Autor Zpráva
Jarin
Profil
Ať si stahnu kterekoliv menu v css tak mam problém s tím, že mi uděla mezeru mezi jedním div a druhým div. V tom spodním (druhem) divku je seznam. Když dam dvě divka za sebou tak se mi to srovna hezky za sebou. Problém identifikován pouze v exploreru. Koukal jsem na spoustu layoutu a navodu co se tyka menu. Nicméně nikde se neřešil problém, který řeším já. Prosím help.
panther
Profil
Jarin:
Prosím help.
prosím odkaz. A piš česky.
Jarin
Profil
panther:



v IE mi seznam v divu odskočí od hlavičky. :(
Miloš
Profil
Jarin:
panther: „prosím odkaz
Já taky
Bubák
Profil
Jarin:
Zkusím věštit z kávové sedliny. V hlavičce máš obrázek, ale ne jako pozadí DIVu, ale vložený tagem IMG.
Jarin
Profil
bubák

Přesně tak. ono to bude asi nějaký obecný problém. protože ať nabalím cokoliv za to. div table ul prostě cokoliv tak tam mam mezi hlavičkou a tělem pořád odhadem nějakých 7px mezeru. Mohl by mi spíše někdo napsat kod při kterém tahle chyba v exploderu nevzniká. Alespoň vzor. Hlavička s obrazkem menu tělo. Tohle by mi stačilo. Jinak jestli jsem se díval dobře tak většinou to stačí seznam obalit s dolním obsahem a pak to funguje. Kukal jsem na nějaké webovky a to byl jediný rozdíl, kterého jsem si všiml.Tuhle poslední variantu jsem nezkoušel a chystám se na ní. :(


Margin ze zhora mam samozřejmě nulový.


Na tomhle příkladu je krasně vidět je krasně vidět co mi to děla. V mozile je odsazení 1 čtvereček a v exploderu 3 :)


http://teststranek.kvalitne.cz/menu7.2/

Moderátor Chamurappi: Sloučeno. Tady není chat! Připrav si, co všechno chceš říct a pak to pošli najednou.
Miloš
Profil
http://ie-brouci.dero.name/3px-bug.html nebo odlišný boxmodel?
Jarin
Profil
Chamurapi omlouvam se

Miloš. Tenhle back znam. To není ono. :( Prostě mam mezeru mezi hlavičkou a tělem. Margin je nulový. Dokonce jsem zkusil fintu _margin: -7px. Což by mi exploder měl vzít. Nevzal. Hlavička není plovoucí. Ještě doplním že pod hlavičkou je lišta.


	* {
		padding: 0;
		margin: 0;
	}		


body {
	margin:0; padding:0;
	background-color: white;
	font-family : Trebuchet MS, Helvetica, sans-serif;
       text-align: center;
  }

/* hlavni blok c. 1 */

#zahlavi {
  margin:0; padding: 0.5em 2em;
  width:auto;
  height:auto;
  text-align:center;
  background-color: url("../images/hlavicka.jpg") 0 0 no-repeat;
	color: black;
	}
	
	

#lista {
width: 1024px;
height: 13px;
margin: 0px auto;
padding: 0px;
}

#listain {
width: 1024px;
height: 13px;
margin: 0px auto;
padding: 0;
background: url("../images/lista.jpg") 0 0 repeat-x;
}	


#menu {
	width: 1024px;
	margin: 0px auto;
	_margin-top: -10px;
  background: url(/pic/menu-bg.jpg) no-repeat top left;
	height: 47px;
	padding: 13px 0 0 50px;
  position: absolute;
}

#menu a {
	display: block;
	float: left;
	height: 54px;
	color: white;
	text-decoration: none;
	padding: 12px 15px 0 15px;
	font-size: 126%;
}

#menu a:hover {
	background: url(/pic/menu-hover.png) repeat-x top left;
	color: white;
}

width:auto;
height: 1px;
}	
*/  
   
.clear {
       clear: both; 
       }  

html

<div id="zahlavi"> 
<div id="zahlaviin">
<img src="../images/hlavicka.jpg" alt="logo">
</div>
</div>
<div id="lista">
<div id="listain">
&nbsp;
</div>
</div>
--------------------------neodstranitelna mezera v exploderu---------------------------
<div id="menu">
<div id="menuin">
seznam
</div>
</div>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: