Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
michal9 Profil * |
#1 · Zasláno: 1. 1. 2011, 13:38:37
Prosím Vás, chápe někdo to dole "2010: Prý už to nefunguje...
Odlišení Mozilly od Opery V některých módech je těžké odlišit Operu a Mozillu (Gecko). Jediné, na co jsem přišel, je velmi nespolehlivý hack pomocí pseudotřídy :lang http://www.jakpsatweb.cz/weblog/archiv/200304.html#lang Ale prý pro Operu funguje tohle: <link rel="stylesheet" type="text/nesmysl" href="pro-operu.css"> Jiné prohlížeče (Explorer, Firefox) takový zápis s neznámým typem ignorují, Opera ho bere. Případně totéž s tagem style: <style type="text/nesmysl"> /* zápis stylu pro Operu*/ </style> 2010: Prý už to nefunguje. Místo toho by mělo fungovat (ale netestoval jsem) toto: @opera {/*styl, který funguej jenom pro Operu*/} @opera 9 {/* styl jenom pro Operu 9 */} Rád bych to vyzkoušel, ale nevím kam to napsat? díky |
||
joe Profil |
#2 · Zasláno: 1. 1. 2011, 14:07:17
Odlišit Operu od Firefoxu není potřeba, spíš se nauč kódovat tak, jak se má.
|
||
Bubák Profil |
#3 · Zasláno: 1. 1. 2011, 15:52:18
michal9:
„Rád bych to vyzkoušel, ale nevím kam to napsat?“ Asi nikam, netuším, proč je to na "Jak psát web" zase zpátky. |
||
michal9 Profil * |
#4 · Zasláno: 1. 1. 2011, 16:51:27
A jak teda můžu zvlášť editovat css pro Operu?
Používal jsem toto: <link rel="stylesheet" type="text/opera" href="../styly-opera.css"> |
||
Miloš Profil |
#5 · Zasláno: 1. 1. 2011, 16:56:25
michal9: „jak teda můžu zvlášť editovat css pro Operu?“
joe to snad napsal srozumitelně: „Odlišit Operu od Firefoxu není potřeba, spíš se nauč kódovat tak, jak se má.“ Neboli: Máš nějaký konkrétní problém? Popiš a jistě se ho podaří vyřešit tak, že nebude FF/Operu potřeba od sebe odlišovat. |
||
michal9 Profil * |
#6 · Zasláno: 1. 1. 2011, 17:07:59
Na mém webu mám v horní části menu, v IE a Firefoxu se zobrazuje ok, ale v Opeře je úplně rozhozená.
|
||
Miloš Profil |
#7 · Zasláno: 1. 1. 2011, 17:14:50
V které verzi Opery? Já mám Operu 11.00 a vidím v ní totéž, co ve Firefoxu 3.6.16 a Exploreru 8.
|
||
michal9 Profil * |
#8 · Zasláno: 1. 1. 2011, 17:20:35
Mám taky 11. Hoď sem screeny těch 3 prohlížečů. díky
|
||
Miloš Profil |
#9 · Zasláno: 1. 1. 2011, 17:32:21
|
||
michal9 Profil * |
#10 · Zasláno: 1. 1. 2011, 17:40:20
No, tak to máš přesně tak špatně jako já :-) podívej se pořádně na tu Operu, že to horní menu je o několik pixelů níž, což je špatně! Mimochodem, i logo škodovky je posunutý o kousek doleva!
A proto potřebuju zvlášť editovat css pro Operu. |
||
Miloš Profil |
#11 · Zasláno: 1. 1. 2011, 18:18:25 · Upravil/a: Miloš
Ahoa, pravdu díš.
Koukám, že tenhle kus kódu: <!--[if IE]> --> ul{ position:absolute; letter-spacing:1px; margin-right:-700px; margin-left:0px; top:119px; clear:left; } <!-- <![endif]--> je velká šílenost – podmíněné komentáře se píšou jen v HTML. CSS nic takového nezná, tam nic takového neexsituje, takže tenhle kus kódu dělá vůbec nevím co. Jestli chceš CSS jen pro IE, buď ho v podmíněném komentáři přilinkjuj z HTML (<link rel…), nebo v CSS použij „podtržítkový hack“ – stránku máš v quirku, tak bude fungovat. Mimochodem – když jsem stránku přepnul do standardu přidáním příslušného !DOCTYPE, <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> tak se vše zobrazilo tak, jak má. |
||
joe Profil |
#12 · Zasláno: 1. 1. 2011, 18:26:29
Problém není v prohlížeči, ale v kódu, konkrétně v tomto:
<br><br><br><br><br><br><br><br> A když už jsme u toho br, tak jsem si nevšimnul ani jednoho správného použití této značky. |
||
michal9 Profil * |
#13 · Zasláno: 1. 1. 2011, 18:30:35
Miloš:
„je velká šílenost – podmíněné komentáře se píšou jen v HTML. CSS nic takového nezná, tam nic takového neexsituje, takže tenhle kus kódu dělá vůbec nevím co.“ Funguje to, jinak bych to tam neměl! |
||
Miloš Profil |
#14 · Zasláno: 1. 1. 2011, 18:33:47
HTML komentáře v CSS nefungují a fungovat nemohou.
Jo a ty <br><br><br><br><br><br><br><br> jsem taky vyhodil, neboli: Odstranit přebytečné BR, vyhodit nesmyslný podmíněný komentář z CSS a přepnout vykreslovací režim do standardu. |
||
michal9 Profil * |
#15 · Zasláno: 1. 1. 2011, 18:49:55
Když udělám to, co mi radíš, tak se to v IE akorát rozhodí! Radši na to kašlu a nechám to tak, jak to je. Ta Opera mi za to nestojí. Hlavní je, že ve Firefoxu a IE se to zobrazuje ok.
|
||
margin Profil * |
#16 · Zasláno: 1. 1. 2011, 19:32:12
Kašli na to, hlavně, že v Google Chrome je to ještě horší, než v Opeře. Když už kašleš na dobré rady, úplně nejlíp uděláš, když se na kódování vykašleš úplně.
|
||
Časová prodleva: 14 let
|
0