Autor Zpráva
Obsi
Všechny prohlížeče ignorují pozadí nastavené tímto kódem.
body {
background-image: url("../images/bcg.jpg"); 
background-color: blue;
background-attachment: fixed; 
color: black;
}

šablonu mám ve složce css a pozadí ve složce images, obě složky jsou ve složce web. Myslel jsem, že po tom, že weby se učím už půl roku, takovouhle banalitu zvládnu. A nejen to, i všechno další, co jsem body nastavil je k ničemu, když změním barvu písma na modrou. (color: blue;). Projel jsem to i CSS validátorem,který je sice k ničemu, ale např. zapomenutý ; najde.. je to správně.. prostě to nefunguje.. Díky.. Testoval jsem to v Chrome (linux) Opera (linux) a firefox (linux)
Louka
Je to pozadí opravdu na "../images/bcg.jpg" ?
panther
Obsi:
syntakticky to je správně. Chyba bude pravděpodobně v cestě k obrázku. Dodej odkaz na web, pak budeme moudřejší. V uvedeném kódu (syntaktická) chyba není.
Obsi
Ano, je. Nefunguje to i když to přesunu do složky css a zadám background-image: url("bcg.jpg"); také to nefunguje..
Odkaz na web bohužel dát nemůžu, zatím tam je pár slov a index.html..
panther
Obsi:
Odkaz na web bohužel dát nemůžu, zatím tam je pár slov a index.html..
to máš asi smůlu. Asi budeš bez pozadí, nebo si budeš muset příčinu odhalit sám. V tom, co jsi nám poskytl, chyba není. Tímto se toto vlákno dá tedy považovat za vyřešené.
TomasJ
Obsi:
Nejde o kritizování webu ale o živou ukázku.
Obsi
Vím, vím, že jde o ukázku, tomu co je zatím vytvořené se nedá říkat web.. Ale myslel jsem že by někdo mohl vědět.. Chápe někdo třeba proč nefunguje ani to color: blue;? To asi bude nějaký CSS bug (? existuje to vůbec ?) protože přeci nemůžou všechny prohlížeče dělat stejnou chybu.. <div>né.
Ale zase, jednou se mi stalo, že asi na 2 hodiny prostě "nefungovaly" styly..
Lupa
Obsi:
Aj podľa mna by to malo fungovať. Poprípade skús refresh stránky ==>> stlač F5
Obsi
:DDDDDDD To by byl fak dobrej fór, tohleto, kdybych nestisknul F5 :DD I ctrl+F5, ale prostě CSS bug.. Nic jinýho.. Nebo karma.. Používal jsem špatné tagy, neuzavíral jsem je, tak mě karma potrestala.. Kéž bych byl Earl, to by bylo jednoduchý..
Petr ZZZ
Možná je špatně cesta k CSS nebo k obrázku, spíš to ale vypadá na málo známý bug ej-ot-étibzor. Na jaké adrese je CSS? Na jaké adrese je obrázek?
Chamurappi
Reaguji na Obsiho:
nejen to, i všechno další, co jsem body nastavil je k ničemu, když změním barvu písma na modrou
Pak je asi syntaktická (nebo jiná) chyba někde před zde zmíněným kódem. Pokud se nepoužívá vůbec nic ze stylopisu, je špatně adresa ke stylopisu. Nic chytřejšího nejspíš bez živé ukázky vymyslet nepůjde.
1Pupik1989
mě třeba nešlo pozadí, dokud jsem nenastavil rozměr body na width:100%
panther
1Pupik1989:
to, co píšeš, je nesmysl. Je to defaultní hodnota.
Chamurappi
Reaguji na 1Pupika1989:
Tak jsi dělal něco špatně. Něco úplně jiného, než že jsi nenastavil šířku, protože ta potřebná není.
Obsi
Je to první deklarace, následující deklarace fungují, zarovnání na střed (margin: 0px auto;, width: 500px;), zarovnání h1 na střed, a menu.. Nefunguje jenom body..
A chyba to není, když se budu koukat na stylopis (prohlížečem) který je na adrese /home/kuba/Internet/Webs/web/css/ a zadám ../images/bcg.jpg vyjede mi pozadí.. Asi to celé smažu a budu psát odzačátku.. Nebo to okopíruju z jiného svého webu..
Díky
Chamurappi
Reaguji na Obsiho:
Asi to celé smažu a budu psát odzačátku
Pak ale nezjistíme, čím to bylo. To by byla škoda, jsme zvědaví :-)
Obsi
To já taky, ale nechci přijít o svoje nervy... A zdraví.. :DD Možná ještě na to přijdu..Dám vědět.

EDIT:: A to ještě ke všemu, že obrázková odrážka, která je ve stejné složce funguje!!!
list-style-image: url("../images/kayak-icon.png");
Coto? Jakto? Pročto?
Marek88
Obsi:Opravdu sem nechceš dát ten odkaz? Jsem si téměř jistý, že do několika minut (max do hodiny) by ti někdo odpověděl a měl bys to vyřešené...
Obsi
Mám to vyřešené už sám. :DD Prostě: označil jsem deklaraci body + CTRL+X+Přesunul jsem to nakonec a mám z toho pozadí. Nic jiného jsem opravdu nedělal..

Promiňte, že jsem sem nedal ten odkaz, ale mám tam menu, které vede na neexistující stránky (ještě jsem je neudělal.) , nadpis a lorem ipsum..

Děkuju.
A víte tedy někdo co by to mohlo být? To by mě fakt zajímalo.
petr 6
Obsi:
A víte tedy někdo co by to mohlo být? To by mě fakt zajímalo.
Obávám se, že touto otázkou nás dostáváš opět k prvnímu příspěvku. Na něj už reakce máš.
Petr ZZZ
Obsi:
Dej odkaz nebo se smiř s tím, že nevěštíme ani pomocí kyvadélka ani z letové dráhy borového semínka.
Chamurappi
Reaguji na Obsiho:
ale mám tam menu, které vede na neexistující stránky (ještě jsem je neudělal.) , nadpis a lorem ipsum
Hm, pravda, takové věci by nás děsně vylekaly. Máme štěstí, že jsi nás toho ušetřil.

A víte tedy někdo co by to mohlo být?
BOM.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0