Autor Zpráva
Dev!l-15
Profil *
Zdravím....

www.jiskravratislavice.cz

Vytvořil jsem tyto stránky, pokud je otevřu v Mozille nebo Chrome, stránka se zobrazí jak má... Ovšem pokud ji otevřu v IE8, je to šíleně rozhozené, neví někdo kde je chyba? Dík moc
__construct
Ten erb a logo máš pozicovaný absolútne ale nemáš nastavené voči čomu - rodičovský element by mal mať position:relative.. okrem toho máš blbo robený zoznam (ul/li) atď ..

//edit: je toho dosť ..
panther
Dev!l-15:
neví někdo kde je chyba?
hlavní chyba je v tom, že:
1. pozicuješ, aniž bys věděl, jak se pozicování chová. Koukni se na floatované layouty, klíčové pro tebe budou 4 CSS vlastnosti - float, clear, margin a padding
2. nekontroluješ si průběžně, jak se web v kterém prohlížeči zobrazuje - lépe po každých pár řádcích kontrolovat, chybu lokalizuješ ihned.
Dev!l-15
Profil *
OK, děkuji, už mi to jakžtakž jede... Akorát mám problém stránku vycentrovat v IE, jinak v ostatních prohlížečích vycentrovaná je... No neva, s tim si ještě pohraju, aspoň, že už to vypadá trochu :)

to __construct: Jaktože je špatně udělaný ten seznam ul/li? Resp. co je na něm špatně? Děkuji za odpověď.. :)
__construct
Dev!l-15:
co je na něm špatně
v DOCTYPE ktorý máš deklarovaný sa vnorené zoznamy robia takto :
<ul>
  <li>Káva</li>
  <li>Čaj
    <ul>
      <li>Čierny</li>
      <li>Zelený</li>
    </ul>
  </li>
  <li>Mlieko</li>
</ul>

a pozri sa ako to máš Ty ..
Čo sa týka toho vycentrovania na stred, na to by som Ti odporučil použiť jeden div ako obal ktorý bude mať šírku, margin: 0 auto; a float: none a hlavičku, obsah a patičku do neho ...
Bubák
__construct:
v DOCTYPE ktorý máš deklarovaný sa vnorené zoznamy robia takto :
Protože Dev!l-15 deklaruje HTML, je možné i takto:
<ul>
  <li>Káva
  <li>Čaj
    <ul>
      <li>Čierny
      <li>Zelený
    </ul>
  <li>Mlieko
</ul>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0