Autor Zpráva
Housac
Profil *
Zdravím,
potřeboval bych horizontální menu hodit doprostřed toho loga.
logo > 800px, menu > 750px
na stránce >> http://autodoprava-liska.wz.cz/
určitě je to banální chyba (jako vždy), jenže já už se s tím dělám strašně dlouho a nemůžu na to přijít.
+ další věc jedno tlačítko má 125px a když dám tomu menu přímou šířku 750px(125x6) tak se jedno tlačítko přesune pod první.
Byl bych rád kdybych mohl pokračovat dál..děkuji za rady předem
Str4wberry
Jestli má menu známou šířku, tak ho stačí posunout třeba marginem o 25 px.
Housac
Profil *
no známou šířku má..ale když ji zadám tak se chová jako jiná..má mít 750px
jenikkozak
Housac:
Logo nemá šířku 800 px a menu 750 px z toho důvodu, že ji vůbec nemá nastavenou:
#logo {background: transparent url('logo.jpg') no-repeat center; height: 310px; }
#menu { height: 50px; padding: 244px 0 0 0;}

Proto je obojí zobrazeno přes celou šířku stránky.
Tlačítka se posouvají pod sebe, protože u obrázku, který představuje první položku menu je rámeček zvýrazňující odkaz, proto je celková šířka větší než oněch 750 px.

Jdete na to příliš komplikovaně. Toto menu je natolik jednoduché, že není potřeba pro něj vytvářet 12 různých obrázků. Stačí jediný 1 px široký s barevným přechodem, který se roztáhne přes celou šířku menu. Odkazy vyřešte pomocí textu a zvýraznění pomocí border-bottom a color na jednotlivých položkách, těm nastavte shodnou třídu. Ta však ani není potřeba, bude na ně možno odkazovat pomocí .menu li a.
„<div id='menu'><ul>“ můžete nahradit tagem <menu>.
Zmenšete použité obrázky. Prvky, které se na obrázcích opakují - například spodek stránky - nahraďte obrázkem o výšce 1 px a roztáhněte pomocí CSS, velice výrazně tak zrychlíte načítání stránky. Navíc tato nebude omezena velikostí obrázku, ale bude se moci roztahovat „až do nekonečna“.
Housac
Profil *
dobře tak popořadě..
nastavil jsem logu šířku 800px..
#logo {background: transparent url('logo.jpg') no-repeat center; width: 800px; height: 310px; }
logo by mělo být uprostřed, ale není..sem asi mimo
jenikkozak
body{text-align:center}
#logo {background: transparent url('logo.jpg') no-repeat center; width: 800px; height: 310px; margin: auto} 
Housac
Profil *
už jsem pár webů udělal, ale tohle se mi vážně nestalo..na to jsem úplně zapomněl..
tďd tam mám to menu, ale potřebuji ho posunout na dolní stranu loga..ať to zkouším přes margin či padding
nevím si rady :(
jenikkozak
Housac:
Nemůžeme to tu přece řešit po jednom řádku. Jestli chceš pomoci, napiš mi na iCQ 489420056.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0