Autor Zpráva
Pavel K
Profil *
Přátelé, velice se omlouvám, určitě se to tu řešilo 10^6 x, ale jsem už zoufalý, progooglil jsem možná už tak 4 hodiny a nejsem už z toho ani trochu moudrý. Vyzkoušel jsem psí kusy a nic...

Bohužel mám ještě další problém, nejsem schopen se nikam dostat přes ftp, kolega mi léčil nb a něco z jeho firewalů atd.mě prostě nechce pustit ven. Připadám si jak totální amatér, nemůžu tedy hodit ukázku... grrr!

layout:
<cover>
 <left>
   levá lišta (sloupec) float:left; width: 200px; border-left + right: ...
 </left>
 <right>
   <top>
     <h1></h1>
     <p></p>
   </top>
   <content>
     prostřední sloupes float: left; border-left + right: ...
   </content>
   <right-box>
     pravý sloupec float: left; border-left + right: ...
   </right-box>
 </right>
 <bottom>
   patička clear-both...
 </bottom>
</cover>


není to klasický 3 sloupec, protože <top> je vertikálně přes oba sloupce pod ním
zaboha nemůžu (a musím - zadání) bordery všech 3 sloupců (left, content a right-box) srovnat k <bottom>. Jak píšu, zkoušel jsem už psí kusy, ale už jsem asi dost vytupělý.

Komu by se chtělo, po ránu, se nad tím zamyslet, budu velice zavázaný.
Díky!
Pavel K
Profil *
Ještě poznámka: mám u všeho pevné šířky, nevím jestli to pomůže...
Trejpa
Profil
Pavel K:
Okraje se dělají simulací rámečku obrázkem na pozadí nadřazeného bloku. Příklad.
Pavel K
Profil *
trejpa
díky moc za tip (a tvojí ukázku), taky už mě to napadlo, ale pořád přemýšlím, že se budu chtít brzy zbavit pevné šířky alespoň toho prostředního sloupce (<content>) - co pak s tím?

Navíc podle zadání tam jsou paddingy (marginy) mezi jednotlivými sloupci, a to jak zleva/zprava tak i ze zhora. Chápu, že se to blbě představuje, bez ukázky. Dík moc v každém případě. Vyzkouším...
Petr ZZZ
Profil
Pavel K:
<cover> … <left> … <right> … <top> … <content> … <right-box>
Nejsem si jistý, zda tyto tagy v HTML existují. Možná si lze v HTML5 tagy vymyslet (nevím), ale podpora v prohlížečích asi nebude nic moc.
Plaváček
Profil
Pavel K:

Možná jsem přesně nepochopil, o co se snažíš, ale tahle ukázka by ti nepomohla? http://klient.plavacek.net/tri-sloupce-pevna-sirka.html
Pavel K
Profil *
Petr ZZZ
neexistují. byl jsem líný psát <div id="cover">. v kódu to tak samozřejmě mám. Takhle mi to přišlo a) rychlejší b) snad přehlednější

Plaváček
díky moc, mrknu na to asi za 2 hodiny, musím běžet za jednou pacientkou do nemocnice. Nevím teď jestli to bude ono, mám v divu <div id="right"> ještě ten "top"... Zatím mi funguje Trejpova rada, bohužel s tím, že vše musí být s definovanými šířkami a IE mi shazuje NB (90% výkonu, možná ICQ?) a docela se hrozím "pixelových nesrovnalostí" až/když se mi povede ho spustit.

Díky zatím všem, vím, že se k tomu dohrabu, jen času je málo :-(
Petr ZZZ
Profil
Pavel K:
byl jsem líný psát <div id="cover">
Myslím, že z podobných "zkratek" nemají radost ani odpovídající ani kolemjdoucí, kteří se HTML teprve učí. ;-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: