Autor Zpráva
xarox
Profil
Ahoj, mám problém v IE (opět jako vždy :-D), nezobrazuje se mi korektně. Na stránkách http://www.golfskopovy.cz/test/ to ve Firefoxu funguje tak jak má (jedná se mi o odkazy v horním červeném menu - vysouvací nabídka PŮSOBIŠTĚ a LEKCE). Ještě nevím, jak zamezit malému posunu všech odkazů při najetí myši nad ty odkazy, které mají roletkové menu. V IE mi ještě nepomáhá ani nastavení z-indexu a rozbalovací nabídka prostě není vidět.

Odkaz na css: http://www.golfskopovy.cz/test/style.css

Jinak CSS styl je:

*{margin: 0;padding: 0;}

body { behavior: url("hover.htc"); font-size:90%; z-index:100;} 

/* menu */
#vodorovne-menu {width: 100%;margin: 10px;}
#vodorovne-menu li {float:left;list-style-type:none;; position:relative; top:-10px; left:-50px; z-index:100;}
#vodorovne-menu li a {display:block; height:24px;width: 85px;line-height:22px; text-align:center; text-decoration:none;color:#DFDFDF; font-family:Tahoma; font-weight:bold; z-index:100;}
#vodorovne-menu li a:hover { background: none; color:#fff; z-index:100;}
#vodorovne-menu li ul {display:none; z-index:100;}
#vodorovne-menu li:hover ul { display:block; position:relative; border: solid #F0F0F0; border-width:0 1px 1px 1px; z-index:100;}
#vodorovne-menu li:hover ul li { display:block; float:none; height:24px; width: 85px; top:0px; left:0px; border-top: 1px solid #F0F0F0; z-index:100;}
#vodorovne-menu li:hover ul li a {background:#990000; z-index:100;}
#vodorovne-menu li:hover ul li a:hover {background:#00254A;color:#fff; z-index:100;}

#vodorovne-menu-dlouhe {width: 100%;margin: 10px;}
#vodorovne-menu-dlouhe li {float:left;list-style-type:none; position:relative; top:-11px; left:-45px;}
#vodorovne-menu-dlouhe li a {display:block; height:24px;width: 150px;line-height:24px; text-align:center; text-decoration:none;color:#DFDFDF;font-family:Tahoma; font-weight:bold;}
#vodorovne-menu-dlouhe li a:hover { background: none; color:#fff;}
#vodorovne-menu-dlouhe li ul {display:none;}
#vodorovne-menu li:hover ul { display:block; position:relative; border: solid #F0F0F0; border-width:0 1px 1px 1px;}
#vodorovne-menu-dlouhe li:hover ul li { display:block; float:none; height:24px; width: 80px; border-top: 1px solid #F0F0F0;}
#vodorovne-menu-dlouhe li:hover ul li a {background:#fff;}
#vodorovne-menu-dlouhe li:hover ul li a:hover {background: #0E3D6F;color:#fff;}

.zarazka1 {position:absolute; top:3px; left:33px; color:#DFDFDF;font-family:Tahoma; font-weight:bold;}
.zarazka2 {position:absolute; top:3px; left:130px; color:#DFDFDF;font-family:Tahoma; font-weight:bold;}
.zarazka3 {position:absolute; top:3px; left:215px; color:#DFDFDF;font-family:Tahoma; font-weight:bold;}
.zarazka4 {position:absolute; top:3px; left:290px; color:#DFDFDF;font-family:Tahoma; font-weight:bold;}
.zarazka5 {position:absolute; top:3px; left:390px; color:#DFDFDF;font-family:Tahoma; font-weight:bold;}
.zarazka6 {position:absolute; top:3px; left:533px; color:#DFDFDF;font-family:Tahoma; font-weight:bold;}
.zarazka7 {position:absolute;top:3px; _top:-7px; left:621px; _left:-44px; color:#DFDFDF;font-family:Tahoma; font-weight:bold;}

.kontakt {_position:relative; _top:-34px; _left:580px;}
.faq {_position:absolute; _top:0px; _left:0px;}



A HTML kód je:

<!-- MENU-->

<div id="g_text1" style="position:absolute;  left:44px; top:9px; width:840px; height:29px; ">
  <div class="wpmd">
    <div>
   <div id="vodorovne-menu">
    <ul>
    <li><a href="#" title="">HOME</a>    </li>
    </ul>
    <div class="zarazka1">|</div>
        <ul>
          <li><a href="#">PŮSOBIŠTĚ &nbsp;</a>
              <ul>
                <li><a href="#">Hodkovičky</a></li>
                <li><a href="#">Skalica</a></li>
                <li><a href="#">Sokolov</a></li>
              </ul>
          </li>
          </ul>
          <div class="zarazka2">|</div>
          <ul>
          <li>
          <a href="treneri.html" title="">TRENÉŘI</a>          
          </li>
          </ul>
          <div class="zarazka3">|</div>
          <ul>
          <li><a href="#">LEKCE</a>
              <ul>
                <li><a href="#">Kurzy</a></li>
                <li><a href="#">Kempy</a></li>
                <li><a href="#">Lekce</a></li>
              </ul>
          </li>
        </ul>
        <div class="zarazka4">|</div>
        <ul>
        <li> <a href="partneri.html" title="">PARTNEŘI</a>
        </li>
        </ul>
        <div class="zarazka5">|</div>
    
        <div id="vodorovne-menu-dlouhe">
        
        <ul>
        <li><a href="junior.html" title="">JUNIOR ACADEMY</a>        
        </li>
        </ul>
        <div class="zarazka6">|</div>
        </div>
        
        <div class="kontakt">
        <ul>
        <li><a href="kontakt.html" title="">KONTAKT</a>        
        </li>
        </ul>
        
        <div class="zarazka7">|</div>
        
        <div class="faq">
        
        <ul><li><a href="faq.html" title="">FAQ</a>
        </li>
        </ul>
        
      </div></div></div>
   
<!--konec  MENU-->



Díky za pomoc
xarox
Profil
Hoj, už jsem to po několika hodinách vyřešil, ale jen pořád nevím, proč mi v IE nejde najet myší na to rozbalovací menu jako je tomu v FF?
xarox
Profil
Moderátor Chamurappi: Přesunuto z Rolovací menu v IE - doladění.

Ahoj, podařilo se mi dodělat rolovací menu, ale mám problém zase se zobrazením v IE.
Na jednom odkazu mi vše funguje (viz zde) , ale když to samé implementuji do mého menu (viz zde), tak už se nedaří kliknout na výsuvné menu pod odkazy PŮSOBIŠTĚ a LEKCE. Nevíte čím to?

Díky
Bubák
Profil
Mi se menu v IE7/8 rozbaluje úplně stejně, jako v jiných prohlížečích.
panther
Profil
xarox:
nezkoušel jsem, nemám po ruce IE6 jestli je problém tam, nicméně tipuji, že se submenu objeví a než na něj najedeš myší, zmizí.

Ve FF vidím mezi položkami první a druhé úrovně 1px hluchého místa (poznáš dle kurzoru, pointer se změní na default), to by mohl být problém.

Jinak řešit menu způsobem, jakým ho řešíš ty, zdá se mi poněkud nešťastné. Celé menu má být uzavřeno v jednom seznamu či <menu>, ne tak, aby každá položka měla vlastní seznam. Oddělovače se dávají na pozadí jednotlivých položek či odkazů. To jen tak na okraj.
xarox
Profil
Diky za rady, ale tim jednim pixelem to opravdu neni:( Jinak zpusob reseni je spis takovy narychlo prevzaty od nekoho jinyho, nemam moc cas to vymyslet sam, tak sem to musel udelat takhle. Jinak je prave blbe ze v IE 8 nejde najet na to rolovaci menu a tim padem tak kliknout na odkaz.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: