Autor Zpráva
Medvídek
Trošku se teď vrtám v paddingu v IE, kde se samozřejmě špatně započítává do šířky.
Chtěl bych znát váš názor (nejlepší řešení), jak to obejít.

1. Zkoušel jsem CSS hack pro IE, nastavit _width pro IE na jinou hodnotu. To jsem zavrhl jako prasácké.
2. Přepnout do QUIRK módu, aby se ostatní prohlížeče chovali taky divně. Prozatím jsem také zavrhl.
3. Místo jednoho divu s paddingem, vložit vnořený div s marginem. (Asi pro mě nejideálnější, ale nejsem si jist, jestli neexistuje schůdnější řešení.

Jaký ze tří způsobů používáte v praxi nejčastěji, čeho se mám držet :)
Bubák
ad 1.
Jsou i jiné, dokonce i validní hacky, ve quirku jich máš spoustu na výběr (body > div) a taky jdou použít podmíněné komentáře, třebas takto klasicky nebo efektivně

ad 2.
Příliš nerozumím co přesně jsi tím chtěl říct, protože i když přepneš ostatní prohlížeče do quirku, použijí standardní box model. Ale jsou dvě možnosti
- přepneš IE do standardu, nevím, proč jsi tuto možnost nezmínil
- necháš IE ve quirku, ale do CSS přidáš:
* {box-sizing: border-box; -moz-box-sizing: border-box; -webkit-box-sizing: border-box;}

ad 3.
matrjoška, osvědčená klasika, jedinou nevýhodou je DIV navíc

Jaký ze tří způsobů používáte v praxi nejčastěji
IE ve standardu, na staré verze IE přesněji IE4, IE5 se vybodnu, vyskytují se zřídka
Nebo použiju CSS vlastnost box-sizing
Pokud by na rozměru opravdu velmi záleželo, použil bych matrjošku, spousta kodérů ji preferuje.
Chamurappi
Reaguji na Bubáka:
Ještě by šlo mít Explorery 7 a starší v quirku a všechny ostatní ve standardním režimu s box-sizingem.

Reaguji na Medvídka:
kde se samozřejmě špatně započítává do šířky
Špatně ne, jen jinak. Jestli bylo něco samozřejmě špatně, tak to byla specifikace, kvůli které níž i po dvanácti letech chceš přemýšlet nad elegantním řešením…

Přepnout do QUIRK módu, aby se ostatní prohlížeče chovali taky divně.
Možná divně, ale stále stejně divně.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0