| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Question Profil * |
#1 · Zasláno: 11. 9. 2005, 11:40:38
Zdravím. Internet Explorer na rozdiel od Mozilly alebo Opery nevie meniť veľkosť písma (Zobrazit - Velikost textu) ktoré je dané px. Čiže som tagy ako nadpisy, P, TD, TH a LI prerozmeroval na percentá. V prípade P a LI som dal 90%. Problém je v tom, že keď sú zoznamy (ul, ol) vnorené, tak sa veľkosť nižších kategórií zoznamu stále zmenšuje, pretože sa dedí z nadradeného UL alebo OL. Ako sa to dá vyriešiť, aby sa tá veľkosť nezmenšovala?? (Možno tak že by sa to celé zadivovalo ale nedá sa to bez toho??)
|
||
| Timy Profil |
#2 · Zasláno: 11. 9. 2005, 11:55:01
nastav to v em -- 0.9em
|
||
| bojars Profil |
#3 · Zasláno: 11. 9. 2005, 12:53:22
Question asi je lepšie pre tagy <p>, <h1>, <h2>... <li> používať niektorý z pevných rozmerov, štandardne napríklad v "pt".
Percentá v textoch sú vhodnejšie (elegantnejšie využiteľné) na rôzne efekty v <span>-och v texte, napríklad ma teraz napadá zväčšenie prvého písmena odstavca, alebo poznámky (dovetky), k nadpisom v zátvorkách... proste univerzálnejšia zmena už nadefinovanej vekosti písma. Jednotky v "em", "ex" sa zase môžu používať na odsadenia v texte (paddingy, text-indent...), alebo, keď máš stanovenú pevnú veľkosť písma v "pt" pre body. Myslím, že týmto spôsobom sa dosiahne väčší prehľad v správaní sa textových blokov na stránkach. |
||
| Radek Hrabůvka Profil |
#4 · Zasláno: 11. 9. 2005, 23:40:07 · Upravil/a: Radek Hrabůvka
U zanořených 90% nebo 0.9em dopadneš stejně, písmo se bude postupně zmenšovat. Rěšení:
li {font-size: 90%} nebo li {font-size: .9em} li li {font-size: 100%} nebo li li {font-size: 1em} |
||
|
Časová prodleva: 20 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0