Autor Zpráva
Miky25
Profil *
Dobrý večer,
mám jeden takový problém. Zkoušel jsem o tom něco najít, ale nic jsem nenašel. Mám DIV, který je zarovnaný na středu stránky. Když zvětším rozlišení na monitoru, tak stránka je hezky uprostřed. Já bych ale potřeboval to, že po bocích hlavního divu by nejpíš byli dva divy, které by měli nějaké pozadí. Když by se zvětšovalo rozlišení tak hlavní div by byl uprostřed a po stránkách by se to pozadí roztahovalo (opakovalo). Nevíte prosím jak to udělat? Když bočním divům nastavím float: left a float: right tak se mi dostanou úplně na bok stránky. Dělal jsem to přes body a tomu jsem nastavil pozadí, ale problém je v tom, že potřebuji na každé straně jiné pozadí.
Neví prosím Vás někdo jak toho docílit?
panther
Profil
Miky25:
problém je v tom, že potřebuji na každé straně jiné pozadí.
potřebuješ pozadí, proč do toho pleteš nějaké divy? Hrozná móda - nevím, jak něco udělat, narvu tam asi sadu prázdných divů.

Tohle se řeši obrázkem na pozadí body - bude to proužek, levá půlka bude mít nějakou barvu, pravá jinou. Ten bude mít repeat-y a background-position: center.
Miky25
Profil *
TO funguje, ale ten pravý prouže si mi zobrazí i na levé straně. řeším to obrázkem. Udělal jsem si obrázek, který je 10px široký. Na pravé straně 5PX široký je třeba červená barva a na levé straně 5px široký je třeba modrá barva. Když nastavím body do pozadí obrázek, tak i na levé straně i na pravé straně si mi objěví oba proužky které se opakujou. Jý bych prácě potřeboval, aby na pravé straně byla čistě červená barva a na levé čistě modrá barva.

body {
background:url(images/pozadi_test.jpg);
background-repeat:repeat-x;
background-position:center;
text-align: center;
margin: 0px;
}
jenikkozak
Profil
panther:
repeat-y
Miky25:
background-repeat:repeat-x;

Udělej obrázek široký tak, jak je široká stránka, nalevo dej modrou barvu, napravo červenou. A dej to opakovat po ose y, aby se to roztáhlo až dolů.
Trejpa
Profil
Miky25:
Třeba takto?
Miky25
Profil *
Předešlé návody se mi nedařilo dát dokupy tak aby to fungovalo. Našel jsem na internetu jeden kod, který ale vůbec nechápu. Jakmile jsem ho tam dal, tak se mi zobrazili dva obrázky, ale navzájem se mi překrývali. A já bych je právě chtěl rozdělit. Jeden nalevo a druhý napravo a natahovali (opakovali) by se podle toho jaké by bylo rozlišení na monitoru.
Zde jsou kody:

CSS

html {
    background: #000 url("tiled.png");
    /* Height is 100%, so the body can be 100% */
    height: 100%;
}

body {
    background: url("vertical.gif") repeat-y;
    background-position: 75px top;
    margin: 0;
    padding: 0;
    /* Height is 100%, so the tiled BG will tile all the way down
       the page, not just as far down as the page's content
       (when the content's height is less than the window's height) */
    height: 100%;
}
/*
Hackety-hack-hack…
FF2, with the above code, will only display the repeat-y image for as
    high as the window's viewport is; higher content (upon
    scrolling) will not have the bg.
This "hack" makes the tiled background work properly in FF2.
This type of "advanced selector" is not understood by IE6…dunno
 'bout IE7.
*/

html>body {
    min-height: 100%;
    height: auto;
}

Nepomohl by mi prosím někdo. Dneska jsem u toho seděl asi 4 hodiny a na nic jsem nepřišel. Snažil jsem se něco podobného najít na internetu, ale bezvýsledně. Předem děkuji

Moderátor panther: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
panther
Profil
Miky25:
jestli chceš s čímkoliv pomoct, dodej odkaz na web - z kousku kódu hádat nebudu, přestože to může být ten, kde je problém. Je to totiž namáhavější, než vykoukat cokoliv z živé ukázky.
Miky25
Profil *
tady to je
http://techknack.net/css-trick-two-background-images/
Ale odkaz jaksi teďka nějak nefunguje. Jinak tam není nic navíc.
panther
Profil
Miky25:
ukázka kódu, který funguje, je k ničemu. Pokud tohle funguje a tobě někde něco z nějakého důvodu ne, někde děláš chybu. Kde, to nevím, dokud budeš tajnůstkařit.

V uvedeném příkladu nejde o nic jiného, než nastavení pozadí dvěma různým elementům - html a body. Nevím, co je na tom k nepochopení.
jenikkozak
Profil
panther:
Je to totiž namáhavější, než vykoukat cokoliv z živé ukázky.
Neřekl bych, že je to jen namáhavější, pak by se mohlo zdát, že je panther jen líný. Ono to totiž je v podstatě nemožné vykoukat, protože název souboru (vertical.gif) většině lidí neřekne nic o tom, jak tento soubor vypadá, jak je velký či zda byl správně uložen. (Toto dokonce není uvedeno v Povídání o živých ukázkách, kde je uvedeno pár dalších důvodů.)
Dokud odkaz na problematickou stránku nebude uveden, nemá smysl se tímto zabývat.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: