| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Adam501 Profil |
Ahoj. Předělávám web. Chci ho obalit divem, který bude vycentrovaný a bude mít rámeček. Jenže mi nechce fungovat stylování přes CSS.
V CSS mám toto: #okolo {margin-left: auto; margin-right: auto;}Border tam teď není napsaný. No a HTML: <div id="okolo" border="1"> <div class="header"> Hlavička </div> <div class="menu"> <span id="kat"> položka </span> <span class="deleni"></span> <span id="kat"> položka </span> <span class="deleni"></span> <span id="kat"> položka </span> </div> </div> No a ten vnitřek se nevycentruj a s napsaným borderem se ani neobalí. Nevíte jak na to? |
||
| Yur4Y Profil |
#2 · Zasláno: 13. 3. 2011, 19:36:50
Tomu boxu si nenastavil šírku, a na boxe širokom 100% šírky okna sa nemá ako vycentrovanie prejaviť.
|
||
| Adam501 Profil |
#3 · Zasláno: 13. 3. 2011, 19:39:07
Áha. Díky. To mě nenapadlo.
|
||
| Adam501 Profil |
#4 · Zasláno: 13. 3. 2011, 19:42:16
EDIT: Nevim kde je chyba teď. Napsal jsem tam šířku i výšku, ale pořád se to necentruje.
|
||
| pcmanik Profil |
#5 · Zasláno: 13. 3. 2011, 20:11:56
Skus toto: margin:0 auto;
a mimochodom border ma tiez svoju vlastnost v css |
||
| margin Profil * |
#6 · Zasláno: 13. 3. 2011, 20:23:55
Adam501:
„Napsal jsem tam šířku i výšku“ Korektně, nebo obdobným nesmyslem, jako ses pokusil deklarovat DIVu border? „pořád se to necentruje“ V žádném prohlížeči, nebo jen v IE? Místo psaní spousty kódu dej odkaz na živou ukázku. |
||
| Adam501 Profil |
#7 · Zasláno: 14. 3. 2011, 17:55:44 · Upravil/a: Adam501
margin:
Živou ukázku nemám. Nemám soubory vložené na webu. Nevím co je obdobný nesmysl. Napsal jsem do css souboru šířku. V opeře se to centruje, ale nezobrazuje se dělení(proužek s barvou pozadí). pcmanik: Zkusil jsem, ale pořád to samé. K border. Když nastavím border přes css tak se také nevykresluje. Nastavuji všechny parametry(tloušťka,barva,styl). Funguje pouze u stylu 'double'. |
||
| margin Profil * |
#8 · Zasláno: 14. 3. 2011, 18:17:58
Adam501:
„Nevím co je obdobný nesmysl.“ Měl jsem na mysli napsat border jako atribut DIVu, jak máš na prvém řádku ve svém HTML kódu. V HTML jde atribut border deklarovat jen u obrázků, tabulek a objektů. „Živou otázku nemám.“ Živá ukázka by pomohla, jinak těžko někdo přijde na to, kde děláš chyby. |
||
| Adam501 Profil |
#9 · Zasláno: 14. 3. 2011, 18:47:46
Živá ukázka
Tak je tady. Mělo by to být na středu; za názvem každé kategorie by měl být červený proužek. |
||
| panther Profil |
#10 · Zasláno: 14. 3. 2011, 19:11:06
Adam501:
„za názvem každé kategorie by měl být červený proužek.“ neměl - span je řádkový element, a proto mu nelze nastavit šířku (všimni si, že kategorie nejsou široké 80px). Ani nedefinuješ, 80 čeho, v CSS jednotky být musí. Použij border. |
||
| Adam501 Profil |
#11 · Zasláno: 14. 3. 2011, 20:35:33
panther:
Teď uplne nevim co máš na mysli s borderem. Ale v IE to funguje, a když napíšu mezeru( ), tak je tam červený proužek a potom bílý proužek a potom další položka. |
||
| pcmanik Profil |
#12 · Zasláno: 14. 3. 2011, 20:38:26
Adam501:
V IE vselico funguje a vselico nefunguje :D To je tak zamotany prehliadac, ze si ho radsej nevsimaj, a rob to podla ostatnych a nakoniec potom len oprav chyby v IE |
||
| panther Profil |
#13 · Zasláno: 14. 3. 2011, 21:50:15
pcmanik:
plácáš, plácáš. Naopak, pro začátečníka lépe kontrolovat průběžně všude. Adam501: „Teď uplne nevim co máš na mysli s borderem.“ nepotřebuješ tam žádné spany, potřebuješ tam udělat jen 10px červený pruh - ten lze udělat třeba i borderem. V CSS ti chybí u čísel jednotky, ty s enepíší v HTML, jedná-li se o pixely. V CSS žádné takové pravidlo neexistuje. A nespoléhej na to, že to některé prohlížeče schroupou. K tomu tvému řešení (kromě toho, že je špatně, viz zmínka o borderu) - span je prázdný, má nulovou výšku - nezobrazí se. |
||
| Adam501 Profil |
#14 · Zasláno: 15. 3. 2011, 18:18:29
panther:
No dopsal jsem tam 'px'. A k id 'kat' jsem dopsal pravý border - tloušťku a barvu. Ale jaksi se to pořád necentruje a ani bordery tam nejsou. |
||
| Adam501 Profil |
#15 · Zasláno: 15. 3. 2011, 18:30:32
Tak border jsem vyřešil.
Akorát v menu se to trochu rozhazuje. Prostě text je vlevo a ne nastředu. |
||
|
Časová prodleva: 2 měsíce
|
|||
| lucasso Profil * |
#16 · Zasláno: 4. 5. 2011, 12:25:42
na tom není nic složitého...
ve stylech smaz to margin-left:auto, margin-right:auto a udelej tohle: BODY{ width:100%; padding:0px; margin:0px; } #okolo { width:1000px; margin:0px auto; } |
||
| Bubák Profil |
#17 · Zasláno: 4. 5. 2011, 13:17:33
lucasso:
„ve stylech smaz to margin-left:auto, margin-right:auto a udelej tohle:“ Pokud by to bylo, jak píšešm tak by to Adam501 fungovalo, jenže Adam501 má ve stylech nesmyslnou deklaraci: #okolo {width:500px; margin-left:0px auto; margin-right:0px auto; border: 2px rgb(0,0,0) solid ; background-color: white;}Nechápu, proč pro body deklaruješ 100% šířku. Nulová hodnota může být bez jednotky, ale ať si to každý zapisuje tak, ať se v tom vyzná. Adam501: #kat je inline, proto ti rozměry bere akorát IE (a možná jen proto, že je ve quirku). Protože #kat používáš vícekrát, neměl bys použít ID, ale třídu, ale ve skutečnosti je i použití přemnožené třídy zbytečné. Kaskádové styly v dobrém stylu, kapitola "Nedopusťte, aby se vám přemnožily třídy", je hezký příklad s nadpisem a odstavci. |
||
|
Časová prodleva: 14 let
|
|||
0