Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Marketa Profil * |
#1 · Zasláno: 4. 7. 2010, 22:21:38
Ahoj,
mám problém, že když jsem vycentrovala web, tak se mi posunulo horní menu a text v patičce. CSS jsem kontrolovala několikrát, ale nemůžu přijít na to, kde je chyba. CSS: http://www.sdilejkod.cz/k1298pbjy1 Předem moc díky za rady. |
||
panther Profil |
#2 · Zasláno: 4. 7. 2010, 22:22:36
Marketa:
dej sem odkaz na web, ne na kilometrový výpis kódu. HTML si mám dle tebe domyslet? |
||
Marketa Profil * |
#3 · Zasláno: 4. 7. 2010, 22:26:12
|
||
panther Profil |
#4 · Zasláno: 4. 7. 2010, 22:36:27
Marketa:
jestli myslíš posunutí menu shora, přidej k #menu ul {margin-top}. U submenu ti odskakují položky doprava, to způsobuje defaultní 40px levý margin (někde padding), který seznamy mají. Můžeš jej tedy odebrat. Co se patičky týče, nevím, jak má vypadat správně. Jsou to tři odstavce (proč?), každý má šířku 100%, takže jsou logicky pod sebou (každý má navíc defaultní horní a dolní margin, proto ty mezery mezi nimi). Pozastavil jsem se na třemi odstavci. Copak <a href="">nahoru</a> je nějaký odstavec? Asi špatně chápeš význam značky <p>, to jen tak na okraj. Pravděpodobně jsi na web koukala, stejně jako já, ve FF nebo něčem takovém. Koukni se v IE6. Žádná z výše jmenovaných chyb nemá nic společného s centrováním, když se web držel u levého okraje monitoru, muselo to být stejně rozházené. |
||
Miloš Profil |
#5 · Zasláno: 4. 7. 2010, 22:57:22
panther:
„Copak <a href="">nahoru</a> je nějaký odstavec?“ Snaha o validitu ;-) |
||
panther Profil |
#6 · Zasláno: 4. 7. 2010, 23:06:20 · Upravil/a: panther
Miloš:
„Snaha o validitu ;-)“ já vím.. Není to tak dlouho, co jsme tu vedli diskusi na téma, do jakého tagu patří (mohou patřit) patičkové věci. Teď jí nemůžu dohledat, možná budeš vědět, co mám na mysli. Tady je to úplný nesmysl. Když už, tak použít jeden odstavec nebo já nevím, ale tohle je trochu přitažené za validátorovy vlasy :-) Když jsem o tom psal, chtěl jsem tím naznačit, že to občas chce i trochu rozumu použít. |
||
Miloš Profil |
#7 · Zasláno: 4. 7. 2010, 23:08:43
S tím naprosto souhlasím. Protože mě nenapadá jediný sémanticky rozumný blok pro <a href="#top">nahoru</a>, nedávám ho do žádného bloku a nechávám tak jak je.
|
||
Marketa Profil * |
#8 · Zasláno: 4. 7. 2010, 23:11:35
panther:
tak problémy vyřešeny, mockrát děkuji:) co se týče té patičky, tak to byla vážně chyba nepozornosti, věnovala sem pozornost spíše menu.. ale musím podotknout, že před vycentrováním byl web v pořádku, kontrolovala jsem v FF a IE7.. ale zase jsem tam měla jinde a jinak definované margin a padding a než jsem celé body a #celek přepsala znovu, tak centrování nefungovalo, takže se chyby možná kompenzovaly jinde.. každopádně díky za pomoc:) |
||
panther Profil |
#9 · Zasláno: 4. 7. 2010, 23:17:23
Marketa:
„kontrolovala jsem v FF a IE7“ ve tvém vlastním zájmu zkontroluj web i v IE6. |
||
Marketa Profil * |
#10 · Zasláno: 4. 7. 2010, 23:19:39
tak tohle je můj první web, který se snažím dělat kompletně pomocí CSS, takže spousta chyb je samozřejmá:D jen na to menu jsem vážně nemohla přijít, protože padding ani margin co by tam nemělo být sem nenašla, defaultni mě nenapadlo.. tak příště snad budu vedet:)
|
||
panther Profil |
#11 · Zasláno: 4. 7. 2010, 23:21:02 · Upravil/a: panther
Marketa:
na tohle hledání je dobrý ve Firefoxu Firebug, IE8 má taky nějaký podobný nástroj, Opera (asi) taky - nepoužívám, nevím. Ale i když tam jsou chyby, tak na první pokus to není nejhorší, viděl horší první pokusy. |
||
Marketa Profil * |
#12 · Zasláno: 4. 7. 2010, 23:21:07
panther:
To jsem plánovala až po tom, co bude v FF vypadat tak, jak má. |
||
Marketa Profil * |
#13 · Zasláno: 4. 7. 2010, 23:22:15
panther:
kouknu na to, diky:) |
||
Časová prodleva: 15 let