Autor Zpráva
ctverecek
Profil
Zdravim, mam problém na www.beta.vyslystav.cz kdyz si kliknete na titulni strane na nektery ze tri obrazku zobrazi se vam zvetsenina tohoto obrazku - problem je ze top menu za leze nad nahled tohoto obrazku. Nastavil jsem top menu z-index: 1 ale ten tam musi byt protoze kdyz ho odstranim tak subpolozky z top menu "lezou" pod flash banner. Co teda udelat aby top menu nelezlo pod flash banner a zaroven nevycnivalo v nahledu obrazku?
Natlaid
Profil
Nevím jestli je to řešení, ale zkuste z-index u table.menu dát na: 0...
Mě to v Mozzile Firefox, po této změně funguje...
Trejpa
Profil
ctverecek:
#lbOverlay { z-index:1; }
#lbImage { z-index: 2; }
ctverecek
Profil
Mam dvě otázky:

1) v kterým souboru mam to
#lbOverlay { z-index:1; }
#lbImage { z-index: 2; }

dosadit?

2) jaky programy pouziva pro cteni kodu na webu? Ze vite ze tohle id obsahuje to a to a je tam a tam... ja pouzivam Firebug v Mozille ale ten pravdepodobne vsechno
panther
Profil
ctverecek:
1) v kterým souboru mam to [...]dosadit?
buď v tom původním (tj. stylopis ke galerii) nebo k tomu, co je přilinkován později. Obojí je možné, to sis mohl snadno zkusit sám.

2) jaky programy pouziva pro cteni kodu na webu?
FireFox má různé doplňky. Jedním z nich je právě Firebug, dalším Webdeveloper Toolbar. Dá se to vyčíst z normálního či v tomto případě generovaného zdrojového kódu.

ja pouzivam Firebug v Mozille ale ten pravdepodobne vsechno
ale ten všechno... co? Na tohle je akorátní :-)
ctverecek
Profil
OK ten zapis jsem dal primo to css k template. Zkuste si ale fotku otevrit tedka, menu je v pozadi - v poradku ale ramecek fotky, popisek fotky a tlacitko zavrit je bohuzel taktez v pozadi - proc?

panther:
ale ten všechno... co? Na tohle je akorátní :-) souhlasim ze je akorat pro tohle
panther
Profil
ctverecek:
ale ramecek fotky, popisek fotky a tlacitko zavrit je bohuzel taktez v pozadi - proc?
protože je jim třeba taky zvětšit z-index. Na to Trejpa zapomněl :-)

Otevři si CSS té galerie a všude, kde je z-index, hodnotu zvětši o jedničku. Tím nic nezkazíš.
Trejpa
Profil
ctverecek:
#lbOverlay { z-index: 1; }
#lbImage, #lbBottomContainer { z-index: 2; }


panther:
Ale nezapomněl.
A na jedničku ne, aspoň na dvojku. Stránka má z-index 0, šedý překryv 1 a obrázek s popisem 2.
panther
Profil
Trejpa:
nezkoumal jsem, jak jsou tam ty indexy poskládané, vycházel jsem z toho, co bylo napsáno výše.

A nepsal jsem na jedničku, ale o jedničku, tím se opravdu nic zkazit nedá :-)
ctverecek
Profil
Amazing tedka to funguje skvele.

Jen me zajima kudy se Trejpa dopidil ze galerie ma hodnoty #lbOverlay, #lbImage, #lbBottomContainer. Je to nejaky všeobecný tag a nebo v jakym css to je?
Trejpa
Profil
ctverecek:
Jen me zajima kudy se Trejpa dopidil […]
Firebug. Klepneš pravým myšítkem na požadovaný prvek a vybereš „Zkoumat prvek“. Pod stránkou se objeví zdrojový kód s označeným prvkem a vpravo všechny na něm aplikované styly.

v jakym css to je?
Výše uvedeným jsem se dozvěděl, že původní styl pro ten slimbox je na této adrese. K vyřešení problému to však potřeba znát není.
ctverecek
Profil
Ááá už to vidim, mocná zbraň ten Firebug. Diky moc chlapy ;-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: