Autor Zpráva
Neas
Profil
Ahoj.
Potřeboval bych pomoct při stylování formuláře pro vyhledávání. Viz obrázek:

První obrázek znázorňuje, čeho chci docílit. Textové pole je inpuit type=text a obrázek lupy je tlačítko submit.
Dolní obrázek znázorňuje, čeho se mi povedlo docílit.

#hledej_submit
  {
   border:none;
   background-color:transparent;
   background:url('inputs/search_button.png') no-repeat top right;
   width:32px;
   height:21px;
  }
#input_vyhledavac
  {
   border:none;
   background:url('inputs/search.png') no-repeat top right;
   width:113px;
   height:21px;
   font-family:Verdana,Arial;
   padding-left:7px;
   font-style:italic;
   color:blue;
  }

Děkuji
KoLi
Profil
Neas:
Asi bych to tlačítko absolutně napozicoval.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Nease:
obrázek lupy je tlačítko submit
Jakou má value? Jak pozná uživatel bez obrázků či stylů, co to je? Proč na obrázkové tlačítko nepoužiješ obrázkový <input>?
Neas
Profil
Chamurappi:
Změnil jsem input na type=image, ale problém stále přetrvává.
jediné, čeho jsem docílil je, že se mi teď při odeslání formuláře ukládají i x a y souřadnice myši, což absolutně nepotřebuju.
Jinak když tam bylo type=submit, value bylo nastaveno na ""
panther
Profil
Neas:
Jinak když tam bylo type=submit, value bylo nastaveno na ""
...takže s vypnutými obrázky nešel formulář odeslat. Zajímavé :-)

Ty inputy můžeš třeba floatovat.
Neas
Profil
panther:
jo, float pomohl, díky

a k těm obrázkům: myslím že počítat s tím, že někdo bude mít vypnuté obrázky je jako nepoužívat JS, kdyby náhodou někdo ho měl vypnutý.

mimochodem, dá se vypnout funkce odesílání souřadnic kurzoru při input type=image? a k čemu je vlastně dobrá?
panther
Profil
Neas:
možná by ses divil, kolik brouzdalů má vypnuté obrázky.

je jako nepoužívat JS, kdyby náhodou někdo ho měl vypnutý.
ne nepoužívat, ale počítat s variantou vypnutého JS. Bez JS by neměl chybět žádný obsah, menu by mělo jít rozkliknout (tedy only-JS menu je chybné a totálně nepřístupné). Stejně tak flash musí mít textovou alternativu, atp.

Nepoužívat a používat správně, to jsou dvě diametrálně odlišné věci.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Nease:
Ty vyloženě znásilňuješ <input type="submit">, aby fungoval jako <input type="image"> — jaký to má přínos pro návštěvníka?

dá se vypnout funkce odesílání souřadnic kurzoru při input type=image?
Ne. Vadí něčemu?
Neas
Profil
a k čemu je vůbec dorbé vypínání obrázků?

Chamurappi:
neznásilňuju, dal jsem na tvou radu a změnil jsem to, jak už jsem psal výše.
panther
Profil
Neas:
a k čemu je vůbec dorbé vypínání obrázků?
např. lidé s mobilním připojením k internetu. A pak i další, kteří nepotřebují vidět grafické orgie a postačí si s informacemi, které se na webu dočtou. Kvůli tomu web navštěvují.
Neas
Profil
aha, mobily mě nenapadly. předpokládám, že v takovém případě se nezobrazí ani input type=image
Chamurappi
Profil
Reaguji na Nease:
v takovém případě se nezobrazí ani input type=image
Zobrazí se alternativní text z atributu alt, který by měl být správně vyplněný.
Neas
Profil
aha, takže je všechno v pořádku. Tak vám oběma děkuju za pomoc i trpělivost :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: