Autor Zpráva
Question
Profil *
Zdravím. Internet Explorer na rozdiel od Mozilly alebo Opery nevie meniť veľkosť písma (Zobrazit - Velikost textu) ktoré je dané px. Čiže som tagy ako nadpisy, P, TD, TH a LI prerozmeroval na percentá. V prípade P a LI som dal 90%. Problém je v tom, že keď sú zoznamy (ul, ol) vnorené, tak sa veľkosť nižších kategórií zoznamu stále zmenšuje, pretože sa dedí z nadradeného UL alebo OL. Ako sa to dá vyriešiť, aby sa tá veľkosť nezmenšovala?? (Možno tak že by sa to celé zadivovalo ale nedá sa to bez toho??)
Timy
nastav to v em -- 0.9em
bojars
Question asi je lepšie pre tagy <p>, <h1>, <h2>... <li> používať niektorý z pevných rozmerov, štandardne napríklad v "pt".

Percentá v textoch sú vhodnejšie (elegantnejšie využiteľné) na rôzne efekty v <span>-och v texte, napríklad ma teraz napadá zväčšenie prvého písmena odstavca, alebo poznámky (dovetky), k nadpisom v zátvorkách... proste univerzálnejšia zmena už nadefinovanej vekosti písma.

Jednotky v "em", "ex" sa zase môžu používať na odsadenia v texte (paddingy, text-indent...), alebo, keď máš stanovenú pevnú veľkosť písma v "pt" pre body. Myslím, že týmto spôsobom sa dosiahne väčší prehľad v správaní sa textových blokov na stránkach.
Radek Hrabůvka
U zanořených 90% nebo 0.9em dopadneš stejně, písmo se bude postupně zmenšovat. Rěšení:
li {font-size: 90%} nebo li {font-size: .9em}
li li {font-size: 100%} nebo li li {font-size: 1em}
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0