Autor Zpráva
wimstr
Profil
Ahoj,
mám obrázek uvnitř tabulky (nebo div-u zkoušel jsem obě varianty) a potřebuji ho mít vertikálně i horizontálně na středu.
vše perfektně funguje ve všem kromě IE8, který rozšiřuje .picture-kat table podle své šířky na Xpx. takže to ten obrázek posune pryč kam nechci. Pokud je obrázek vyšší nebo stejně vysoký jako široký je vše v pořádku. Ale pokud je širší, než je jeho víška tak se v tom poměru roztáhne i ten DIV.

<div class="kat">
              <div class="picture-kat">
              <table><tr><td>
                <a href=""><img src="pictures/pokus2.jpg" alt="" /></a>
                </td></tr></table>
              </div>
              <div class="detail-kat">    
                <a href="">Nějaká kategorie</a>
              </div>
            </div> <!--kat-->


            
#obsah-text .picture-kat {
  position: relative;
  width: 270px;
  height: 220px;
  text-align: center;

}

#obsah-text .picture-kat table {
  position: relative;
  width: 270px;
  height: 220px;
  vertical-align: middle;
  margin: 0 auto;
  padding: 0px;
  text-align: center;
}


#obsah-text .picture-kat img {
  position: relative;
  max-width: 210px;
  max-height: 190px;
  margin: 0 auto;
  border-style: none;
  display: block;
}
 


asi jsem to zamotal, ale třeba ste se někdo s tímto problémem už zabýval. Na internetu jsem našel pár diskusí, ale nic mi nepomohlo.
Plaváček
Profil
wimstr:

Zamotal jsi to tak, že nerozumím. Co zkusit konkrétní ukázku?
wimstr
Profil
- tohle z IE8 pokud je obrázek širší než vyšší, tak se šířka tý tabulky natáhne na velikost stejnou jako by nebyla ovlivněna max-width ale obrázek je zmenšený, a nejspíš proto se to pak vycentruje (on je uprostřed vertikálně i horyzontálně) ale šířka tabulky se zvětší, takže mi pak ujíždí do strany...
Plaváček
Profil
wimstr:

Tos nám moc nepomohl :) Co takhle živou ukázku kódu? Ale obecně - proč vlastně pro vložení obrázku používáš tabulku?
wimstr
Profil
no já jí tam mám jen proto že jsem chtěl vyzkoušet, jestli to bude fungovat, pomocí divu je problém úplně stejný... kód toho úryvku je v prvním příspěvku.
Bubák
Profil
wimstr:
kód toho úryvku je v prvním příspěvku.
Tak co to brání nahrát na nějaký hosting? Pokud žádný nemáš, použij třebas wz.cz, nebo ic.cz.

Nechápu, proč máš skoro u všeho position: relative;
wimstr
Profil
Bubák:
adresa s kódem - funguje to všude krome IE8
Plaváček
Profil
wimstr:

Pomohla by ti tato ukázka s tím, že si její princip dopracuješ dle svých potřeb? http://klient.plavacek.net/centrovani.html
wimstr
Profil
podle toho jsem to zkoušel hned na začátku, ale výsledek byl stejný...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: