Autor Zpráva
David1256
Profil *
Jde nejak nastavit šířka divu, která by byla proměnlivá podle šířky dokumentu. Tzn. když by bylo rozlišení 800x600, div by se automaticky zvětšil na 800px a když by bylo rozlišení 1024 změnil by se na 1024 atd.?
Bubák
Nastavuje se to tak, že se šířka nenastavuje, DIV pak zabere celou dostupnou šířku. Neplatí pro floatované a absolutně pozicované DIVy.
David1256
Profil *
Mám to asi nějak takto, problém je, že když si to dam relativně tak se to nenamáčkne uplně do rohu stránky ten div. To mi jde jen absolutnim pozicovanim. zkratka mi nefunguje left a top v relative, ale ja to potrebuju mit namackly v hornim rohu. můj kód -
#lista{
position: relative;
left:0px;
top:0px;
height:47px; 
background-image:url("img/lista.jpg");}

#header{
position: absolute; 
width:370px;
height:314px;
top:47px;
background-image:url("img/header.jpg");}

#menu{
position: absolute; 
width:654px;
height:229px;
top:47px;
left:370px;
background-image:url("img/menu.jpg");}
joe
body { margin: 0; padding: 0; }
David1256
Profil *
To nepomáhá, i tak se ten div lišta nepřimáčkne uplně do rohu stránky.
joe
Dej sem adresu webu, kde to máš.

Jinak nevím proč máš div "header" a "menu" pozicované absolutně. Ve většině případů to je špatně.
Bubák
Co je v DIVu lista? Pokud tam máš element, co má horní margin, třebas nadpis, seznam, odstavec, tak DIV bude odsazený.
Nahrej někam na hosting živou ukázku.

Vhodnější by bylo, kdybys na layout nepoužíval absolutní pozicování, ale float a clear, více na Jak funguje „float“ a „clear“
Spoustu layoutů najdeš na Interval.cz, nebo třebas na http://blog.html.it/layoutgala/
David1256
Profil *
Když to napozicuju relativně tak se to celý nějak rozháže. Link zde - http://www.unbeatableunity.webzdarma.cz/index.php
Bubák
Porovnej kód, který ti dal joe, s tím, který máš ty. Liší se v prvém znaku.

Když to napozicuju relativně tak se to celý nějak rozháže.
Však ti taky relativní pozicování nikdo nedoporučoval.
David1256
Profil *
Vhodnější by bylo, kdybys na layout nepoužíval absolutní pozicování
Jinak nevím proč máš div "header" a "menu" pozicované absolutně. Ve většině případů to je špatně.

Proč tedy to pozicování absolutně je špatně, když to funguje?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0