| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| fotodoma Profil |
#1 · Zasláno: 4. 5. 2010, 15:46:37
Vysouvací vertikální menu ve třísloupcovém layoutu na stránce fotodoma.cz
mi utíká z levého sloupce do obsahu, posunuje se o kus doprava. Ve dvousloupcovém layoutu to kupodivu bylo OK. Ve třísloupcovém jsem udělala všechno ve stejné barvě a myslela jsem, že je po problému. Dokud jsem ale neviděla náhledy webu na seznamu, kde se zobrazuje na náhledech vlevo zbytečný prázdný pruh. Asi to vadí i návštěvníkům s malým monitorem, musí si obraz horizontálně posunout. Kde mám já lama chybku? Jde to změnit opravou ve stylopisu abych nemusela předělávat potrefené stránky? |
||
| panther Profil |
#2 · Zasláno: 5. 5. 2010, 00:15:37
fotodoma:
nevynulovaný margin a padding, pokud jsem tedy dobře pochopil tvůj problém. |
||
| fotodoma Profil |
#3 · Zasláno: 5. 5. 2010, 10:09:32
panther:
díky, ale tím to není, když jsem umazala všechny marginy a paddingy, menu se mi smálo dál... Pro názornost jsem stránku v jiných barvách hodila ještě na http://fotodoma.cz/pokus.html Z černého #levy mi menu utíká do červeného #blok ke žlutému #obsah, tipla bych to na nějakých 30 pixelů. Proto jsem musela #blok tak moc rozšířit, aby #levý sloupec nespadl dolů pod #obsah. |
||
| panther Profil |
#4 · Zasláno: 5. 5. 2010, 10:45:10
fotodoma:
„Z černého #levy mi menu utíká do červeného #blok ke žlutému #obsah, tipla bych to na nějakých 30 pixelů.“ tvůj tip je špatný, není to 30, ale 40px. „když jsem umazala všechny marginy a paddingy, menu se mi smálo dál...“ protože jsi je umazala jinde, než bylo třeba :-) #menu ul {margin-left: 0; padding-left: 0;} |
||
| fotodoma Profil |
#5 · Zasláno: 5. 5. 2010, 11:04:10
panther:
Tisíceré díky! Vidím, že umazat a vynulovat je rozdíl. A ten zeštíhlovací odhad šířky mám zafixovaný z pohledu do zrcadla ;-))) |
||
| panther Profil |
#6 · Zasláno: 5. 5. 2010, 11:07:12
fotodoma:
„Vidím, že umazat a vynulovat je rozdíl.“ jak kde. Seznamy mají defaultní levý margin (někde padding), proto smazáním zůstane tato defaultní hodnota. Vynulováním ji přepíšeš. |
||
|
Časová prodleva: 16 let
|
|||
0