Autor Zpráva
RoM
Profil *
Zdravím Vás,

Mám pár problému s CSS na webu pro klienta.
Zde je odkaz : http://koldik.ic.cz/Milata2/likvidace.html

Problémem, je, že v IE7, či jaký to je se mi nezobrazuje bíle pozadí, nevím proč.
Další problém, chci se zeptat, vidíte to SUBMENU na pravé straně ? Chtěl bych aby první odkaz měl zaoblený pravý roh, jak to udělat ? mám tomu odkazu nastavit background: cesta no-repeat right top ? Jak by jste to řešili vy ?

A potom poslední problém, pod logem MILATA bych chtěl dát ještě pozadí které bude třeba přes půl stránky, jak na to ? děkuji
pcmanik
Profil
1. citujem:

#obsah {
  float: left;
  width: 958px;
  background: white url(../obrazky/obsah-spodek.png)no-repeat left bottom;
  padding-bottom: 10px;
  color: #000;7
}


Na poslednom riadku ma chybu a namiesto white skus #FFF

2. Si pozri css border, v googli toho vela najdes, inak je to border-radius


Inak plytvas s obrazkami, pre biele pozadie je vcelku zbytocne robit obrazok, resp staci urobit maly a zbytok nastavit ako farbu cez css
panther
Profil
pcmanik:
namiesto white skus #FFF
důvod?

inak je to border-radius
raději obrázkem, který je podporovaný všude a vším.

RoM:
Chtěl bych aby první odkaz měl zaoblený pravý roh, jak to udělat ? mám tomu odkazu nastavit background: cesta no-repeat right top ?
ano, toto je dobrý způsob. Proč jsi to nezkusil sám?

pod logem MILATA bych chtěl dát ještě pozadí které bude třeba přes půl stránky
background na body?
RoM
Profil *
RoM:
„Chtěl bych aby první odkaz měl zaoblený pravý roh, jak to udělat ? mám tomu odkazu nastavit background: cesta no-repeat right top ?“
ano, toto je dobrý způsob. Proč jsi to nezkusil sám?

Zkousel jsem to, neslo mi to, nevim proc.

background na body? jde o to, ze chci aby taky pres celou stranku bylo pozadi co je tam ted...
RoM
Profil *
Jinak

#obsah {
float: left;
width: 958px;
background: white url(../obrazky/obsah-spodek.png)no-repeat left bottom;
padding-bottom: 10px;
color: #000;7
}

tu sedmicku jsem upravil, ale porad tam to pozadi neni, proste se ztratilo :D
panther
Profil
RoM:
ještě ti tam chybí mezera background: white url(../obrazky/obsah-spodek.png) no-repeat left bottom;

background na body? jde o to, ze chci aby taky pres celou stranku bylo pozadi co je tam ted...
na pozadí je barva, ta se dá s obrázkem snadno skloubit dohromady. Případně lze nastavit pozadí i jiným elementům, třeba html.
RoM
Profil *
panther:
Dekuji moc za tve reakce, pozadi funguje ted jdu zkusit to html , to mam udelat jak body ?

html {
...
}

?
RoM
Profil *
Mam dalsi problem
body {
  background: url(../obrazky/hlavicka.png) no-repeat;
  font-size: 12px;
  font-family: arial;
  color: #fff;   
}


.italic {
  font-style: italic;
}

.clear {
  clear: both;
}

.stranka {
 background: url(../obrazky/stranka_pozadi.png);  
}


Z nejakeho duvodu mi .stranka prekryva pozadi v body...
panther
Profil
RoM:
člověče, když chceš tvořit weby pro klienty, nechtěl by ses naučit alespoň základy toho, co nabízíš?

V HTML nikde není třída stranka a k „Z nejakeho duvodu mi .stranka prekryva pozadi v body...“ nemám, co bych dodal. Samozřejmě, že později deklarované pozadí, resp. element, bude se svým pozadím výše, než body.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0