Autor Zpráva
Tomasekkk
Profil *
Ahoj, měl bych dotaz, změnil jsem tabulky, které byly uváděny v TABLE na DIV, šířka je uváděna v pevné velikosti, výška je uváděna automaticky dle toho, zda-li je v DIVu obrázek či nikoli. V DIVu uvádím také jen fotku a text, při načítání stránky se mi načtou např. 4 tabulky pod sebou, na pozadí jde vidět, že je načten kousek tabulky a asi po 2 vteřinách se načte zbytek stránky, tudíž webová stránka načte např. za 4 vteřiny, existuje nějaký "element" do DIV stylu, který by např. první načetl tabulky a pak např. obrázky? Nevím v čem může být problém a nevím kde jinde hledat :-(
Miloš
Profil
Co jsou to „DIV tabulky“?
Jsou-li to tabulková data, patří do tabulky (table, tr, td)
Nejsou-li to tabulková data, patří do příslušných sémantických značek.

Můžeš dát odkaz na živou ukázku?
Bubák
Profil
Tomasekkk:
Nevím v čem může být problém a nevím kde jinde hledat
Něco se píše tady: http://www.jakpsatweb.cz/clanky/na-co-stranka-ceka.html
Tomasekkk
Profil *
Bohužel živá ukázka není je to v intranetu, vím, že se špatně věští když člověk neví, vím také o externích JS, ale ty jsou na konci stránky. Pokusím se Vám tady sesmolit jeden řádek jak mám generovaný + CSS, které volám, jestli v tomto nemůže být problém.
Miloš
Profil
A to je takový problém pověsit příklad na nějaký freehosting?
Tomasekkk
Profil *
Živou ukázku teda nahraju na internet i když moc nechci, alespoň se to zkusí na ostrých datech a uvidíte co jsem myslel. Během několika minut pošlu odkaz
Tomasekkk
Profil *
Ukázku jsem Vám připravil na stránce http://zvirata-bazar.dobazaru.cz/, pokud otevřete tento web, je zde patrné, že se načtou např. jen první 3-4 inzeráty (po klec na potkana), a zbytek chvilku čeká, doba načítání stránky je uvedena i v patičce webu. Pokud by jste někdo měl nějaký nápad, budu rád. Zkoušel jsem odstranit reklamy apod. stejně to nepomohlo.
Miloš
Profil
1) Stránka po mém soudu čeká na nějaký javascript – když jsem to stáhnul na local a scripty vyházel, byl rozdíl v rychlosti načítání znát (i když z localu to bylo velmi rychlé i se scripty).
2) Zřejmě jsi zaslechl něco jako že „tabulky jsou špatné“ a pokusil jsi se je nahradit <div>y. Ono je to jinak – tabulky jsou nevhodné, pokud s nimi děláš rozvržení webu. Pokud chceš ale zapsat tabulková (tj. křížově závislá) data, pak je tabulka tím jediným správným prostředkem, který můžeš použít. A výpisy inzerátů tak, jak je na té stránce máš, bych za tabulková data jednoznačně považoval.
Tomasekkk
Profil *
Diky za rychlou odpoved, ja to v tabulce mel, ale chtel jsem vse udelat v DIVu jak mi asi 95% lidi radilo :-(. Ted jde o to, jestli se to tim zpomalilo ci nikoli ... Bohuzel ted nevim, jestli muze byt problem ve velikosti obrazku ci dalsich vecech, ale opravdu si s tim uz nevim rady a nevim, zda-li se nevratit zpet k tabulkam (což se mi moc nechce).
Miloš
Profil
Tomasekkk:
chtel jsem vse udelat v DIVu jak mi asi 95% lidi radilo
Jestli jsi měl v tabulkách celý web, pak to byla samozřejmě rada správným směrem, akorát jsi to přehnal a odstranil tabulku i tam, kde má své nezastupitelné místo.
Proto radím ne vracet se k tabulkám pro layout, ale dát tabulku tam, kam patří.
Možná ještě počkej na radu dalších, ale já to vidím takhle.

Pokud jde o velikosti obrázků, celá stránka má (včetně stylů, scriptů, obrázků) 275 KB, což je při její rozsáhlosti ještě snesitelné.
Kdyby ses mohl obejít bez scriptů, bylo by to asi lepší – externí js tvoří téměř 1/4 celého webu.
Tomasekkk
Profil *
JS bych určitě odstranil, zkoušel jsem to i tak, ale stejně výsledek stejný, počkám na případnou další radu a když tak vrátím zpět tabulku :-)
Tomasekkk
Profil *
Teď jsem celý script nechal tak a upravil opravdu jen výpis místo DIV do table a stránka načítá mnohem rychleji ... To proč se DIV a TABLE tak rozdílně načítá mi asi nikdo moc nevysvětlí, že?
Tomasekkk
Profil *
Tak se omlouvám, problém stále stejný, budu hledat někde jinde ...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: