Autor Zpráva
peta
Profil
Mam takovyto sileny styl a funguje to spravne v IE8
http://www2.slu.cz/slu/cz/

.site_content h1:before
{
content:"";
position:absolute;
z-index:-1;
display:block;
float:none;
width:650px;
height:55px;
margin-left:-30px;
margin-top:-12px;
background:url('img/web/su-h1-bg2.jpg') repeat-x 0 0;
}
.site_content h1
{
background:url('img/web/su-h1-bg.jpg') repeat-x 0 0;
color:#45494b;
font-size:22px;
font-weight:bold;
margin:0;
padding:12px 33px 24px 0;
display:inline-block;
}

Potrebuji udelat graficky toto:

--- nadpis ---
----------------

Cili aby po strane nadpisu byli cary. Dole byl nadpis podtrzen obrazkem. A pod tim celym je prechod svetle sede do tmave sede.
Potrebuji to udelat z jedineho prvku H1. Nemuzu prepisovat CMS, aby mi tam vkladalo vice tagu. Nemuzu pouzit nadrazeny prvek pro pozadi, protoze jej vyuzivam uz pro jine pozadi. Nechci tam vkladat dalsi nadrazeny prvek, protoze pak by pozadi nadpisu bylo fixovane na horni hranu tohoto prvku, coz by mohlo byt celkem neprijemne, kdyby nahodou stranka nemela nadpis.
Joker
Profil
peta:
Šlo by to přepsat s diakritikou a doplnit otázku?
peta
Profil
Joker:
1. Ne, nemam po ruce klavesnici s diakritikou na klapkach a psat deseti neumim, takze by to bylo dost pracna tipovacka.
2. Otazka, poradite, jak to udelat?

Co potrebuji udelat jsem popsal i s obrazkem. A dal jsem odkaz. Kdo ma IE, tak vidi nadpis spravne. Mozna, upresnim "Vítejte na Slezské univerzitě v Opavě" (ctrl+c/v nevyzaduje diakritiku) je to na te strance.
Zkusim to tedy popsat trochu jinak.
Mam nadpis. Delka textu se meni, sirka bloku nadpisu je nemenna. Potrebuji jej obrazkove podtrhnout a soucasne jej obrazkove preskrtnout mimo oblast pismen.
Pro IE mi funguje reseni pri spravnem doctype, viz stranka, viz vypsany css, ze do h1:before dam preskrtnuti a do h1 obrazek bez preskrtnuti.
Ve FF mi obrazek v pozadi ignoruje, resp odsune kamsi uplne do pozadi.
Kdyz dam ve FF z-index:0, tak mi obrazek z h1:before prekresli text v h1. V IE8 se obrazek v pozadi vykresli a nevykresli, jakysi bug. Pokud mate male okenko a zarolujete strankou tak, aby h1 byl mimo okno a pak zpet, pozadi se vykresli.
peta
Profil
Legracni je, ze cisty kod jede v IE8 i FF. Ja se z toho picpu, asik. Takze to dela nejaky styl s pozicovanim nebo floatovani. mimo H1. Tak to povazujte kdyz tak za vyresene, leda by mi nekdo chtel zkoumat testovaci css na tom webu.

<!DOCTYPE html PUBLIC
"-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"><html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="cs-cz" lang="cs-cz">


<style>

.site_content
{
width:400px;
margin-left:30px;
border:1px solid #800;
height:71px;
}

.site_content h1:before
{
border:1px solid #008;
/*nedoreseno*/
content:"";
position:absolute;
z-index:-1;

display:block;
float:none;
width:650px;

height:55px;
height:71px;
margin-left:-30px;
margin-top:-12px;
background:url('su-h1-bg2.jpg') repeat-x 0 0;

}
.site_content h1
{
border:1px solid #080;
background:url('su-h1-bg.jpg') repeat-x 0 0;
color:#45494b;
font-size:22px;
font-weight:bold;
margin:0;
padding:12px 33px 24px 0;
display:inline-block;
height:36px;

}
</style>

<div class="site_content">
<h1>Ahoj</h1>
</div>
Petr ZZZ
Profil
Já bych to vlákno zamčel a odemčel až po doplnění diakritiky a vložení kódu mezi značky [pre] a [/pre]. Stačí mu kliknout na . (Editace myslím funguje i v zamčeném vlákně.)
peta
Profil
Tak problem bytvareji tyto 3 veci na zacatku kodu. Kdyz se daji vsechny 3 pryc, tak je vse ok.

body,
html
{
background:#fff url('img/web/su-site-bg.gif') repeat 50% 50%;
margin:0;
padding:0;
font:normal 14px Arial;
text-align:center;
}

.site
{
background:url('img/web/su-border-top.jpg') no-repeat 0 0;
width:1010px;
margin:0 auto;
padding:25px 25px 25px 0;
text-align:left;
}

.site1
{
background:url('img/web/su-border-middle.jpg') repeat-y 0 0;
padding:0 25px;
}

Petr ZZZ: Blablabla, spousta lidi pise bez diakritiky, pokud to tu nekdo rucne nedoplnuje. Bud mame na vsechny stejny metr nebo bez s kecy do kyblu. Nevsiml jsem si, ze by nekdo mazal veci bez diakritiky, pouze a jedine mi. Protoze? A na to jsem slysem blablabla more duvodu, proc u mne se jedna o neco jineho. Jeden z nich, ze treba pisu casto, tak znam pravidla. Ted jsem dlouho nepsal mimo tema hodnoceni webu a zas jsem za diakritiku kritizovan. Pokud s tim mas problem, pis to moderatorum a nespamuj tema offtopicem. Dekuji.
Petr ZZZ
Profil
peta: Kterému znaku nerozumíš?

Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).

Uvědomuješ si, že píšeš do veřejné diskuse a že každý jednotlivý čtenář se musí o to více namáhat, čím víc ty svůj projev odflákneš? Kolik myslíš, že máš čtenářů?
Joker
Profil
Petr ZZZ:
Já bych to prostě nechal být. Jelikož nám peta ztěžuje práci záměrně, nehodlám ten dotaz luštit a zkoumat. Ale nechal bych to tu, kdyby se přece jen našel někdo ochotný.

peta:
Bud mame na vsechny stejny metr
To platí, upozornění na diakritiku píšu bez ohledu na autora u jakéhokoliv textu, kde mi absence diakritiky komplikuje jeho čtení.
Mimochodem, Petr ZZZ je moderátor (i když ne v CSS).

Navrhuji debatu ukončit a vlákno nechat tak jak je teď. Komu se chce ten dotaz luštit a odpovědět, nechť odpoví.
Jestli se tu objeví další příspěvek na téma diakritika, přesunu vlákno k ledu a budeme to řešit tam.
peta
Profil
A mam to. Dojde k tomu, ze pres z-index:-1 to nejak probublava na uroven BODY. Je to nejaky bug FF s pozadim v kombinaci s tagem HTML. Nejdu to dal zkoumat.

Zamenil jsem kod za
body,
html
{
margin:0;
padding:0;
font:normal 14px Arial;
text-align:center;
}

body
{
background-image:url('img/web/su-site-bg.gif');
background-color:#fff;
}

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0