Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Andy Profil * |
#1 · Zasláno: 6. 8. 2010, 16:30:47
|
||
Plaváček Profil |
#2 · Zasláno: 6. 8. 2010, 16:58:06
Andy:
Body style co? Nechápu otázku. |
||
Andy Profil * |
#3 · Zasláno: 6. 8. 2010, 17:09:19
Plaváček:
„Body style co?“ To je právě to, co nevím. Resp. nevím, co mám napsat místo otazníku, aby oba zápisy byly ekvivalentní. |
||
Plaváček Profil |
#4 · Zasláno: 6. 8. 2010, 17:11:09
Andy:
No, to nejde. Ve své ukázce styluješ chování odkazů a v druhém zápisu styluješ tělo dokumentu BODY. Pořád nevím, co chceš dokázat :) |
||
Andy Profil * |
#5 · Zasláno: 6. 8. 2010, 17:12:57
Plaváček:
Chci stylovat odkazy přímo v tagu body. |
||
Plaváček Profil |
#6 · Zasláno: 6. 8. 2010, 17:15:52
Andy:
Aha. Tak to přes styly pochopitelně nejde. Můžeš využít alink, vlink (ale neuděláš tak hover). Viz specifikace http://www.w3.org/TR/html401/struct/global.html#h-7.5.1 . Ale proč to děláš, pořád netuším. |
||
Andy Profil * |
#7 · Zasláno: 6. 8. 2010, 17:26:00
Kdesi jsem četl, že do atributu style lze napsat vše, co je v tagu style ve složených závorkách (pochopitelně k příslušnému elementu) a funguje to stejně. Tak mě zajímalo, protože toto u odkazů nefungovalo, jak to udělat. Tak s těmi odkazy to asi bude jediný případ, kdy to nefunguje. Díky za objasnění :)
|
||
Plaváček Profil |
#8 · Zasláno: 6. 8. 2010, 17:30:33
Andy:
Atribut style se vždy vztahuje k elementu, u něhož je použit. BODY nesouvisí s odkazy, přeci :) |
||
Andy Profil * |
#9 · Zasláno: 6. 8. 2010, 17:43:16
Ale odkazy jsou v tagu body "nastylované" pomocí html, proto jsem atribut style dával tam.
|
||
shaggy Profil |
#10 · Zasláno: 6. 8. 2010, 17:47:31
Andy:
„"nastylované" pomocí html“ Ja som ešte pomocou HTML neštýloval, to je nejaká nová technika? Teraz vážne - máš v tom trochu medzery, veľa čítaj, skúšaj robiť weby a časom to pochopíš. |
||
Andy Profil * |
#11 · Zasláno: 6. 8. 2010, 18:02:14
shaggy:
„Ja som ešte pomocou HTML neštýloval, to je nejaká nová technika?“ No, jak html, tak CSS ovlivní vzhled odkazů stejně. „Teraz vážne - máš v tom trochu medzery, veľa čítaj, skúšaj robiť weby a časom to pochopíš.“ Právě proto, co nevím, na to se zeptám a už to vím. |
||
shaggy Profil |
#12 · Zasláno: 6. 8. 2010, 18:08:43
Andy:
„No, jak html, tak CSS ovlivní vzhled odkazů stejně.“ V obidvoch prípadoch ide o CSS, rozdielny je iba zápis - ak to máš v externom súbore, sú to externé štýly, ak to zapisuješ napr. tak, ako si uviedol v prvom príspevku (do body), je to inline štýl. Ak zapíšeš štýly do style, čiže napr. <body style="background: #c00"> <body style="background: #c00"> ovplyvní to priamo iba ten tag. Ak by si chcel formátovať odkazy inline zápisom, musel by každý tvoj odkaz na stránke vyzerať nasledovne: pseudotriedy (:hover, :visited, atď.) tým však neovplyvníš. |
||
Andy Profil * |
#13 · Zasláno: 6. 8. 2010, 18:24:22
shaggy:
> „No, jak html, tak CSS ovlivní vzhled odkazů stejně.“ > V obidvoch prípadoch ide o CSS, rozdielny je iba zápis - ak to máš v externom súbore, sú to externé štýly, ak to zapisuješ napr. tak, ako si uviedol v prvom príspevku (do body), je to inline štýl. Tím html je myšleno např. link, vlink, link v tagu body. „<a href="#" style="color:green">Odkaz</a>“ Toto nemá přímo souvislost s obkazy, je to prostá barva textu. U stylování odkazů jde hlavně o tu změnu navštívených či aktivních. Ostatní vylepšení dle mého názoru není nutné používat. |
||
shaggy Profil |
#14 · Zasláno: 6. 8. 2010, 18:34:03
Andy:
„Tím html je myšleno např. link, vlink, link v tagu body.“ To je možné, ale v prvom príspevku si spomínal interný štýl, o týchto atribútoch nikde nepadla reč. „Toto nemá přímo souvislost s obkazy, je to prostá barva textu. U stylování odkazů jde hlavně o tu změnu navštívených či aktivních. Ostatní vylepšení dle mého názoru není nutné používat.“ Čože? Ty my vysvetluješ, čo má a čo nemá zmysel pri štýlovaní odkazov? Zaujímavé, som myslel, že ty si pýtaš radu. |
||
Andy Profil * |
#15 · Zasláno: 6. 8. 2010, 19:21:46
shaggy:
„To je možné, ale v prvom príspevku si spomínal interný štýl, o týchto atribútoch nikde nepadla reč.“ Tady ano: [#8] Plaváček[#9] Andy „Čože? Ty my vysvetluješ, čo má a čo nemá zmysel pri štýlovaní odkazov? Zaujímavé, som myslel, že ty si pýtaš radu.“ Tak, jak jsem to chtěl udělat v prvním příspěvku, jsem se dozvěděl [#6] Plaváček, že to nejde. Dále to je jen můj názor, který nikomu nevnucuji, že chci mít odlišené odkazy navštívené a nenavštívené, a toho tímhle nedosáhnu. |
||
habendorf Profil |
#16 · Zasláno: 6. 8. 2010, 23:10:56
Andy:
> Dále to je jen můj názor, který nikomu nevnucuji, že chci mít odlišené odkazy navštívené a nenavštívené, a toho tímhle > > 1 > > <a href="#" style="color:green">Odkaz</a> > > nedosáhnu. To máš pravdu, to nedosáhneš. Jen nechápu, jaký můžeš mít důvod pro své snažení o inline zápis stylů. (?) |
||
Bubák Profil |
#17 · Zasláno: 7. 8. 2010, 00:49:07
Andy:
Pokoušíš se o různý styl odkazů na téže stránce? Dělá se to jinak, pomocí tříd (class), nebo identifikátorů (id): http://www.jakpsatweb.cz/css/css-odkazy-class.html |
||
Andy Profil * |
#18 · Zasláno: 7. 8. 2010, 17:26:42
habendorf:
Jen zkouším, co jde a co ne, [#7] Andy. Bubák: Přesně to mi v souvislosti se stylem odkazů ještě vrtalo hlavou. Díky. |
||
Časová prodleva: 14 let
|
Toto vlákno je staré, již dlouho do něj nikdo nepřispíval.
Informace a odkazy zde uváděné už nemusejí být aktuální. Nechcete-li řešit zde uvedenou konkrétní otázku, založte si vlastní vlákno, nepište do tohoto. Vložíte-li sem nyní příspěvek, upoutáte pozornost mnoha lidí a někteří z nich si jen kvůli vám přečtou i všechny předcházející příspěvky. Předpokládáte-li, že váš text skutečně bude hodnotný, stiskněte následující tlačítko:
Běda vám, jestli to bude blábol.
0