Autor Zpráva
Jagoda
Profil *
Zdravíčko, mám jeden problém a vůbec si s ním nevím rady. Projel jsem JPW i diskuzi ale nic jsem tam nenašel.
Chci si v menu udělat obrázkovou odrážku.
Do stylu jsem prostě zadal:
.menu ul { list-style-image:url(images/odrazka.gif); }

A v indexu mám:

<div class="menu">
<u>
<li>text</li>
<li>text</li>
</ul>
</div>

Odrážka se mi vykresluje, ale jakmile <li> nastavím .menu ul li {display:inline;} tak mi odrážky automaticky zmiznou a menu se zobrazí horizontalně. Takhle to chci, ale chtěl bych ještě, aby se mi zobrazily ty odrážky. Kde mlžu mít prosím problém. Jo a nefunguje to ani v IE ani v mozzile.
Předem děkuji
panther
Profil
Jagoda:
nepoužívej list-style-image, ale background, lépe se dá odrážka vycentrovat. Menu s backgroundovými odrážkami na pozadí si můžeš prohlédnout třeba u Bubáka.
Jagoda
Profil *
Jasně, ale já chci jen tam dát tu odrážku. Nechcu aby to bylo celé pozadí s odrážkou. Pozadí mám nastavene přes celý div a teďka si chcu rozmyslet sám, kde chcu odrážku z odkazem. Chcu si s ní volně hýbat, Nechci ji mít napevno v pozadí.
Jagoda
Profil *
Doufám, že jsme se pochopili :-)
habendorf
Profil
Odrážku dáš přece na pozadí li.
Bubák
Profil
Odrážky mají jen elementy, které mají display: list-item; takže pokud deklaruješ jakoukoli jinou vlastnost display, tak odrážky zmizí.

si chcu rozmyslet sám, kde chcu odrážku z odkazem. Chcu si s ní volně hýbat, Nechci ji mít napevno v pozadí.
Nějak ti nerozumím. neznám postup, jak si rozmýšlet, kde bude odrážka u normálního seznamu, ta je napevno. Já jsem dal odrážku jako pozadí odkazu a proto ji jde dát tam, kam je potřeba, pomocí background-position. Na pozadí odkazu je také proto, že pak jde pro menu jednoduše udělat hover, který bude fungovat také v IE6 a starších.

habendorf:
Odrážku dáš přece na pozadí li.
Mám tušení, že Jagoda páchá vodorovné menu.
habendorf
Profil
Bubák:
Mám tušení, že Jagoda páchá vodorovné menu.

Pokud je to menu, bude lepší na a. Ale klidně může být i na li, to na věci přece nic nemění.
Plaváček
Profil
Bubák:

Jagoda by měl dodat "živou" ukázku :)
Jagoda
Profil *
Tady ukázka

http://pruby.wz.cz/

http://pruby.wz.cz/styles.css

Jinak jsem to zkusil dát na background, ale to se mi pořád opakuje a není to pěkně vedle toho.
Jak jsem psal, když tam nebudu mít inline, tak se zobrazí hezky, přesně tak jak chci, ale já to chci mít vodorovně, tudíš mi to hned zmizí. :-(
Bubák
Profil
Jagoda:
ale to se mi pořád opakuje
www.jakpsatweb.cz/css/background-repeat.html aby se ti pozadí neopakovalo

není to pěkně vedle toho
www.jakpsatweb.cz/css/padding.html - levý padding vytvoří prostor pro odrážku
www.jakpsatweb.cz/css/background-position.html dáš oddážku křesně tam, kam potřebuješ

když tam nebudu mít inline, tak se zobrazí hezky
Nevěřím, lIst-style-image každý prohlížeč zobrazí trochu jinde.
Tvé menu vypadá dobře jenom v IE7 (IE6 nemám), všude jinde (IE8, Firefox, Chrome, Opera) jsou odkazy moc dole.

Proč jsi se neinspiroval na odkázaném webu? Nejlépe odpovídá tvým požadavkům http://teststranek.kvalitne.cz/menu7/ odkázané menu jsem viděl i v IE5.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: