Autor Zpráva
gardener
Profil
Zdravím chtěl bych se zeptat na jednu věc:
Dejme tomu, že v headeru mám:
Nadpis sekce->float left;
Login form-> float right;
U nadpisu použiji
position:absolute;
top:10px;

a vše je o.k, pokud ale napozicuji Login form, musím uvést zápornou hodnotu vlastnosti top, abych jej mohl dostat těsně k hornímu okraji, tzn, jako by na tento prvek měl vliv právě onen nadpis.

Netuší někdo prosím, co mohu dělat špatně, skoušel jsem použít clear, ale bezúspěšně a používat záporné hodnoty, není asi úplně nej řešení.

Díky za každou radu.
.section_title
{
float:left;
font-size:2em;
position:absolute;
top:10px;
padding-left:10px;
color:#fff;
width:400px;
clear:right;

}

/*LOGIN BOX SMALL*/
.user_login_small

{
    float:right;
    background-color: transparent;
    border: none;
    width:350px;
    height: 100px;
	position:absolute;
	right:0px;
	top:-35px;
	color:#FFF;


}
mckay
Profil
gardener:
Pokud mohu doporučit, nepoužívej position: absolute; ani jiné position. Pokud se nepletu tak position: absolute; vyjme ten blok, který ovlivňuješ z toku dokumentu (a to se mi nelíbí). Přečti si něco o marginu, přestaň používat position, top, left, bottom, right. Svět bude hned lepší.
Davex
Profil
Používat současně float a absolutní pozicování je blbost, protože se tím float automaticky vyruší.

Prosím o odkaz na živou ukázku, protože si nedovedu představit umístění toho horního okraje.
panther
Profil
mckay:
Pokud se nepletu tak position: absolute; vyjme ten blok, který ovlivňuješ z toku dokumentu (a to se mi nelíbí)
nepleteš se. Ale to, že se ti pozicování nelíbí, není podstatné. Někdy se hodí, dokonce se bez něj někde lze jen těžko obejít. Tím neříkám, že zde je na místě.
Kcko
Profil
mckay:
Kdyz s pozicovanim umis pracovat tak nevidim duvod proc ho nepouzivat ...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: