Autor Zpráva
kesaj
Profil
Zdravim vas.
mam stranku http://web.atec.sk/po_anglicky/home.php a horne menu neviem ako mam docielit, ze prave otvorena stranka sa bude hore v menu rozlisovat tym modrym obdlznikom, class mam na to vytvoreny, ale viem ze este nieco treba spravit, aby sa to current prepinalo - vid kod.

html :

<ul id="menu">
<li><a href="http://web.atec.sk/po_anglicky/home.php" target="_self" title="Home" class="current">Home</a></li>
<li><a href="http://web.atec.sk/po_anglicky/about_us.htm" target="_self" title="About us">About us</a></li>
<li><a href="http://web.atec.sk/po_anglicky/translation.php" target="_self" title="Translation">Translation</a></li>
<li><a href="http://web.atec.sk/po_anglicky/interpreting.htm" target="_self" title="Interpreting">Interpreting</a></li>
<li><a href="http://web.atec.sk/po_anglicky/corporate_english.htm" target="_self" title="Teaching">Teaching</a></li>
<li><a href="http://web.atec.sk/po_anglicky/prices.htm" target="_self" title="Prices">Prices</a></li>
<li><a href="http://web.atec.sk/po_anglicky/faq.htm" target="_self" title="FAQ">FAQ</a></li>
<li><a href="http://web.atec.sk/po_anglicky/contactus.htm" target="_self" title="Contact">Contact</a></li>
</ul>	


css

/* NOVEMENUCKO */

ul#menu{ 
	width: 100%;
	height: 43px;
	background: #FFF url("http://web.atec.sk/images/menu-bg.gif") top left repeat-x; 
	font-size: 12px; 
	font-family: "Lucida Grande", Verdana, sans-serif; 
	font-weight: bold; 
	list-style-type: none; 
	margin: 0; 
	padding: 0; 
	}
ul#menu li {
	display: block; 
	float: left; 
	margin: 0 0 0 5px; 
	}
ul#menu li a { 
	height: 43px; 
	color: #777; 
	text-decoration: none; 
	display: block; 
	float: left; 
	line-height: 200%; 
	padding: 8px 15px 0; 
	}
ul#menu li a:hover { 
	color: #333; 
	}
ul#menu li a.current{ 
	color: #FFF; 
	background: #FFF url("http://web.atec.sk/images/current-bg.gif") top left repeat-x; 
	padding: 5px 15px 0; 
	}
Beavis
Profil
kesaj:
Jde to více způsoby. Pokud se web generuje v PHP, stačí přidat podmínku, pokud ne, myslím, že se manuálnímu připisování class nevyhnete.
kesaj
Profil
Beavis:
ako prepisat to class myslis ? da sa zabezpecit cez html nejako to prepinanie ?
Beavis
Profil
kesaj:
Ano, manuálně měnit class. Nevím, zda-li existuje i jiná možnost, obávám se že ne. Jde o to, že v každé jiné HTML stránce ručně doplníte v menu k odkazu class právě zobrazované stránky.
panther
Profil
Beavis:
Nevím, zda-li existuje i jiná možnost
neexistuje. Jsou jen dvě možnosti, obě jsi již nastínil - ručně nebo scriptem (PHP).
kesaj
Profil
dakujem vám, uz to funguje ako ma.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: