Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
akali Profil * |
#1 · Zasláno: 27. 10. 2010, 18:13:19
Ahoj, moje patička končí podle toho, jak je vysová obrazovka, ale já potřebuji, aby končila podle délky obsahu webu (červený div). Byl by tu někdo ochotný poradit v nouzi? živej web je tady http://plastoma.velkyberanov-fotbal.cz/
styly jsou zde http://plastoma.velkyberanov-fotbal.cz/css.css byl bych Vám vděčný za rady! Děkuji mockrát. |
||
panther Profil |
#2 · Zasláno: 27. 10. 2010, 18:18:49
|
||
akali Profil * |
#3 · Zasláno: 27. 10. 2010, 18:28:47
Jo, zde jsem čerpal, ale výsledek se k lepšímu nezměnil :(
|
||
Davex Profil |
#4 · Zasláno: 27. 10. 2010, 21:17:39
akali:
Blok #text má nulovou výšku, protože obsahuje pouze absolutně pozicovaný a plovoucí prvky. Dá se to vyřešit nastavením vlastnosti overflow: hidden nebo přidáním čističe za plaváčky. Bližší vysvětlení je v Pixyho článku Jak funguje „float“ a „clear“.
|
||
akali Profil * |
#5 · Zasláno: 27. 10. 2010, 21:24:45
Tak jsem tam zkusil vložit ten čistič, ale nepovedlo se mi to. Spíš se vůbec nic nezměnilo.
1 hr.cistic { hr.cistic {
clear: both;
height: 1px;
border: none;
margin: -1em 0 0 0;
visibility: hidden;
} |
||
Davex Profil |
#6 · Zasláno: 27. 10. 2010, 22:09:18 · Upravil/a: Davex
Předtím byl obsah prázdný s pevnou výškou, takže se v něm ztratilo to relativní pozicování. Na posunutí nepoužívej relativní pozicování s vlastností
top , ale pro posunutí a vytvoření místa pro patičku používej vlastnost margin .
|
||
akali Profil * |
#7 · Zasláno: 28. 10. 2010, 15:27:05
No, ale já nechci, aby měl pevnou výšku. Potřebuji, aby se netáhnul podle délky vypsaného textu z databáze. Mám mu tedy dát relativní pozicování, aby se posouvala patička. Jsem z toho tak nějak zoufalej
|
||
Davex Profil |
#8 · Zasláno: 28. 10. 2010, 15:46:32 · Upravil/a: Davex
1) Nepíšu, že by se měla nastavovat pevná výška.
2) Teď je blok #p_div relativně pozicovaný jen z toho důvodu, aby se odsunul za absolutně pozicovaný blok #stred_obrazek s obrázkem letních cen. Nepozicuj ho, ale vytvoř kolem něj místo podle [#6] (nahoře pro letní ceny a dole pro patičku). |
||
akali Profil * |
#9 · Zasláno: 28. 10. 2010, 19:48:06
Tak jsem nastavil margin pro ten červený div "p_div" a funguje to tak, jak má. ale..
když to odsunu tak nějak do středu (přesně pod ten obrázek) tak je mezi jednotlivými 'div'y hrozně moc místa :( http://plastoma.velkyberanov-fotbal.cz/ |
||
Časová prodleva: 4 dny
|
|||
habendorf Profil |
#10 · Zasláno: 1. 11. 2010, 11:28:30
|
||
Akali Profil |
#11 · Zasláno: 3. 11. 2010, 19:43:20
Už je to vyřešené. Děkuji
|
||
Časová prodleva: 14 let
|
Toto vlákno je staré, již dlouho do něj nikdo nepřispíval.
Informace a odkazy zde uváděné už nemusejí být aktuální. Nechcete-li řešit zde uvedenou konkrétní otázku, založte si vlastní vlákno, nepište do tohoto. Vložíte-li sem nyní příspěvek, upoutáte pozornost mnoha lidí a někteří z nich si jen kvůli vám přečtou i všechny předcházející příspěvky. Předpokládáte-li, že váš text skutečně bude hodnotný, stiskněte následující tlačítko:
Běda vám, jestli to bude blábol.
0