| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Dev!l-15 Profil * |
#1 · Zasláno: 17. 5. 2010, 15:42:26
Zdravím....
www.jiskravratislavice.cz Vytvořil jsem tyto stránky, pokud je otevřu v Mozille nebo Chrome, stránka se zobrazí jak má... Ovšem pokud ji otevřu v IE8, je to šíleně rozhozené, neví někdo kde je chyba? Dík moc |
||
| __construct Profil |
#2 · Zasláno: 17. 5. 2010, 16:13:45 · Upravil/a: __construct
Ten erb a logo máš pozicovaný absolútne ale nemáš nastavené voči čomu - rodičovský element by mal mať position:relative.. okrem toho máš blbo robený zoznam (ul/li) atď ..
//edit: je toho dosť .. |
||
| panther Profil |
#3 · Zasláno: 17. 5. 2010, 16:56:33
Dev!l-15:
„neví někdo kde je chyba?“ hlavní chyba je v tom, že: 1. pozicuješ, aniž bys věděl, jak se pozicování chová. Koukni se na floatované layouty, klíčové pro tebe budou 4 CSS vlastnosti - float, clear, margin a padding 2. nekontroluješ si průběžně, jak se web v kterém prohlížeči zobrazuje - lépe po každých pár řádcích kontrolovat, chybu lokalizuješ ihned. |
||
| Dev!l-15 Profil * |
#4 · Zasláno: 18. 5. 2010, 19:45:55
OK, děkuji, už mi to jakžtakž jede... Akorát mám problém stránku vycentrovat v IE, jinak v ostatních prohlížečích vycentrovaná je... No neva, s tim si ještě pohraju, aspoň, že už to vypadá trochu :)
to __construct: Jaktože je špatně udělaný ten seznam ul/li? Resp. co je na něm špatně? Děkuji za odpověď.. :) |
||
| __construct Profil |
#5 · Zasláno: 18. 5. 2010, 21:20:26 · Upravil/a: __construct
Dev!l-15:
„co je na něm špatně“ v DOCTYPE ktorý máš deklarovaný sa vnorené zoznamy robia takto : <ul> <li>Káva</li> <li>Čaj <ul> <li>Čierny</li> <li>Zelený</li> </ul> </li> <li>Mlieko</li> </ul> a pozri sa ako to máš Ty .. Čo sa týka toho vycentrovania na stred, na to by som Ti odporučil použiť jeden div ako obal ktorý bude mať šírku, margin: 0 auto; a float: none a hlavičku, obsah a patičku do neho ... |
||
| Bubák Profil |
#6 · Zasláno: 18. 5. 2010, 22:16:55
__construct:
„v DOCTYPE ktorý máš deklarovaný sa vnorené zoznamy robia takto :“ Protože Dev!l-15 deklaruje HTML, je možné i takto: <ul> <li>Káva <li>Čaj <ul> <li>Čierny <li>Zelený </ul> <li>Mlieko </ul> |
||
|
Časová prodleva: 16 let
|
|||
0