Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
sailen Profil |
#1 · Zasláno: 26. 8. 2010, 19:46:30
Dobrý den, tvořím stránky pro náš sbor a narazila jsem na problém u menu.
Všechno funguje, jak má (Opera, Firefox, Safari), jen v IE je vzhled úplně rozhozený. Zkoušela jsem upravovat různé parametry, ale na nic jsem nepřišla. Moje zkušenosti s tvorbou webu nejsou velké. Poradí někdo? Děkuji. |
||
sailen Profil |
#2 · Zasláno: 26. 8. 2010, 19:48:04
|
||
_es Profil |
#3 · Zasláno: 26. 8. 2010, 19:59:47
sailen:
Nemáš uzavretú značku !doctype :
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//CZ" <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//CZ"
<head> |
||
sailen Profil |
#4 · Zasláno: 26. 8. 2010, 21:23:26
Tak tuto chybu jsem vůbec nepostřehla, děkuju za upozornění. Nemilé na tom je, že po připsání závorky, se po najetí myši objeví nechtěný rámeček i v jiných prohlížečích a zároveň nesrovnalosti v IE zůstávají :(
V indexu jsem závorku upravila a na ostatních stránkách nechala, aby se to dalo porovnat. |
||
_es Profil |
#5 · Zasláno: 26. 8. 2010, 21:36:57
sailen:
„Nemilé na tom je, že po připsání závorky, se po najetí myši objeví nechtěný rámeček i v jiných prohlížečích a zároveň nesrovnalosti v IE zůstávají :“ Prehliadače majú približne dva vykresľovacie režimy. Podrobnosti si snáď nájdeš. Na prepnutie stačí buď značku <!DOCTYPE html> presne takto zadať, alebo ju úplne vynechať.
|
||
sailen Profil |
#6 · Zasláno: 27. 8. 2010, 10:24:57
Ano, máte pravdu. Něco jsem si o tom už přečetla a ještě se tomu budu věnovat, ale myslím, že problém těch přebytečných rámečků bude spíš nějakou chybou v css, protože se objevují už ve všech prohlížečích bez ohledu na mód.
|
||
Plaváček Profil |
#7 · Zasláno: 27. 8. 2010, 10:40:43 · Upravil/a: Plaváček
sailen:
Uprav si následující dvě definice takto a mělo by to fungovat: 1 .menu a:link, .menu a:visited { .menu a:link, .menu a:visited {
display: block;
font-size: 21px;
width: 178px;
height: 25px;
padding: 7px 7px 5px 7px;
margin: 0px;
border: none;
border-collapse:collapse;
color: #e0e7f7;
background: #000;
text-decoration: none;
text-align: center;
}
/* style the links hover */
.menu a:hover {
color:#000000;
background:#97abc9;
} Jo - ještě živá ukázka http://klient.plavacek.net/blue-flowers.html |
||
sailen Profil |
#8 · Zasláno: 27. 8. 2010, 12:36:28
Děkuju moc, toto je přesně ono :)
|
||
Časová prodleva: 15 let
|
Toto vlákno je staré, již dlouho do něj nikdo nepřispíval.
Informace a odkazy zde uváděné už nemusejí být aktuální. Nechcete-li řešit zde uvedenou konkrétní otázku, založte si vlastní vlákno, nepište do tohoto. Vložíte-li sem nyní příspěvek, upoutáte pozornost mnoha lidí a někteří z nich si jen kvůli vám přečtou i všechny předcházející příspěvky. Předpokládáte-li, že váš text skutečně bude hodnotný, stiskněte následující tlačítko:
Běda vám, jestli to bude blábol.
0