| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| TeeVee Profil * |
#1 · Zasláno: 9. 5. 2010, 02:58:18
Dobrý den,
Řeším náhodnou změnu obrázku pozadí po načtení nějaké stránky (nebo refresh stránky) - ale nikoli skrze javascript nebo php - ale přímo v css. V mém grafickém layoutu používám klasicky:
#header {
background: url('jeden-z-obrazku.jpg');
}
Lze vytvořit funkci nebo "cokoli", co mi bude přímo v css měnit obrázky? Pokud bych chtěl pozadí headeru měnit dynamicky - napadlo mě ještě použití php scriptu, který by z pole načítal přímo jednotlivé "headery" z css - takže by to mohlo vypadat něco jako:
PHP Kód
$headers = array("header1",
"header2",
"header3",
"header4");
mt_srand(time());
$random_index = mt_rand(1, (count($headers)));
$random_index--;
?>
<div id="<? echo "$headers[$random_index]" ?>" >
CSS Kód
#header1 {
background: url('obrazek1.jpg');
}
#header2 {
background: url('obrazek2.jpg');
}
...
Existovalo by ještě nějaké řešení nebo máte nějaké lepší zkušenosti či nápad??? :-) Předem díky Lukáš |
||
| TeeVee Profil * |
#2 · Zasláno: 9. 5. 2010, 03:07:49
Ještě mě napadlo nějaké vylepšení, pokud bych chtěl obrázky v headeru trochu "ovládnout" - tím myslím že například pro stránku "home" by připadal styl "header-home", pro stránku "aktuality" by připadal styl "header-aktualita", pro stránku "kontakt" by připadal styl "header-kontakt" ... prostě aby každá stránka měla svůj vlastní header načtený z css.
|
||
| mattyZEM Profil |
#3 · Zasláno: 9. 5. 2010, 05:24:30
Když už chceš pojmenovávat hlavičky například "header28", proč tak složitě?
<div id="header<?php echo rand(1,5); ?>"></div> |
||
| TeeVee Profil * |
#4 · Zasláno: 9. 5. 2010, 14:52:27
mattyZEM: no vidiš to :) tohle mě vůbec nenapadlo! díky :-)
Když už bych chtěl ale použít získávání aktuální url adresy a na základě adresy přiřadit obrázek (dejme tomu obrázek z pole), jak bych to mohl v php vyhodnotit? adresa /o-nas/ bude mít obrázek header1 adresa /kontakt/ bude mít obrázek header2 ... |
||
| mattyZEM Profil |
#5 · Zasláno: 9. 5. 2010, 15:34:57 · Upravil/a: mattyZEM
Pokud to děláš jako většina lidí (v indexu includuješ stránku) tak $_GET[]-em.
<div id="header<?php if(isset($_GET['str']))echo '-'.$_GET['str']; ?>"></div> Pokud ne, použiješ $_SERVER[] <div id="header-<?php echo $_SERVER['REQUEST_URI']; ?>"></div> U $_SERVER[]-u by jsi to ale musel upravit (například smazat "/" atd.). Imho SERVER bych nepoužil raději :). |
||
| TeeVee Profil * |
#6 · Zasláno: 10. 5. 2010, 10:09:47
mattyZEM: první varianta vypadá slibně :) zkusím to, vypadá to ideálně a přesně tak, jak bych potřeboval. Díky za typ :)
|
||
| Chamurappi Profil |
#7 · Zasláno: 10. 5. 2010, 10:43:46
Reaguji na mattyZEMa:
„U $_SERVER[]-u by jsi to ale musel upravit (například smazat "/" atd.).“ A u té první možnosti ne? Nezadělá si na XSS díru tím, že plácne parametr z adresy přímo do HTML? |
||
| mattyZEM Profil |
#8 · Zasláno: 11. 5. 2010, 07:40:28
Chamurappi:
„Nezadělá si na XSS díru tím“ To jak si to ověří je na něm, já třeba $_GET ruším pokud soubor neexistuje. |
||
|
Časová prodleva: 16 let
|
|||
0