Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
honzisko Profil |
#1 · Zasláno: 24. 3. 2011, 09:32:00
Zdravím Vás,
mám problém s kompatibilitou css3 v IE8 a starších verzích. Konkrétně se mi jedná o box-shadow a další doplňky. Ve všech ostatních prohlížečích mi všechny ukázky a testy jedou jak mají ale v Ie ne. Zkoušel jsem googlit a našel jsem jen něco pomocí js. Nevíte někdo, jak by se dal box-shadow na Ie rozjet? Předem děkuji H. |
||
Plaváček Profil |
#2 · Zasláno: 24. 3. 2011, 09:36:30
|
||
honzisko Profil |
#3 · Zasláno: 24. 3. 2011, 09:47:04
Díky moc, zkusím na to mrknout:-)
|
||
honzisko Profil |
#4 · Zasláno: 24. 3. 2011, 11:18:36 · Upravil/a: honzisko
Mám problém s pie.htc . Soubor umístím do kořenového adresáře webu, hodím k němu i testovací html page ale pohužel s odstínem ani rohy se nic nestane...kod mam tento:
<style> .blok { width: 900px; background-color: #afc4ff; text-align: left; height: 650px; -webkit-border-radius:5px; -moz-border-radius:5px; border-radius:5px; behavior: url(../pie.htc); -webkit-box-shadow:10px 10px 20px #000; -moz-box-shadow:10px 10px 20px #000; box-shadow:10px 10px 20px #000; behavior: url(../pie.htc); } </style> a k tomu tento html <div class="blok">asd asd</div> Bohužel nic se nestane a IE8 mi na to nereaguje.poradil by mi někdo? díky :( |
||
Kcko Profil |
Plaváček:
Také to používám, ale zas taková sláva to není. Pokud např. uděláte zaoblený stínovaný buttonek a navěsíte na nej hover akci se změnou barvy pozadí, v IE je deelay a celá akce vypadá prapodivně. Navíc každý element musí být vždy relativní, jinak to v IE ulítává, případně se CSS3 vlastnosti vůbec nezobrazí Zkoušel někdo toto? http://www.modernizr.com/ |
||
honzisko Profil |
#6 · Zasláno: 24. 3. 2011, 12:05:28
no ja ten pie potřebuju čistě na div ve kterém bude umístěn text, ale pořád se mi v IE nezobrazí...teď jsem také zjistil, že když zadám adresu mého pie.htc do prohlížeče. nic se nezobrazí přičemž na ostatních webech se tento soubor vypíše...tak opravdu už nevím :( ( používám webhosting savana.cz - ale to asi na to nemá vliv...)
|
||
honzisko Profil |
#7 · Zasláno: 24. 3. 2011, 12:25:20
Omlouvám se, že tu zase otravuju:) právě jsem přišel na to, že na freehostingu ( wz.cz ) mi to šlape jak hodinky a není stím problém.ale pokud to nahraju na svůj ( savana.cz ) vše do kořenového adresáře jako na wz.cz nefunguje...nevíte jestli je problém v htaccess ( ale na webu ho přímo ještě nemám a je tam klasický id savany. )? Díky :)
|
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
Ondra_xxxx Profil * |
#8 · Zasláno: 27. 3. 2011, 15:39:22
Mam mozna takovy hloupy dotaz - je nejaky markantni rozdil, kdyz nactu pie.htc pomoci behaviour pro vsechny elementy jako treba
* { behavior(pie.htc) } a nebo je budu nacitat postupne pro kazdy element zvlast. Muj osobni tip je, ze s hvezdickou to bude asi pomalejsi u nacitani? Jinak mam pomerne obsahly css (cca 2000 radku) a pie.htc potrebuju volat pomerne casto, proto se ptam Diky. |
||
Gappa Profil |
#9 · Zasláno: 27. 3. 2011, 18:47:52
Kcko:
„Zkoušel někdo toto? http://w>ww.modernizr.com“; Zkoušel, ale to nedělá nic jiného, než že přidává (tuším) na HTML element třídy podle toho, co daný browser umí, či neumí. Samo o sobě to kulaté rohy nebo stíny nevykouzlí. Ondra_xxxx: „Mam mozna takovy hloupy dotaz - je nejaky markantni rozdil, kdyz nactu pie.htc pomoci behaviour pro vsechny elementy“ Nevím, jak to mají ošetřené, ale používat * selector se nikdy moc nevyplácí. Určitě bude lepší, když PIE nastavíš jen pro elementy, na které opravdu chceš, třeba i přes nějakou třídu, která bude jen přidávat ten behavior. Pokud to uděláš přes *, tak se PIE bude muset minimálně podívat, jestli v deklaracích není něco, co by měl zpracovat. |
||
Adela Profil |
#10 · Zasláno: 28. 3. 2011, 00:00:23
honzisko:
Zkus z pie.htc odstranit zakomentovaný obsah hned nahoře. Když ti to na wz funguje tak to asi budeš mít dobře nalinkované. |
||
panther Profil |
#11 · Zasláno: 28. 3. 2011, 08:20:08
Gappa:
„používat * selector se nikdy moc nevyplácí“ důvod? |
||
Gappa Profil |
#12 · Zasláno: 28. 3. 2011, 11:48:25
panther:
„důvod?“ Málokdy opravdu člověk myslí "všechno" a "vždycky". Pak si vzpomene, že potřebuje udělat výjimku... dědičnost tím taky dostane na frak. Také se jako důvod uvádí rychlost, ale konkrétní čísla jsem nikde neviděl. Je naopak nějaký důvod, kdy * používat? Dřív se používal v css resetech, ale to se ukázalo jako chybné řešení. Dokážu si asi představit nějakou situaci, kdy by to použít šlo, ale raději se tomu vyhýbám :) |
||
honzisko Profil |
#13 · Zasláno: 28. 3. 2011, 11:59:30
Tak já jsem již problém se zobrazováním vyřešil. Přidal jsem do souboru .htaccess řádek
AddType text/x-component .htc |
||
panther Profil |
#14 · Zasláno: 28. 3. 2011, 18:09:43
Gappa:
„Pak si vzpomene, že potřebuje udělat výjimku“ tak ji udělá. #obsah * {color: red} /* vsechno */ #obsah p {color: blue} /* výjimka */ „Je naopak nějaký důvod, kdy * používat?“ kdykoliv, kdy potřebuji zaměřit všechny elementy. Tady máš hrátky s barvičkami za pomocí hvězdičkového selektoru. Hvězdička není žádné zaklínadlo, je to selektor jako každý jiný. Je nedoporučováno používat hvězdičkový reset, ne hvězdičkový selektor. <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" /> <style> body, a {color: black;} #obsah * {color: red} #obsah * strong {color: green} #obsah p {color: blue} </style> <p>Text, <a href="">černý odkaz</a>, <strong>černý strong</strong> <div id=obsah> černý text, <strong>červený strong</strong>, <a href="">červený odkaz</a> <p>modrý odstavec, <strong>zelený strong</strong>, <a href="">červený odkaz</a> </div> Další černý text Jestli chceš na toto téma debatovat dál byť jediným příspěvkem, založ vlastní vlákno a pokračuj tam - příspěvky k tématu odsud tam přesunu. Pokud už nic víc napsat nechceš, nepiš a tady to v klidu zapadne do propadliště dějin. |
||
Petr ZZZ Profil |
#15 · Zasláno: 28. 3. 2011, 18:21:31 · Upravil/a: Petr ZZZ
panther:
Na 10. řádku, jak je <strong>červený strong</strong> , proč ten strong není zelený?
↓ panther: Díky! |
||
panther Profil |
#16 · Zasláno: 28. 3. 2011, 22:57:27
Petr ZZZ:
zelený není, protože zelené (dle ř. 5) jsou jen strongy, jejichž rodičem je jakýkoliv element ( * ) zanořený v #obsah . Jinými slovy, strong y, které jsou v #obsah , ale nejsou přímými potomky.
|
||
Časová prodleva: 14 let
|
0