Autor Zpráva
LordDrag
Profil *
Zdravím,mám problém že v browseru internet exploleru se mě celkově všechno na webu přemístí :/,potřeboval bych něco co by vyrovnalo text na okraj levý (tabulky) a něco co by nahradilo margin-top a margin-bottom, moc díky!!!
shaggy
Profil
LordDrag:
mám problém že v browseru internet exploleru se mě celkově všechno na webu přemístí
Jasne, to poznám, máš to rozbité.

potřeboval bych něco co by vyrovnalo text na okraj levý (tabulky)
text-align: left

něco co by nahradilo margin-top a margin-bottom
margin: 10px 0 (za tie px si dosaď svoju hodnotu v svojich jednotkách)

moc díky!!!
Nemáš za čo!!! Rád odpovedám na nezmyselné otázky bez ukážky.
dmfzd
Profil
text-align
p.tabulka {text-align: left;}

to by ti mělo zarovnat text v tabulce ve všech prohlížečích....

shaggy: nepředbíhej :D
LordDrag
Profil *
Zkusil jsem to a stále prostě v mozile to se zobrazuje na okraji tabulky a v ie vidím pouze půlku textu...
shaggy
Profil
dmfzd:
p.tabulka {text-align: left;}
Stavím sa o čokoľvek, že toto mu text v tabuľke nezarovná, ani keby sa na hlavu postavil.
Keeehi
Profil
Prosím o odkaz na živou ukázku.
LordDrag
Profil *
Mám to na localhostu.. Ale řeknu to takhle použil jsem "margin: 10px -20;" a ano ve firefoxu je to sice stále "rovné" ale v ie je to celé posunuté do mínusu :( , text-align funguje.. :) a dále jsem si všiml že text-decoration: underline; také nejde :I
shaggy
Profil
LordDrag:
Mám to na localhostu
Gratulujem. Keďže nie je ochota poskytnúť ďalšie informácie, myslím, že otázka bola dostatočne zodpovedaná.
dmfzd
Profil
shaggy:
:)
td {text-align: left;}
panther
Profil
dmfzd:
tahle deklarace je stejně zbytečná, je to defaultní hodnota.

LordDrag:
a dále jsem si všiml že text-decoration: underline; také nejde
aneb chyba bude mezi žislí a klávesnicí, neboť všem ostatním tato vlastnost funguje normálně.


Jestli chceš pomoct konkrétně, dodej odkaz (vytvoření freehostingu záležitost na pár minut).
LordDrag
Profil *
Zde máte ukázku (chvíli to trvalo tak proto ;-)) http://www.uplol.cz/test/
Kod do html souboru
<div class="menu">
<table class="menu_tab"><th><ul>
<b>test1</b>
<li><a href="#">test</a></li>
<li><a href="#">test</a></li>
<li><a href="#">test</a></li>
<b>test2</b>
<li><a href="#">test</a></li>
<li><a href="#">test</a></li>
<li><a href="#">test</a></li>
<b>test3</b>
<li><a href="#">test</a></li>
<li><a href="#">test</a></li>
<li><a href="#">test</a></li>
</ul></th></table>
</div>

CSS kod
.menu{
      position: absolute;
      top: 170px;
      left: 50%;
      margin-left: -440px;
}
.menu_tab th{
      width:150px;
      height:260px;
      border: 1px solid;
      border-color: #000000;
      background-color: #f7ebb8;
}
.menu ul{
      margin:6px 0px 6px -34px;
      font-weight:normal;
      list-style:none;
      text-align: left;
}
.menu li a{
      color:#d1b128;
      text-decoration:none;
}
.menu li:hover a{
      color:7b660b;
      text-decoration: underline;
}
shaggy
Profil
LordDrag:
Môžem vedieť, o čo sa snažíš pozicovaním toho DIVu? Som si viac než istý, že to robíš úplne zle a existuje množstvo iných možností, len nechápem, čo sa snažíš docieliť takýmto hnusným kódom.
edit: a prečo tam máš vlastne tabuľku, keď ju:
1. nepotrebuješ
2. chýbajú ti riadky - <tr>
LordDrag
Profil *
Nepotřebuji? A co místo ní mám dát pod to menu?
shaggy
Profil
LordDrag:
A co místo ní mám dát pod to menu?
Podložku. Alebo malý stolík.

Netuším na čo sa pýtaš, vieš nám napísať, o čo ti ide, alebo ešte lepšie - ukázať celý kód/dizajn, ktorý sa snažíš zhotoviť?
LordDrag
Profil *
Dal jsem vám tam ukázku menu a část kodu (menu) a snažím se prostě udělat tabulku ve které je menu s kategoriemi např. Auta a tam odkazy škoda,trabant... Všechno tu je vypsané o co mě jde!
shaggy
Profil
LordDrag:
Aj tak to máš celé v UL, prečo to chceš dávať do tabuľky?
LordDrag
Profil *
Vyřešeno ano.. ale proč v ie mě teda nefunguje
text-decoration:none;
?
shaggy
Profil
LordDrag:
Čo ti zase nefunguje? Ty si aj čítaš svoj kód, alebo ho len tak náhodne hádžeš do súborov?
Normálny odkaz podčiarknutý nie je a hover má definované toto:
.menu li:hover a{
      color:7b660b;
      text-decoration: underline;
}

Aj keď nechápem, prečo nedefinuješ :hover pre odkaz, ale pre list.
Bubák
Profil
shaggy:
Aj keď nechápem, prečo nedefinuješ :hover pre odkaz, ale pre list.
Přece proto, aby to nefungovalo v IE, páč nepoužívá !doctype, takže prohlížeče jsou ve quirku. Takže se bude pídit po souboru csshover.htc

LordDrag:
Tvůj kód je velmi prasácký a všude vidím jenom vytloukání klínu klínem. kdybys chtěl v tomto stylu pokračovat, což ti vřele nedoporučuji, tak zkus třeba:
.menu ul{
      margin:6px 0px 6px 24px;
      padding: 0;
      font-weight:normal;
      list-style:none;
      text-align: left;
}

Vyber su nejaké normálně udělané menu, třebas na http://teststranek.kvalitne.cz/#menu a hlavně ho necpi do tabulky a už vůbec ne do buńky <th>, tož je buňka záhlaví tabulky, obsah se zobrazuje tučně a vycentrovaný.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0