Autor Zpráva
kesaj
Profil
zdravim Vas. na stranke som si vytvoril kulate rohy podla navodu s pomocou java scriptu a css. problem je, ze v css kode musim mat nastavenu nejaku farbu pozadia, vtedy to funguje. - ked dam ako pozadie obrazok, kulate rohy mi nefunguju

ja by som vsak chcel mat na pozadi obrazok, prikladam stranku ako priklad : http://www.inter-okno.sk/

moja stranka :

http://web.atec.sk/

moja otazka teda znie : 1. akym sposobom dosiahnut, aby som mohol mat obrazok na pozadi background t.j. napr. v troch farbach a tienoch s tym, ze by mi tam fungovali moje kulate rohy.
2. je moznost nejakym sposobom mat obrazok na pozadi len na nejakej casti kombinovany s celkovym pozadim, ako to maju vyriesene na stranke, ktoru som uviedol ako priklad?

kulate rohy som pouzil podla tohto navodu : http://www.hawwwran.com/index.php?str=css&priklad=rohy

predom vam dakujem za vase rady a odpovede.
JonasK
Profil
Delej to bud obrazkem s kulatymi rohy nebo pomoci CSS
dmfzd
Profil
kesaj:
a chceš mít ten obrázek na pozadí těch divů a nebo pozadí celé stránky?

- pokud pozadí celé stránky, tak nevidím důvod, proč by to nefungovalo...

- pokud chceš mít obrázek na pozadí těch divů, tak myslím, že nebudeš moct použít toto řešení, ale budeš muset použít obrázek s kulatými rohy.
kesaj
Profil
dakujem za odpovede.
mozno som sa zle vyjadril:
chcem mat pozadie celej stranky t.j. aby sme sa rozumeli, chcel by som mat to pozadie vytienovane, teda nejaky prechod cez tri farby z tmavsej do svetlejsej. a to sa da riesit iba pomocou background image (alebo?).

reagujem teda na dmfzd: ak pouzijem background image, tak mi to nefunguje z toho dovodu, ze tento script na kulate rohy potrebuje mat zadanu farbu pozadia do ktoreho vstupuju kulate rohy, teda ak tam mam background image, neviem tym padom zadat farbu tohto pozadia, alespon som neprisiel na to ako...

tu je kod:
<script type="text/javascript" src="../rohy.js"></script> 
<script type="text/javascript">
window.onload=function(){
if(!NiftyCheck())
    return;
    Rounded("div.obsah","#f2f2f7","#fff");
	Rounded("div.bok","#f2f2f7","#fff");
	Rounded("div.logo","#f2f2f7","#fff");
	
	
	
}
</script>


prave parameter - prva farba, urcuje pozadie uplne, resp pozadie do ktoreho prechadzaju kulate rohy
dmfzd
Profil
pokud jsem to dobře pochopil, tak js generuje vlastní obrázek s kulatými rohy. není tedy lepší (jednodušší) vytvořit si obrázek s kulatými rohy a začlenit ho tam?
kesaj
Profil
dmfzd:
ono samozrejme viem o tomto sposobe. pises ze jednoduchsi - pre mna bol jednoduchsi tento java script. a mam ho uz hotovy, preto som chcel nejakym sposobom zistit, ci by sa ten background obrazok dal nejakym sposobom pouzit.

preto som rozmyslal a zaujimalo by ma, nakolko s tym nemam skusenosti, ci by sa dalo pouzit obrazok o nejakych rozmeroch, umiestnit ho fixne do pozadia, nasledne pouzit background farbu a potom opat nasledne obrazok. teda inak povedane mix background farby a background image.

dik za odpoved.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0