Autor Zpráva
tim-alien
Profil *
Ahoj,
řeším problém, jak udělat bez tabulkový dvousloupcový layout, který splňuje tyto 2 podmínky:

1. při odstranění (display: none) pravého sloupce se levý roztáhne
2. modrý div by měl být pokaždé (s/bez pravého sloupce) vycentrovaný ve středu levého sloupce

Nahoře můj nefunkční layout (neslpňuje 2. podmínku), dole funkční ale pomocí tabulky:
http://timalien.herobo.com/example.html

Díky
tim-alien
Profil *
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="cs">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<style>

#box, table { width: 600px; height: 250px; margin: 30px auto 0px auto; border: 1px solid gray; }
#right { width: 200px; height: 100%; float: right; background-color: lightgreen; }
#left-center { width: 300px; height: 80px; margin: 20px auto 0px auto; background-color: lightblue; }

table { border-collapse: collapse; }
tr { vertical-align: top; }
#tab-right { width: 200px; background-color: lightgreen; }

</style>
</head>
<body>

<div id="box">
<div id="right"></div>
<div id="left">
<div id="left-center"></div>
<p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam in odio sit amet est tincidunt luctus. Mauris nisl metus, aliquam sed, cursus et, congue in, nunc. Donec enim quam, ultricies et, imperdiet id, aliquam non, nulla.</p>
</div>
</div>

<table>
<tr>
<td>
<div id="left-center"></div>
<p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam in odio sit amet est tincidunt luctus. Mauris nisl metus, aliquam sed, cursus et, congue in, nunc. Donec enim quam, ultricies et, imperdiet id, aliquam non, nulla.</p>
</td>
<td id="tab-right"></td>
</tr>
</table>

</body>
</html>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0