Autor Zpráva
kukko
Profil *
muzete mne nekdo nakopnout proc mi tady chybi ty sloupce az dolu prestoze tam maj obsah? zkusil jsem dat jednomu divu height=100% a nepomohlo, pak jsem zkusil dat 1000px a pomohlo...nechapu...
kukko
Profil *
ted uz tomu vubec nerozumim, udelal jsem exemplarni pripad a ...
no vsak se podivejte sami...
http://www.jirkacech.com/n3.html
centi
Profil
Pretože má nastavené position: fixed; čo sa správa podobne ako position: absolute; a teda daný element je vyňatý z toku dokumentu a nie je ovplyvňovaný (a ani neovplyvňuje) inými elementami.
kukko
Profil *
Rad bych se Vas, uznavanych CSS expertu zeptal na radu...

Mam problem s vnorenym blokem v klasickem, beznem plovoucim 2-sloupcovem layoutu. kdyz dam vnitrnimu DIVu vlevo umistene navigace position:fixed, je, jak mi vysvetlil Centi (Dekuju!) vynaty z toku, a krome toho, ze je moc siroky nefunguje protazeni obalujicich elementu az do konce nejdelsiho sloupce (viz zde: http://www.jirkacech.com/download.html )

No a kdyz mu to fixed zakomentuju chova se cnostne a tak, jak bych si predstavoval, nicmene se z nevysvetlitelnych dovodu udelaji na skoro vsech strankach diry pod nadpisama, nad definicema, proste se to cele nejak posere...)

Poradite mi jak z toho ven?
luka
Profil *
a mas tam padding ten ti robi ten posun
kukko
Profil *
hmm. jak muze zmena pozice jednoho hluboko vnovereho DIVu v levem sloupci rozhazet vertikalni(!) usporadani praveho sloupce? vzdyt by to na sebe nemelo mit vubec zadny vliv, ne?
Spikee
Profil
kukko
Skús dať na začiatok
* {margin:0;padding:0}
kukko
Profil *
mel jsem to tam, jak zjistis pohledem do style.css, vse bylo hnusne rozhasene. nicmene to ani nijak neresi problem toho floatu ktery kdyz je position:fixed; pretece pod konec stranky...poradite jak dal?
habendorf
Profil
Já moc přesně nevím, o co jde, je to dost zmatený.
Ale pokud jde o to peekaboo, které nastává po vyhození position:fixed, jde to řešit více způsoby - např. přidat na #main position: relative;
kukko
Profil *
Habendorf diky za ochotu, muzes to trochu vysvetlit? protoze ja mel pocit, ze pekaboo je ze neni videt neco co ma byt videt, a tady je to jinak, tady se rozhodi horizonalni serazeni elementu v PRAVEM sloupci....asi to nejak souvisi s tema marginama...ale proboha proc mi reaguje pravy div na zmenu pozice nejakeho interniho elementu v divu levem?
habendorf
Profil
Když jsem vyhodil to fixed, tak mi zmizel celý pravý obsah, myší šel označit. A vzhledem k tomu, že levý sloupec je floatován, je to evidentní peekaboo. Mě se to prostě chovalo takhle.
habendorf
Profil
To peekaboo je tam i teď. Občas zmizí po aktualizaci stránky.
kukko
Profil *
Diky za upozorneni, pan google mi o tom pise tohle:

The fixes: There are three ways I know to prevent this bug.

1. Keep the clearing div from touching the float, or avoid using a background on div#floatholder. Not exactly ideal, I know.

/*jak, postaci mu dat margin? */

2. Give div#floatholder an explicit 'width' or 'height'. Also quite restrictive.
/* je body { width=100%} dostatecne reseni ?? */

3. Give both div#floatholder and div#float 'position: relative'. Be sure to fully test this method.
/* to radsi ne */

odhalili jsme jedno pekaboo, ale ten puvodni problem zustal, ne? proc se meni VERTIKALNI layout praveho divu??
Timy
Profil
kukko
zkus opravit tohle:
form {
width: 34em;
margin: 0;
padding: 0;
}
tohle zmenši na něco normálního a tu mezeru ti tam dělá tohle:
<hr style='visibility:hidden; height:30px;' />
Když to vymažeš, tak tam žádná mezera nebude.
kukko
Profil *
Timy,
Diky za tip, pomohlo to, ale stale pretrvava jeden problem, ktery neumim vyresit a proto se tazu Vas, mistnich CSS guru. Jde mi o stranku:

http://www.jirkacech.com/temp.html

pro vetsi nazornost jsem prilepil na konec stylu ladici border * { border: 1px solid #ff0000; }

a ptam se:
proc je ve Firefoxu a pod v pravem sloupci, pod "And passed..." otresna dira ve Firefoxu (list definic ma velke horni margo??)
a proc ty definice jsou vycentrovane ve FF a trochu ujete nahoru v IE???

Diky za rady.
Kukko
kukko
Profil *
jo, v opere to vypada jak? je tam dira nebo ne?
bojars
Profil
dl {
width: 90%;
margin:1em 0;
padding:0;
}

ten margin: 1em je horný margin, ak sa nemýlim? skúšal si sa pohrať s nastavením, respektíve vynulovaním týchto hodnôt?

- Opera7: tie definície sú natlačené na seba tak, že termíny sú v bloku podsunuté pod výkladmi termínov.
Timy
Profil
kukko
<dl style="float:right; width:100%">
<dt>Methods for material characterization</dt>
<dd>excelent</dd>

ve stylech máš u definic clear:both, takže jednotlivé části čekají na plovoucí prvky. Problém je v tom, že jako plovoucí prvek berou i to levé menu - když zvětšíš levé menu, zvětší se taky ta díra. Když tam vrazíš to float:right; width:100% tak to víceméně eliminuješ, ale asi to není úplně nejlepší řešení. Ale zobrazuje se mi to docela správně
kukko
Profil *
Dekuju. sice moc nerozumim ale pochopil jsem ze bych mel do stylu pridat:

dl { float: right; width:100% }

a muj problem bude navzdy vyresen? ....proc to tedy
ale asi to není úplně nejlepší řešení. ????

a co ta "nevycentrovanost" v IE??
Timy
Profil
kukko
a muj problem bude navzdy vyresen? ....proc to tedy
ale asi to není úplně nejlepší řešení. ????
-- nevím, prostě mi přijde, že třeba takový Plaváček (nebo jiný css guru:-) by to řešil jinak. Ale tak když to funguje tak to funguje.

a co ta "nevycentrovanost" v IE?? -- nechápu
habendorf
Profil
Přesně tak, problém je, že to čeká na ukončení levého menu.
1) vyhodit úplně toto: dl dt{ clear:both;} Tím se problém odstraní, ale samozřejmě se to rozhodí jinak. Čili pokračujeme...
2) na ty výsledky státnic klidně použij tabulku, protože ta data jsou svým charakterem tabulková (naopak nemají charakter definic), nebo pokud nutně chceš seznam, musíš clear použít na něco, co bude pod každým řádkem (stejně jako tam někde používáš clearovací neviditelnou hr)

Jinak stálo by za to kód - zejména css - pročistit, je to zmatek, špatně se v tom orientuje.
kukko
Profil *
mozna tu budu za De-Bi-La, ale neslo by pouzit:
<dl compact="compact"> a pak odsadit dt ??
kukko
Profil *
Nez to zkusim, myslite, ze to compact reseni bude fungovat? Je to validni?
habendorf
Profil
Já bych to tak asi nedělal. http://www.jakpsatweb.cz/definice.html#compact
Proč myslíš že na tohle by se měl použít definiční seznam?
kukko
Profil *
protoze to neni tabulka? :)
kukko
Profil *
cely zasrany CSS s nekompatibilitou browseru, nesmyslnym box modelem a floatam je otresna pakarna, ktera byla vymyslena jen k zesileni webmasteru, vratim se k pure ASCII textu s jedinym HTML tagem a tim bude <pre></pre>
Plaváček
Profil
Možná je to Kukko tím, že ještě nemáš dostatečnou praxi a na obyčejný jednoduchý dvousloupcový layout jsi zvolil nevhodnou metodu. A používat definiční seznam na tabulková data není zrovna košer, proč tam prostě neprdneš tabulku? A pokud se týká position:fixed, je známo, že ho IE neumí a při jeho použití vyrobí z bloku absolutně pozicovaný prvek (čímž ho vyjme z toku dokumentu a je jasné, že ti ovlivní i ostatní bloky na stránce). Možná místo rozčilování by to chtělo zakoupit knihu (třeba tu od Pixyho) a něco si nastudovat. Sám jsem tak začínal.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0