Autor Zpráva
Honza_n
Profil *
Ahoj,
ladím tuto stránku:
Odkaz
A nedaří se mi správně zobrazit plovoucí prvky v kolonce "Skloňování koncovek". Mají vytvořit 4. sloupce po sedmi řadách (Dva sloupce pod jednotým a dva pod množným).
Nevíte někdo ke je chyba?
Railbot
Tipnu si double margin bug. Všem prvkům, které plovou a mají levý/pravý margin nastav display:inline.
Honza_n
Profil *
Railbot:
Jsem nastavil display:inline; všude kde se dá a nic. Jedině, když vynuluju levý okraj od inputů a label.title
tak to zareaguje. Ale rozhodí to celý vzhled, úplně komplet.

label.title, input, select { 
margin: 5px 0px 5px 0px; /*původně 5px 5px 5px 0px;*/
}

nechápu jak může jeden okraj u selectů nebo inputů rozkopat celý design. Není to spíš v něčem jiném?
Bubák
Railbot:
Tipnu si double margin bug.
IE7 a IE8 už double-margin "nepodporuje", ani ve quirku, bude to v něčem jiném.

Koukal jsem na to, ale netuším,v čem by mohl být problém.
Chamurappi
Reaguji na Honzu_n:
Nastav těm <fieldset>ům šířky.
Honza_n
Profil *
Taky si s tím nevím vůbec rady. Prošel jsem seznam všech známých bagů a problémů, se kterými jsem se setkal. Jsou mezi nimi problémy s nesprávnou šířkou nadřazeného prvku (prvek se smrskne a ostatní se seřadí do sloupce), ale toto je problém přesně opačný, jak kdyby nefungoval float. Nějaký vliv toho levého marginu tam asi bude, protože to celé mění celkový vzhled.

Chová se to jak kdyby input nebyl tekoucí prvek. Ale podle stylopisu je. Je nějaký způsob jak v IE ověřit, že ten prvek je v DOM skutečně nastavený jako tekoucí?
Honza_n
Profil *
Chamurappi:
Když nastavím šířku:
fieldset#vzory em { width:350px; }

Tak to vypadá jakoby v pohodě, že ty inputy jsou ve čtyřech sloupscích, ale jsou někde úplně mimo a šířka filedsetu nevypadá na 350px, ale tak kolem 600px. Při 150px, 250px a 550px to zas dělá něco jiného. Aji ty tagy em s čísly uvnitř jsou rozhozené.
Honza_n
Profil *
Tak sorry, změnil jsem omylem šířku fieldset#vzory em.

fieldset#vzory { width:280px; }
fieldset#vzory em { width:10px; }

fieldset už teď vypadá lépe, ale stále to ještě není ono. Jsou tam čtyři sloupce, ale je to trochu posunuté.

Když zaměním fieldsety za div, tak je to ideální. Problém je jen u těch fieldsetů. Asi zkusím na server nahrát nějaké pokusy.
Honza_n
Profil *
Tak tady jsou odkazy:

fieldset#vzory { width:280px; }
fieldset#vzory em { width:10px; }

Odkaz

div#vzory { width:280px; }
div#vzory em { width:10px; }

Odkaz

A potom ještě jeden odkaz navíc, na později
Odkaz
Tam zas IE ze začátku během psaní špatně ukazuje pozici obrázku pod div#indicator_2
Honza_n
Profil *
Poslední dvě vlastosti, které jsem nastavil jsou
fieldset#vzory p { width:100px; }
fieldset#vzory label { width:200px; }

Label se roztáhl. Když nebyl roztažený, tak ten druhý odstavec šel nahoru. Teď je v pořádku.

Teď by to chtělo nějaké vysvětlení proč se IE takto chová. Zejména nechápu to nastavování šířky u fieldsetu. Co způsobilo, že divy se smrskly na jeden řádek? Dokázal bych si to vysvětlit jedině tím, že se smrskla výška nadřazených prvků - odstavců p.
Railbot
Bubák:
To samozřejmě vím. O konkrétní verzi IE řeč nebyla.
Bubák
Railbot:
Předpokládám, že by Honza_n zmínil, pokud by se problém týkal stařičkého IE6.
Railbot
Bubák:
To je stejné jako předpokládat, že by zmínil, kdyby se to týkalo 7 nebo 8. Ale nezmínil. Většinou zde uživatelé píší pouze o "IE". Což se v hojném množství případů týká i stařičkého, leč stále velmi používaného IE6. Já zase předpokládal takovou skutečnost, jelikož v novějších verzích se na podobné problémy naráží málokdy. A je to tu.
Honza_n
Profil *
IE 8.0.6
Honza_n
Profil *
Mám ještě pár dotazů.

1) jak pojmenovat tento bug?

2) K té stránce s formulářem
fieldset#vzory v IE má menší šířku než FF a OP. Při
fieldset#vzory { width:220px; }

Se tedy ty dvě sady sloupců vedle sebe nevlezou a smrsknou se pod sebe. Jak toto odstranit?

3) tag label je blokový? Nebo z jakého důvodu se neroztáhne automaticky a musím mu nastavovat šířku aby se roztáhl? Display:inline; toto neovlivní.

4) Pomůže mi někdo dořešit umístění toho obrázku zde Odkaz? Chyba se projevuje během prvních 22 znaků, když píšete do textarea. Ten obrázek v pravo nahoře má být umístěný zezhora a je tam mezera asi 20px, která se připsaní zmenšuje; 22. znak - mezera už není vidět a obrázek se zvětšuje správně směrem dolů.
Bubák
Ad 4)
Nechápu, co to má přesně dělat, ve Firefoxu, IE, Chrome, Opeře se to chová jinak, zvolil jsi velmi nešťastné řešení.
Myslím si, že jejjednodušší bude šoupat background-position vhodného obrázku na pozadí DIVu, i když by šlo vymyslet čistě CSS bezobrázkové řešení.
Honza_n
Profil *
Má to dělat to co v FF a OP (tam to funguje správně). Chrome jsem nezkoušel. Ještě jsem tam teď nahrál obrázek. Je tam DIV a nahoře v tom divu je obrázek (vertical-align:top). Ten obrázek má výšku 0px a pak se to roztahuje na výšku podle toho kolik napíšeš textu. Vše funguje správně ale v IE ne. IE umísťuje ten obrázek nějak divně, nevím jestli je to margin nebo padding asi 20px. Ale nevím odkud se tam bere. žádný by tam neměl být

body, div, img {
margin:0;
padding:0;
}
Honza_n
Profil *
Bubák:
Ještě jednou prosím tě vyzkoušej ten odkaz.
Odkaz
Nahrál jsem tam bílý obrázek, který na bílém pozadí nebyl vidět, takže jsem to změnil na černé pozadí, aby ten obrázek byl vidět.

Ten obrázek v pravo nahoře má být umístěný zezhora a je tam mezera asi 20px, která se připsaní zmenšuje; 22. znak - mezera už není vidět a obrázek se zvětšuje správně směrem dolů.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0