaní bez diakritiky brzdí čtenáře (pokud umí číst) i pisatele (pokud umí psát). Kdybys najednou místo všech „e“ musel psát „y“, psal bys rychleji než teď?
smajlik22
Profil *
ok, děkuji za rady ;) pomohli jste.

dle nějakého testu co jsem kdysi dělal, píši bez diakritiky o 35% rychleji než s diakritikou, takže důvod proč psát bez ní mám :) jde o to, že nemám českou klávesnici (mám francouzskou [ve výprodeji jsem ji koupil za 25kč] a tudíž nemám [ani neznám] horní řadu písmen s diakritikou, která jsou u číslic, takže nejdříve musím zmáčknout klávesu pro háček/čárku a poté až písmenu ;))

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: