21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
Marek Janů
Profil *
Pomozte prosím.
Pokud vložím do webové stránky obrázky vedle sebe (pod sebe) a zobrazím je v prohlížeči Mozilla (Firefox atd.) stále se mi mezi nimi zobrazuje mezera asi jeden milimetr

border
margin
padding
vspace
hspace

- všechno mám 0

Ostatní prohlížeče to zobrazí správně bez jakékoli mezery.
Ty obrázky chci vlastně vložit do tabulky - ale tím to není s mezerou se mi to tak zobrazuje ikdyž obrázky v tabulce nejsou.

Prosím, poraďte mi proč Mozilla to zobrazuje jinak (asi špatně) a jak vyrobit řešení. Dělám levé menu a potřebuji aby ty obrázky byly spojené. Thanks. Díky.
T3RMiX
Profil
Uvítal bych zdrojový kód HTML a CSS jinak nevim :/
Možná zkus nastavit line-height:0;
Marek Janů
Profil *
Uvítal bych zdrojový kód HTML a CSS jinak nevim :/


No, já to tady nemám, ale myslím, že to funguje tak s tou mezerou vždy! Vyzkoušej to! Tobě se ta mezera nezobrazí?
jj
Profil *
Zkus nejaky jednotky
Tomik
Profil
proč Mozilla to zobrazuje jinak (asi špatně) - špíš bych řek, že to ostatní prohlížeče zobrazují špatně a Mozilla atd. správně.

Tak jsem si dal 2 obrázky pod sebe a nastavil jsem jim jen atribut src a všechny prohlížeče mi to zobrazily (vč. Mozilly 5.0 a Firefoxu 1.0) bez mezery.

Tak mě tak napadá : třeba máš v tom obrázku dole 1 mm bílé místo, pozadí máš nastavené jako bílé a tak to vypadá jako mezera, ale je to ten obrázek.
llook
Profil
Mohlo by to být nastavením margin/padding/border u nějakého prvku kolem obrázku (třeba <p><img src=""></p>). Bez kódu těžko říct.
Honza Hučín
Profil
Anebo to může být tím, že v kódu je mezi tagy <img> odřádkování a prohlížeč si odřádkování přeloží jako mezeru.
Marek Janů
Profil *
proč Mozilla to zobrazuje jinak (asi špatně) - špíš bych řek, že to ostatní prohlížeče zobrazují špatně a Mozilla atd. správně.

Tak jsem si dal 2 obrázky pod sebe a nastavil jsem jim jen atribut src a všechny prohlížeče mi to zobrazily (vč. Mozilly 5.0 a Firefoxu 1.0) bez mezery.

Tak mě tak napadá : třeba máš v tom obrázku dole 1 mm bílé místo, pozadí máš nastavené jako bílé a tak to vypadá jako mezera, ale je to ten obrázek.



Mohl bys mi poslat na mail janue@seznam.cz tvoje soubory (zdroj. kód a obrázky)

Tak mě tak napadá : třeba máš v tom obrázku dole 1 mm bílé místo, pozadí máš nastavené jako bílé a tak to vypadá jako mezera, ale je to ten obrázek.

To víš že jo, jsem asi blbej.
llook
Profil
Pokud mám v kódu tohle:
<img src="file:///home/xy/obrazek.jpg" /><br /><img src="file:///home/xy/obrazek.jpg" />
tak se prostě mezi obrázky žádná mezera netvoří. Bez ukázky kódu, ve kterém se tvoří můžeme jenom hádat.
Marek Janů
Profil *
Pokud mám v kódu tohle:
<img src="file:///home/xy/obrazek.jpg" /><br /><img src="file:///home/xy/obrazek.jpg" />
tak se prostě mezi obrázky žádná mezera netvoří. Bez ukázky kódu, ve kterém se tvoří můžeme jenom hádat.


Jo, mě mezera taky ne - je to to samé co mám já.
Už vím, co tu mezeru dělá - musíš mít toto doctype:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML Strict 4.01//EN">


<HTML>
<HEAD>
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html;windows-1250">
<TITLE>Bez titulku</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<img src="obrazek.gif" /><br /><img src="obrazek.gif" />


<TABLE cellpadding="0" cellspacing="0">
<TR>
<TD><img src="obrazek.gif" /></TD>
</TR>

<TR>
<TD><img src="obrazek.gif" /></TD>
</TR>
</TABLE>


</BODY>
</HTML>
Marek Janů
Profil *
A teď otázka - jak ve striktním 4.01 udělat, aby mezi obrázky nebyla mezera v Mozille?
(Alespoň je to již přesně formulované)
Marek Janů
Profil *
No, taK jsem zjistil, že to s mezerou dělá i v "Ttransitionalu" bez mezer to udělá pouze pokud neuvedu žádné doctype.
Yuhů
Profil
to už se asi dostáváš do oblasti polo-standardního módu Mozilly. Tomuhle nerozumím, ale snad bude někdo vědět.
Tomik
Profil
Ten kód co si uvedl Marku se zobrazuje tak, že ty obrázky nahoře jsou úplně u sebe a ty v tabulce jsou také úplně u sebe (tzn. IE 6.0 j evšechny zobrazí bez mezery, pouze mezi těma dvěma obrázkama a tabulkou udělá mezeru, kvůli přechodu na tabulku), Mozilla ta zobrazí všechny obrázky úplně u sebe. Opera rovněž. I s tim formátováním dostype. IMHO na tom nezáleží.
Pokud jsem to pochopil tak,že si chtěl aby se ty obrázky od sebe neodlepovaly v tabulce v Mozille, tak to se děje přesně v tom tvém kódu.
Marek Janů
Profil *
Ten kód co si uvedl Marku se zobrazuje tak, že ty obrázky nahoře jsou úplně u sebe a ty v tabulce jsou také úplně u sebe (tzn. IE 6.0 j evšechny zobrazí bez mezery, pouze mezi těma dvěma obrázkama a tabulkou udělá mezeru, kvůli přechodu na tabulku), Mozilla ta zobrazí všechny obrázky úplně u sebe. Opera rovněž. I s tim formátováním dostype. IMHO na tom nezáleží.
Pokud jsem to pochopil tak,že si chtěl aby se ty obrázky od sebe neodlepovaly v tabulce v Mozille, tak to se děje přesně v tom tvém kódu.



Přesně jak mám ten kód, tak mi to Mozilla zobrazí s mezerami.
Marek Janů
Profil *
Ten kód co si uvedl Marku se zobrazuje tak, že ty obrázky nahoře jsou úplně u sebe a ty v tabulce jsou také úplně u sebe (tzn. IE 6.0 j evšechny zobrazí bez mezery, pouze mezi těma dvěma obrázkama a tabulkou udělá mezeru, kvůli přechodu na tabulku), Mozilla ta zobrazí všechny obrázky úplně u sebe. Opera rovněž. I s tim formátováním dostype. IMHO na tom nezáleží.
Pokud jsem to pochopil tak,že si chtěl aby se ty obrázky od sebe neodlepovaly v tabulce v Mozille, tak to se děje přesně v tom tvém kódu.


Je to zde - ten screenshot je úplně ta samá stránka!
http://janyweb.wz.cz/picts.htm
Marek Janů
Profil *
IE to zobrazí pouze s mezerou nad tabulkou, Opera 7 bez mezer. Zkouším to na různých PC a verzích prohlížečů.
Marek Janů
Profil *
Prosím, pište mi, jak se to zobrazuje Vám,
Marek Janů
Profil *
!!!:


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="cs" >
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250" />
<meta http-equiv="Content-language" content="cs" />

<title>Knedl</title>

</head>
<body style="line-height:1px;">
<img src="obrazek.gif" /><br />
<img src="obrazek.gif" /><br />
<img src="obrazek.gif" /><br />
<img src="obrazek.gif" style="margin:0" /><br />
<img src="obrazek.gif" style="margin:0" /><br />
</body>
</html>


Takže je to ten line-height: 1px!!!
Poldik
Profil *
Zkus Operu. Mě Mozilla překrývá odkazy, které mám pod sebou. V Operě mi to jde správně!!!
Timy
Profil
Poldik
jednak reaguješ na rok staré téma a jednak stránka má být optimalizovaná pokud možno pro všechny prohlížeče.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0