Autor Zpráva
Džejkob
Profil *
Viz stránka: http://www.upandonward.com/#259825/Illustrations

Myslím ty bloky s obrázkem a uprostřed. Po minimalizování okna prohlížeče se bloky elasticky pohybují a přemístují.
Asi dva dny se na to snažím přijít, pročetl jsem hromadu textu a vyzkoušel vše možné, ale nic se mi nedaří.
Aspon nějaký jednoduchý příklad.. děkuji!
panther
Profil
Džejkob:
zrovna na uvedeném příkladu je to absolutně pozicované všechny ty boxy. Tobě by mělo stačit dát každému z boxů float: left, kolik se jich na stránku vejde, tolik jich bude (rodič nebude mít nastavenou šířku, bude tedy u bloků výchozích 100%).
Džejkob
Profil *
Ok..

.. a nějak konkrétně, jak by měl vypadat ten zápis.. eh, já vím, vypadá to hloupě, ale mě by to dost pomohlo ..
panther
Profil
Džejkob:
a nějak konkrétně, jak by měl vypadat ten zápis
jaký zápis?
.box {float: left}

a v HTML bude každý z boxů mít class="box". Třeba.
Džejkob
Profil *
Já se moc omlouvám, ale já jsem na tohle prostě "debil" ..

Myslím to tak, jak to má být konkrétně zapsaný třeba v externím souboru "xxxx.css" ... a jak to má být konkrétně zapsaný v xxxx.html mezi <body> </body> ...............

......................
panther
Profil
Džejkob:
jak to má být konkrétně zapsaný třeba v externím souboru "xxxx.css"
.box {float: left}


a jak to má být konkrétně zapsaný v xxxx.html mezi <body> </body>
<div class="box">obsah</div>
<div class="box">obsah</div>
Džejkob
Profil *
ááá..

Děkuji za trpělivost.. už se to hýbe, už to funguje. Děkuji velmi mnoho!
Džejkob
Profil *
Ok, ok, ok, všechno chápu, ale ted tu mám jiný problém..

Můj zápis vypadá asi takto:

V EXTERNÍM STYLU: "xxx.css" mám kořenovej div:
#b {position: absolute; width: 96%; top: 200px; left: 40px; }
a #box1 {position: float: left; width: 0px; top: 20px; left: 20px; }


VE STRÁNCE: "xxx.html" mám mezi <style> </style> určenou třídu:
.ramecek{float:left;clear:none;width:230px;height:200px;padding:0px;color:black;}


a mezi <body> </body> to mám udělané takto:

<div id="b">

<div class="ramecek" style="background:ececec"><div id="box1">
<div style="background-color: white; width: 210px; height: 180px"></div>
</div></div>

<div class="ramecek" style="background:ececec"><div id="box1">
<div style="background-color: white; width: 210px; height: 180px"></div>
</div></div>

</div>
-------------------------------------------------------------------------------------------------

A bílé rámce fungují přesně tak, jak na stránce http://www.upandonward.com/#249862/Mill-City-Press ... jenže je problém v tom, že ted nevím, jak přidat do divu "box1" onen obrázek a odkaz, aby to fungovalo..

Zkoušel jsem vytvořit div s <img src="xxx.jpg" width="120" height="100" >, který jsem vložil přímo do toho divu "box1" .. ale nefungovalo to, ikdyž podle mojí logiky by sakra mělo..


.......... kde dělám chybu?
panther
Profil
Džejkob:
1. kódy označuj, diskuse má zvýrazňovač syntaxe, je to potom přehlednější
2. potřebuješ-li něco použít v dokumentu vícekrát, nepoužívej ID, nýbrž třídy
3. můžeš se podívat do zdrojového kódu na odkázané stránce

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0