Autor Zpráva
Adam Varmuža
Profil *
Zdravím,
říkám předem, že jsem v html absolutní amatér a pokud teda se najde nějaký obětavec, co mi pomůže, budu velmi rád.
Situace: dostal jsem za úkol opravit webové stránky našeho volnočasového oddílu http://mra.webz.cz
MF nebo Opera nemá se zobrazením problém, ale pokud otevřete v IE a kliknete na nějaký odkaz, tak se menu roztáhne, až to bolí .. :/
Jsou to starší stránky psány poněkud složitě (definice známého :)) a protože já sám html moc nedávám, tak pouze poupravuju zdrojové kódy za pomocí NVU a PSPadu, takže vás tedy prosím o konkrétní pomoc.

Zdrojový kód menu je následující:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
  <title>Klub Mravenci</title>
  <meta http-equiv="Content-Type"
 content="text/html; charset=windows-1250">
  <meta http-equiv="Cache-control"
 content="no-cache, must-
revalidate">
  <meta http-equiv="Pragma" content="no-cache">
  <meta http-equiv="Expires" content="0">
  <meta http-equiv="Content-language" content="cs">
  <meta name="description"
 content="Server volnočasov&eacute;ho klubu Mravenci">
  <link rel="stylesheet" href="Mravenci.css"
 type="text/css">
  <script language="javascript"><!--
function spustit(){
<?if($prel!="")echo "PreloadImages();";?>
Nalet(); }
function Nalet(){
spustit=<?echo $Aokno?>;
if (spustit!=0){
windowHandle=window.open('okno.php?
cis='+spustit,'takjo','width=280, height=260, titlebar=no, scrollbars=yes')
windowHandle.focus()
} }
var rozliseni=0;
if (screen.width>900){
rozliseni=100;
}
//--></script>
</head>
<body
 style="color: rgb(39, 80, 80); background-color: rgb(204, 204, 204);"
 onload="setTimeout('spustit
()',5000)" alink="#006600"
 link="#003300" vlink="#006600">
<table border="0" cellpadding="3" cellspacing="0"
 width="100%">
  <tbody>
    <tr align="center">
      <td colspan="7"><img src="mravencilogo.gif"
 alt="Mravenci"></td>
    </tr>
    <tr align="center">
    </tr>
  </tbody>
</table>
<table
 style="width: 100%; height: 100px; text-align: left; margin-right: auto;"
 border="0" cellpadding="2" cellspacing="1">
  <tbody>
    <tr>
      <td colspan="1" rowspan="1"
 style="vertical-align: middle; text-align: center; height: 120px; width: 17%; font-weight: bold;"><a
 href="index.php"><em><strong><font size="-1"><font
 color="white"><img
 style="border: 0px solid ; width: 100%; height: 100%;" alt=""
 src="obr/skupinka.jpg" hspace="1"></font></font></strong></em></a>MRAVENCI</td>
      <td colspan="1" rowspan="1"
 style="vertical-align: middle; text-align: center; height: 120px; width: 17%; font-weight: bold;"><a
 href="index.php?akce=3"><img
 style="border: 0px solid ; width: 100%; height: 100%;"
 src="obr/P8070026.jpg" alt="" hspace="1"></a>O
N&Aacute;S</td>
      <td colspan="1" rowspan="1"
 style="vertical-align: middle; text-align: center; height: 120px; width: 17%; font-weight: bold;"><a
 href="index.php?akce=1"><img
 style="border: 0px solid ; width: 100%; height: 100%;"
 src="obr/P8070005.jpg" alt="" hspace="1"></a>AKCE</td>
      <td colspan="1" rowspan="1"
 style="vertical-align: middle; text-align: center; height: 120px; width: 17%; font-weight: bold;"><a
 href="index.php?akce=2"><img
 style="border: 0px solid ; width: 100%; height: 100%;"
 src="obr/P7310081.jpg" alt="" hspace="1"></a>T&Aacute;BOR</td>
      <td colspan="1" rowspan="1"
 style="vertical-align: middle; text-align: center; height: 120px; width: 17%; font-weight: bold;"><a
 href="index.php?akce=4"><img
 style="border: 0px solid ; width: 100%; height: 100%;"
 src="obr/P8070042.jpg" alt="" hspace="1"></a>FOTKY</td>
      <td colspan="1" rowspan="1"
 style="vertical-align: middle; text-align: center; height: 120px; width: 17%; font-weight: bold;"><a
 href="chat.php"><img
 style="border: 0px solid ; width: 100%; height: 100%;"
 src="obr/P8070033.jpg" alt="" hspace="1"></a>N&Aacute;STĚNKA</td>
    </tr>
    <tr>
    </tr>
  </tbody>
</table>
</body>
</html>
Darker
Profil
Používej PRE na kódy, prosím.
A teď k věci:
Docela jsem si s tím hrál. V menu chyba není, spíš je problém v tom, že to máš totálně naprasené, takže sotva najdu chybu.
1. Tag BODY se vyskytuje jen jednou, ne třikrát.
2. DOCTYPE patří na začátek dokumentu, ne doprostřed.


windowHandle=window.open('okno.php?
cis='+spustit,'takjo','width=280, height=260, titlebar=no, scrollbars=yes')

oprav:
windowHandle=window.open('okno.php?cis='+spustit,'takjo','width=280, height=260, titlebar=no, scrollbars=yes')

Nový řádek=konec řetězce...
Adam Varmuža
Profil *
Omlouvám se,
píšu sem poprvé.
Naprasené to je, ale problém je v tom, že já html nerozumím, jen prostě mám základy ... a netroufám si vytvořit celé stránky znovu, tak se snažím to jen "dát do kupy" ... Zkusím to teda nějak promazat/upravit, díky za snahu a přeji hezký den.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0