| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| zetak Profil * |
#1 · Zasláno: 11. 7. 2010, 15:23:43
Zdravím,
prosím vás někoho o radu. Mám staženou část kódu a nějak mi nejde správně zakomponovat do mé stránky.
Index.html
<!-- Tray -->
<div id="tray">
<ul id="spodni-menu">
<li><a href="index.html">Home</a></li>
<li><a href="novinky.html">Novinky</a></li>
<li><a href="fotogalerie.html">Fotogalerie</a></li>
<li><a href="#">Další></a>
<ul>
<li><a href="akce.html">Akce</a></li>
<li><a href="kontakt.html">Kontakt</a></li>
</ul>
</li>
</ul>
<hr class="noscreen" />
</div>
style.css
#spodni-menu {
margin:18px 0 0 0;
padding:0 0px 0 60px;
list-style-type:none;
}
#spodni-menu li {
float:left;
}
#spodni-menu li a {
display:block;
background:transparent url("menu-polozka.png") left top no-repeat;
height:24px;
width: 121px;
line-height:24px;
text-align:center;
text-decoration:none;
font-size:90%;
color:#000;
}
#spodni-menu li a:hover {
background: #ff7e00;
color:#fff;
}
/* sub menu */
#spodni-menu li ul {
display:none;
}
#spodni-menu li:hover ul {
position:absolute;
border:solid #eee;
border-width:0 1px 1px 1px;
}
#spodni-menu li:hover ul li {
float:none;
height:24px;
width: 121px;
border-top: 1px solid #fff2e5;
}
#spodni-menu li:hover ul li a {
background:#fff;
}
#spodni-menu li:hover ul li a:hover {
background: #ff7e00;
color:#fff;
}
A ještě tady je odkaz na to menu, které potřebuji změnit.. Opakuji, prosím nekamenujte mě za stažení tohoto kódu, prosím vás o radu, jak hýbat s položkami. Nějak mi to pořád nejde a nejde. Díky za rady. :-) |
||
| Bubák Profil |
#2 · Zasláno: 11. 7. 2010, 17:01:44
zetak:
„A ještě tady je odkaz na to menu“ Odkazuješ na .jpg, ale z toho GIFu nic nevykoukám. 21 style.css <style></style> znáš? |
||
| zetak Profil * |
#3 · Zasláno: 11. 7. 2010, 17:28:30
style.css jsem jen psal, jako název toho souboru. Jakože se tak jmenuje ten externí soubor. Prosím v tom se netrochat :D dělat jen věci potřebné k tomu, abych mohl hýbnout tím menu tam kam potřebuji. Prostě nevím kterou hodnotou. Díky.
|
||
| Chamurappi Profil |
#4 · Zasláno: 11. 7. 2010, 17:31:58
Reaguji na zetaka:
Není zač. Bez odkazu na živou ukázku a/nebo lepšího popisu s tím asi nikdo nehne tam, kam potřebuješ. |
||
| zetak Profil * |
#5 · Zasláno: 11. 7. 2010, 17:40:13
Prostě, na odkazu, který jsem poslal výše, je zobrazeno menu, ale špatně. Menu má být v tom černém proužku kousek nad tím textem. Je to už srozumitelnější? (Mám to zatím jen v mém PC, proto jsem to vyfotil.)
|
||
| xmark Profil |
#6 · Zasláno: 11. 7. 2010, 17:48:59
zetak:
Srozumitelné to je stejně dobře, jako ten první příspěvek. Nezměnila se tím ani ochota kohokoliv ten kód zkoumat. Chyba může být leckde, třeba i mimo ten kód. Když to neukážeš naživo, někoho ochotného najdeš mnohem tíž. Mmch na tom odkazu není nic. |
||
| Bubák Profil |
#7 · Zasláno: 11. 7. 2010, 18:24:04
zetak:
„style.css jsem jen psal, jako název toho souboru“ Pokud do zdejší diskuse dáš HTML i se stylem ve <style></style>, zdejším rádcům pak stačí na 1× celý vložený kód zkopírovat. „Mám to zatím jen v mém PC, proto jsem to vyfotil.“ Ale nám se zobrazuje http://2i.cz/2i/i/4c39d394/d5637c96912d6383a2ec04a3b7e5d6b3/7c042f05d6.f.jpg, což je 1px průhledný gif. Na obrázky používej solidní obrázkový hosting, třebas http://img4.net/ Fotky webu málokdy pomůžou. |
||
| zetak Profil * |
#8 · Zasláno: 13. 7. 2010, 11:06:24
Dobrá. Jinak. Mám tenhle kód.
<ul class="box"> <li id="tray-active"><a href="#"><strong>Home</strong></a></li> <!-- Active page --> <li><a href="#">Fórum</a></li> <li><a href="#">Formule 1</a></li> <li><a href="#">Rally</a></li> <li><a href="#">MMČR Rally</a></li> <ul class="submenu"> <li><a href="akce.html">Akce</a></li> <li><a href="kontakt.php">Kontakt</a></li> </ul> <li><a href="#">MČR</a></li> <li><a href="#">WRC</a></li> <li><a href="#">IRC</a></li> <li><a href="#">MotoGP</a></li> <li><a href="#">Ostatní</a></li> Tady potřebuji submenu </ul> Jak bych tedy mohl nakódovat to submenu. Prostě asi jsem to špatně řekl. Já už si s tím nevím rady. (Prosím CSS, JavaScript nechci). Dík |
||
| zetak Profil * |
#9 · Zasláno: 13. 7. 2010, 11:07:44
sakra :D špatně sem to tam napsal. Tenhle kód platí.
<ul class="box"> <li id="tray-active"><a href="#"><strong>Home</strong></a></li> <!-- Active page --> <li><a href="#">Fórum</a></li> <li><a href="#">Formule 1</a></li> <li><a href="#">Rally</a></li> <li><a href="#">MMČR Rally</a></li> <li><a href="#">MČR</a></li> <li><a href="#">WRC</a></li> <li><a href="#">IRC</a></li> <li><a href="#">MotoGP</a></li> <li><a href="#">Ostatní</a></li> Tady potřebuji submenu </ul> |
||
| panther Profil |
#10 · Zasláno: 13. 7. 2010, 11:32:22
zetak:
ano, HTML bylo už v prvním příspěvku. Když jsme u toho, tohle bude jen jednoúrovňové menu, bez podmenu. Stále ale platí to, co už bylo řečeno výše - pošli sem odkaz na stránku, nebo sem už psát nemusíš. To se tak těžké pochopit, že bez odkazu na konkrétní web je to jen hádání a mrhání časem? |
||
| zetak Profil * |
#11 · Zasláno: 13. 7. 2010, 11:38:29
Omg :D. Já to nemám, ten HTML kód jsem napsal z hlavy. Já bych chtěl od vás doplnit to tak, aby tam nějaké subenu vzniklo :D
|
||
| panther Profil |
#12 · Zasláno: 13. 7. 2010, 11:43:40
zetak:
vyjadřuj se slušně, jinak budeš moderátory zeliminován. „Já bych chtěl od vás doplnit to tak, aby tam nějaké subenu vzniklo“ a co za to? Jestli nechceš nabídnout žádnou odměnu za vytvoření menu, nezbyde ti, než si s tím hrát sám, dát sem nějaký svůj výtvor, který nebude fungovat a ten pak můžeme společnými silami doladit. Pořád ale nevím, kde je problém. V [#1] jsi psal o nějakém staženém menu, to nefungovalo? Nemyslím si. |
||
| zetak Profil * |
#13 · Zasláno: 13. 7. 2010, 11:51:00
Panthere já se vyjadřoval neslušně? Že o tom nevím ... Neřekl jsem jediné sprosté slovo. S tím menu si tedy budu hrát sám, protože jak vidím, tady nejsem vítán. (psal jsem, že nevím jak na to..)
|
||
| panther Profil |
#14 · Zasláno: 13. 7. 2010, 11:57:29
zetak:
„protože jak vidím, tady nejsem vítán.“ vítán tu jsi, po projevení vlastní snahy. „psal jsem, že nevím jak na to“ já taky nevím, jak si opravit auto. Když přijdu do servisu, taky neřeknu: „Já bych chtěl od vás chtěl opravit auto tak, aby jelo“ s tím, že budu očekávat, že mi to někdo udělá zadarmo (což ty evidentně předpokládáš). Proto chci, abys to zkusil sám a pak to můžeme doladit. Psát to celé za tebe, abys pak jen zmáčkl CTRL+C, CTRL+V nebudu. |
||
|
Časová prodleva: 16 let
|
|||
0