Autor Zpráva
Adam501
Profil
Ahoj. Předělávám web. Chci ho obalit divem, který bude vycentrovaný a bude mít rámeček. Jenže mi nechce fungovat stylování přes CSS.

V CSS mám toto:
#okolo {margin-left: auto; margin-right: auto;}

Border tam teď není napsaný.

No a HTML:
<div id="okolo" border="1">
    <div class="header">
    Hlavička
  </div>
   <div class="menu">
    <span id="kat">
      položka
    </span>
    <span class="deleni"></span>
    <span id="kat">
      položka
    </span>
    <span class="deleni"></span>
    <span id="kat">
      položka 
    </span>
   </div>
  </div>


No a ten vnitřek se nevycentruj a s napsaným borderem se ani neobalí.

Nevíte jak na to?
Yur4Y
Profil
Tomu boxu si nenastavil šírku, a na boxe širokom 100% šírky okna sa nemá ako vycentrovanie prejaviť.
Adam501
Profil
Áha. Díky. To mě nenapadlo.
Adam501
Profil
EDIT: Nevim kde je chyba teď. Napsal jsem tam šířku i výšku, ale pořád se to necentruje.
pcmanik
Profil
Skus toto: margin:0 auto;

a mimochodom border ma tiez svoju vlastnost v css
margin
Profil *
Adam501:
Napsal jsem tam šířku i výšku
Korektně, nebo obdobným nesmyslem, jako ses pokusil deklarovat DIVu border?

pořád se to necentruje
V žádném prohlížeči, nebo jen v IE?

Místo psaní spousty kódu dej odkaz na živou ukázku.
Adam501
Profil
margin:
Živou ukázku nemám. Nemám soubory vložené na webu.
Nevím co je obdobný nesmysl. Napsal jsem do css souboru šířku.
V opeře se to centruje, ale nezobrazuje se dělení(proužek s barvou pozadí).

pcmanik:
Zkusil jsem, ale pořád to samé.

K border. Když nastavím border přes css tak se také nevykresluje. Nastavuji všechny parametry(tloušťka,barva,styl). Funguje pouze u stylu 'double'.
margin
Profil *
Adam501:
Nevím co je obdobný nesmysl.
Měl jsem na mysli napsat border jako atribut DIVu, jak máš na prvém řádku ve svém HTML kódu. V HTML jde atribut border deklarovat jen u obrázků, tabulek a objektů.

Živou otázku nemám.
Živá ukázka by pomohla, jinak těžko někdo přijde na to, kde děláš chyby.
Adam501
Profil
Živá ukázka
Tak je tady.
Mělo by to být na středu; za názvem každé kategorie by měl být červený proužek.
panther
Profil
Adam501:
za názvem každé kategorie by měl být červený proužek.
neměl - span je řádkový element, a proto mu nelze nastavit šířku (všimni si, že kategorie nejsou široké 80px). Ani nedefinuješ, 80 čeho, v CSS jednotky být musí.

Použij border.
Adam501
Profil
panther:
Teď uplne nevim co máš na mysli s borderem.

Ale v IE to funguje, a když napíšu mezeru(&nbsp), tak je tam červený proužek a potom bílý proužek a potom další položka.
pcmanik
Profil
Adam501:
V IE vselico funguje a vselico nefunguje :D To je tak zamotany prehliadac, ze si ho radsej nevsimaj, a rob to podla ostatnych a nakoniec potom len oprav chyby v IE
panther
Profil
pcmanik:
plácáš, plácáš. Naopak, pro začátečníka lépe kontrolovat průběžně všude.

Adam501:
Teď uplne nevim co máš na mysli s borderem.
nepotřebuješ tam žádné spany, potřebuješ tam udělat jen 10px červený pruh - ten lze udělat třeba i borderem.

V CSS ti chybí u čísel jednotky, ty s enepíší v HTML, jedná-li se o pixely. V CSS žádné takové pravidlo neexistuje. A nespoléhej na to, že to některé prohlížeče schroupou.

K tomu tvému řešení (kromě toho, že je špatně, viz zmínka o borderu) - span je prázdný, má nulovou výšku - nezobrazí se.
Adam501
Profil
panther:
No dopsal jsem tam 'px'. A k id 'kat' jsem dopsal pravý border - tloušťku a barvu.

Ale jaksi se to pořád necentruje a ani bordery tam nejsou.
Adam501
Profil
Tak border jsem vyřešil.

Akorát v menu se to trochu rozhazuje. Prostě text je vlevo a ne nastředu.
lucasso
Profil *
na tom není nic složitého...
ve stylech smaz to margin-left:auto, margin-right:auto a udelej tohle:

BODY{
width:100%;
padding:0px;
margin:0px;
}

#okolo {
width:1000px;
margin:0px auto;
}
Bubák
Profil
lucasso:
ve stylech smaz to margin-left:auto, margin-right:auto a udelej tohle:
Pokud by to bylo, jak píšešm tak by to Adam501 fungovalo, jenže Adam501 má ve stylech nesmyslnou deklaraci:
#okolo {width:500px; margin-left:0px auto; margin-right:0px auto; border: 2px rgb(0,0,0) solid ; background-color: white;}

Nechápu, proč pro body deklaruješ 100% šířku. Nulová hodnota může být bez jednotky, ale ať si to každý zapisuje tak, ať se v tom vyzná.

Adam501:
#kat je inline, proto ti rozměry bere akorát IE (a možná jen proto, že je ve quirku). Protože #kat používáš vícekrát, neměl bys použít ID, ale třídu, ale ve skutečnosti je i použití přemnožené třídy zbytečné.
Kaskádové styly v dobrém stylu, kapitola "Nedopusťte, aby se vám přemnožily třídy", je hezký příklad s nadpisem a odstavci.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: