Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
moom Profil |
#1 · Zasláno: 17. 1. 2011, 17:04:52
Dobrý den, mám prosím dotaz, ale netuším jestli patří do sekce CSS.
Celý den zkouším umístit patičku stránky o pevné výšce umístěnou na spodním okraji stránky, aby fungovala a nepřekrývala horní DIVprvky. Už jsem z toho bezradný a tak se obracím na vaši pomoc. Vyzkoušel jsem Plaváčkuv návod, stáhl si podklady, ale při delším textu se mně patička zobrazuje nad textem a schovává ho. Ukázka zde Nechápu proč, ale Chrome, Safari a Firefox to prostě nezobrazují správně. Hledal jsem na webu a našel jedno řešení které vychází z mínusového umístění obalu wrapper v rámci margin-bottom a přidaného jednoho prvku DIV (název v ukázce .push) o stejné výšky jako je patička. Patička je umístěna až pod obalem Wrapper. Ukázka s delším textem Ukázka s kratším textem Nemáte prosím zkušenosti jestli toto řešení je správné? Potřebuji to aplikovat do této stránky |
||
moom Profil |
Začínám být paranoidní, na cokoliv se zeptám, žádná odpověď…
Nebo je to tak složité, že to nikdo nezná :) Ach jo… Moderátor Chamurappi: Po hodině si stěžuješ, že ti nikdo neodpovídá? Tady není chat. Tímto příspěvkem ses mimochodem vyřadil ze seznamu vláken bez reakcí => snížil jsi šanci, že ti někdo odpoví později.
|
||
NejakyTom Profil |
#3 · Zasláno: 17. 1. 2011, 18:51:27
Lepsi je paticku resit jinak.
Uvedene kody povazuji za prasarnu, navic to nebude validni pri plne funkcnosti ve vsech prohlizecich. |
||
panther Profil |
#4 · Zasláno: 17. 1. 2011, 19:21:57
NejakyTom:
„Lepsi je paticku resit jinak.“ když už píšeš, proč nepřipojíš konkrétní radu, jak ji řešit? „Uvedene kody povazuji za prasarnu“ důvod? Co se na Plaváčkově způsobu nehezkého? Jsou i mnohem horší řešení. „navic to nebude validni pri plne funkcnosti ve vsech prohlizecich.“ jak souvisí validita s funkčností webu a jeho zobrazováním napříč prohlížeči? Ten tvůj příspěvek je zralý ke smazání, takový výkřik do tmy. |
||
Venca V Profil |
#5 · Zasláno: 17. 1. 2011, 19:40:49
NejakyTom:
„Uvedene kody povazuji za prasarnu, navic to nebude validni pri plne funkcnosti ve vsech prohlizecich.“ Naprosto souhlasím. Jak jsem psal ve vedlejším vlákně odpověď na tento dotaz, nejčistší mi přijde (pokud chceš mít patičku vždy dole) použít JS. Ve výsledku bude JS řešení podporováno ve více prohlížečích, než to Plaváčkovo řešení, bez nutnosti X různých hacků pro různé prohlížeče a přidaných obalových divů... |
||
moom Profil |
Zde mají byt URL adresy stránek, které jsem použil pro finální řešení
v následujícím příspěvku. Ale bohužel nejdou vložit ze záhadných důvodů URL adresy jako linky, tak aspoň jako kód: http://www.lwis.net/journal/2008/02/08/pure-css-sticky-footer/ http://www.cssstickyfooter.com/using-sticky-footer-code.html Moderátor Chamurappi: Zklikatelněny.
|
||
moom Profil |
#7 · Zasláno: 17. 1. 2011, 20:36:33 · Upravil/a: moom
Omlouvám se, ale nejde mně vložit odkazy na weby,
tak posílám aspoň finální řešení, které jsem vytvořil :) |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
NejakyTom Profil |
#8 · Zasláno: 20. 1. 2011, 16:21:21
panther:
Resil bych to normalne a to ze by se paticka menila podle velikosti obsahu - kdyz by byl obsah mensi nez okno tak by dole byla mezera, samozrejme ze nejakej pekne graficky upravit. To ze tohle reseni je nejlepsi z moznych asi pravda bude ale i tak je to prasarna, vyuzivat zapisu ktery ostatni prohlizece preskakuji (a hodnuti jako chybu?) moc pekne neni a rozhodne je lepsi od podobneho reseni upustit -> resit paticku tak jak se resi na dalsich milion vebech. „navic to nebude validni pri plne funkcnosti ve vsech prohlizecich“ Tuhle vetu jsem myslel tak, ze takovehle provedeni nikdy nebude validni a zaroven funkci ve vsech browserech. Spatne si to pochopil. |
||
Časová prodleva: 14 let
|
Toto vlákno je staré, již dlouho do něj nikdo nepřispíval.
Informace a odkazy zde uváděné už nemusejí být aktuální. Nechcete-li řešit zde uvedenou konkrétní otázku, založte si vlastní vlákno, nepište do tohoto. Vložíte-li sem nyní příspěvek, upoutáte pozornost mnoha lidí a někteří z nich si jen kvůli vám přečtou i všechny předcházející příspěvky. Předpokládáte-li, že váš text skutečně bude hodnotný, stiskněte následující tlačítko:
Běda vám, jestli to bude blábol.
0