Autor Zpráva
Antonidas
Profil *
Hoj, mám problém s tímto: http://seo-servis.cz/source-zdrojovy-kod/3244203

Stránka obsahuje příliš mnoho inline vložených CSS stylů, které by měly být ve zvláštním souboru.
Velikost v CSS navíc: 0.51 kB

na stránce žádné CSS kromě externího nemám, jak je to tedy možný?

http://www.antonidas.own.cz/
kelvin
Profil
Ale máš, 4x:

style="display:block !important;visibility:visible !important;overflow:hidden;position:absolute;top:0px;left:0px;height:24px;z-index:20;width:100%

style="display:block !important;visibility:visible !important;font-family:arial;font-size:12px;text-align:center;height:24px;color:#ffffff;background-color:#000000;z-index:15;line-height:24px;

style="margin:0 !important;padding:0 6px 0 0 !important;display:inline !important;

style="height:24px;display:block !important;visibility:visible !important; width:24px


Je to v té liště nahoře, pravděpodobně ji tam dává hosting.
Antonidas
Profil *
jéééé no jo, já na to zapoměl, dík moc, já furt hledal v kódu ve svém dreamweaveru...
Noplayer
Profil *
Dobrý den,

chci se zeptat jak popsané styly nahoře dám do externího souboru css. Prosím podrobně napsat. Zkoušel jsem to
ale nic. Navíc mi to háže HTML chyby. Fakt nevím.

Díky za odpověď.
jenikkozak
Profil
Noplayer:
Krátké studium na dlouhé zimní večery.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Noplayera:
Zkoušel jsem to ale nic
Bez odkazu na živou ukázku ti těžko řekneme, v čem děláš chybu.

Navíc mi to háže HTML chyby.
Ty něčemu vadí? Nevěř SEO blábolátorům, parazitují na svých uživatelích a profitují z dezinformací.
Noplayer
Profil *
Dobrý den,

jestli někdo ví potřebuji poradit s nesémantickou značkou font. A jestli víte jak dát inline css styly v
kódu do externí souboru s tím odkazem na něj nějak mi to háže hodně chyb. A v tom css externí souboru
se nemám asi zapistovat style nebo jak? Díky za radu.

Děkuji.
panther
Profil
Noplayer:
fontem se dá nastavit velikost písma, tedy font-size, rodina písem, tedy font-family (lze zapsat i jedním zápisem, font a barva, tedy color.

A jestli víte jak dát inline css styly v kódu do externí souboru
třídy, identifikátory (a kontextové zaměřování jednotlivých elementů).

A v tom css externí souboru se nemám asi zapistovat style nebo jak?
Úvod do CSS
Noplayer
Profil *
panther díky za odpověď ale je hodně obecná. Potřeboval bych konkrétně příklad třeba na <font face="Tahoma" color="#CCCCCC" size="2"> jak napsat fonty v CSS? Díky moc za radu.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Noplayera:
Pročti si odkázané stránky, v nich najdeš odpověď. Pokud nechceš věnovat čas studiu, najmi si někoho, kdo chce, nebo kdo to už umí.
Proč považuješ „nesémantickou značku font“ za problém? Co konkrétního si myslíš, že získáš předěláním do CSS?
Noplayer
Profil *
Asi rychlejší zobrazení když bude vše v CSS místo nesémantických značek ne? No a nevím jak dát inline styly do externího souboru jak tam mají být zapsány aby mi to neházelo další HTML chyby. Děkuji za radu.
panther
Profil
Noplayer:
Asi rychlejší zobrazení když bude vše v CSS místo nesémantických značek ne?
sémantika HTML nemá s rychlostí načítání nic společného (bavíme-li se o používání či nepoužívání fontu).

nevím jak dát inline styly do externího souboru jak tam mají být zapsány
to jsou naprosté základy CSS, které si musíš nastudovat, bez nich se dál nehneš. Na vše potřebné jsme tě již jednou odkazoval.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Noplayera:
Připadá-li ti zobrazení tvé stránky pomalé, bude problém v něčem jiném než ve <font>ech, díváš se špatným směrem.
Kolega panther má pravdu, že to jsou základy, bez nichž se dál nehneš — a ty se potřebuješ dál hnout? Proč? Protože se chceš něco naučit, nebo protože tě k tomu nutí nějaký pochybný automat? Našel sis na sebe špatný bič. Pokud nevidíš ve výměně <font>ů za CSS žádný praktický přínos pro další vývoj webu, nemá cenu se do toho pouštět.
Noplayer
Profil *
Já vím že tam dáš mezi <head> ten tag který odkazuje na css v souboru ten ale nefunguje to hazí mi to pak HTML chyby nevím čím to je?
A taky mi dej zvýraznit nadpis v CSS když na píšu i font-weight: bold potřebuju to v nadpisu h2 a opravdu to nejde.
Takže to není o tom že vše nevím ale nějak mi to se nezobrazí. Děkuji za radu.
panther
Profil
Noplayer:
bavíme se obecně, nečekáš konkrétní radu, na jakém řádku máš chybu, že ne? Dodej odkaz na web, kde se tak děje, pak se můžeme bavit dál.
Bubák
Profil
Noplayer:
taky mi dej zvýraznit nadpis v CSS když na píšu i font-weight: bold potřebuju to v nadpisu h2 a opravdu to nejde
Bez dalšího stylování se nadpisy zobrazují tučně, pokud dáš nadpisům font-weight: normal; tak budou nadpisy netučné.

hazí mi to pak HTML chyby nevím čím to je
Z takto přesně popsaného problému je to naprosto jasné, máš to rozbité.
Noplayer
Profil *
Potřebuji právě tučný nadpis v CSS? Děkuji.
Noplayer
Profil *
Ten tučný nadpis bych potřeboval definovat v CSS a to font-weight:bolder nefunguje :(
Chamurappi
Profil
Reaguji na Noplayera:
Nespolupracuješ. Toto je diskuse, ne zeď nářků.
Noplayer
Profil *
Potřeboval bych poradit jak udělat tučný nadpis v CSS? Děkuji za radu.
panther
Profil
Noplayer:
na tuto otázku jsi dostal již odpověď od Bubáka v [#16]. Čemu na ní nerozumíš? Pokud to z nějakého důvodu nejde, čemu jsi nerozumněl na odpovědi [#15]?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Noplayera:
Potřeboval bych poradit […]?
Už jsem ti odpovídal, že si myslím, že to nepotřebuješ poradit.
Další zbytečné nářky (tedy bez konkrétních podkladů) budou mazány.
Noplayer
Profil *
„taky mi nedej zvýraznit nadpis v CSS když na píšu i font-weight: bold potřebuju to v nadpisu h2 a opravdu to nejde
<div align="center"><h2><font face="Verdana" size="4" color="#FFFFFF">Novinky</font></strong></h2></div><div align="center">
jak to má být zapsané v CSS aby to bylo tučně? Děkuji.
pcmanik
Profil
Noplayer:
Obycajny tag <b> text </b> Ti nestaci?
Noplayer
Profil *
To je odpověď mám tam strong ale chci to zapsat v CSS ale vidím je to asi nad možnosti zdejších uživatelů př. jsem na napsal v 13:55:19


No jestli někdo ví budu vdečnej za každou radu. Děkuji.
pcmanik
Profil
Noplayer:
Ten tvoj strong nema pociatocnu znacku, tak som si ho nevsimol.... Toto mas css zapis tucneho pisma font-weight:bold;
Nabuduce nebud mudry, toto nieje nad moznosti tunajsich uzivatelov, toto je prave pod ich uroven. A ty sa nauc zaklady HTML a CSS.
Noplayer
Profil *
Já zaklady HTML a CSS chápu ale nechápu proč něco nefunguje v praxi. A tím strongem to myslím není.
Ugo
Profil
Noplayer:
Jediný kus kódu jež jsi uvedl je
<div align="center"><h2><font face="Verdana" size="4" color="#FFFFFF">Novinky</font></strong></h2></div><div align="center"> 
, zde nevidím ani kapku CSS.

Pokud ti něco nefunguje jak má tak to postupně oddebuguj, stáhni si nějaký dobrý nástroj (Chrome, Opera mají v sobě, u FF to je webdevelopers tools a firebug).
1. Zkontroluj jestli vůbec existují styly - jestli je správně cesta k souboru, správná syntaxe souboru (stačí si nechat zobrazit zdroják a vyzkoušet link z něj)
2. zkontroluj zda něco nepřepisuješ vícekrát
3. h2 je defaultně bold, zkus si dát normal, jestli jen nevidíš tence :-)

4. nauč se trpělivě výstižně podat problém včetně podkladů k vyřešení
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0