| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| gardener Profil |
#1 · Zasláno: 5. 3. 2010, 17:06:56
Zdravím, rád bych si udělal strukturu prvku ve stylu:
------------------------------ | H1 text + bg image | ------------------------------ | | | Obsah | | | | | ------------------------------ | fotter bg image | ------------------------------ Bylo mi dnes porazeno, že Místo struktury div div /div div /div /div zvolit raději div div div /div /div /div Chtěl bych se zeptat proč a zda by to vlastně celé nebylo lepší vložit do tabluky, kdy jednotlivým td, přiřadím třídu? A poslední věc, pokud bych zvolil řešení s DIVy, jak ho udělat co nejefektivnější, co se týče dědění atd. a jak vyřešit pozicování jednotlivých prvků boxu? Děkuji za každou radu. |
||
| habendorf Profil |
#2 · Zasláno: 5. 3. 2010, 17:13:21
Tos mohl pokračovat v původním threadu. Když budeš mít ty divy zanořené do sebe, tak nic pozicovat nemusíš, ne?
|
||
| panther Profil |
#3 · Zasláno: 5. 3. 2010, 17:31:51
gardener:
„zda by to vlastně celé nebylo lepší vložit do tabluky“ jedná se o tabulková data? Pak ano. Nejedná se o tabulková data? Na tabulku zapomeň. „jak ho udělat co nejefektivnější, co se týče dědění atd.“ co udělat? Jaké dědění máš na mysli? |
||
| gardener Profil |
#4 · Zasláno: 5. 3. 2010, 18:08:50
Jedná se o data z vyhledávání, ty vrátím v tabulce, ale celý ten box pr vyhledávání mi tak nějak příjde lepší ale složitější udělat beztabulkově.
Dědění mám na mysl např: #company_search_header
{
width:525px;
height:300px;
background: #34BEFF url('../img/comp_search_head.jpg') no-repeat;
}a zde pak jen změním bg, #company_search_footer { background: #34BEFF url('../img/comp_search_footer.jpg') no-repeat; } pokud ale zapíši: #company_search_header #company_search_footer
{
width:525px;
height:300px;
background: #34BEFF url('../img/comp_search_head.jpg') no-repeat;
}Tak dědění nefunguje.. |
||
| panther Profil |
#5 · Zasláno: 5. 3. 2010, 18:14:15
gardener:
bez ukázky těžko soudit. Pozadí se nedědí. #company_search_header #company_search_footer |
||
|
Časová prodleva: 17 let
|
|||
0