Autor Zpráva
joe
Profil
Ahoj,

trošku si nevím rady, jak udělat tento layout, s tím, že:

1. Je zadána pevná šířka stránky
2. Všechny bloky se mohou na výšku natahovat
3 Kód v HTML chci mít takto:

<div id="header"></div>
<div id="side"></div>
<div id="filter"></div> <!-- tenhle by mohl být také uvnitř contentu -->
<div id="content"></div>
<div id="footer"></div>


Se svými zkušenostmi jsem nenašel žádné řešení, co by mi vyhovovalo a hlavně splňovalo bod 2 (pokud bych udělal filter jako absolutní), a proto se ptám, za každou radu díky.
l564
Profil
joe:
2. Všechny bloky se mohou na výšku natahovat
.header{
  width: X ;
  height: X ;
}


a nebo:
.header{
min-width: X;
min-height: X;
}


Vše máš zde
Petr Wudi
Profil
Myslím, že by mělo jít.
#side{float:right;}
#footer{clear:both;}

Ale třeba taky ne, nevim…
l564:
Když jim dáš natvrdo výšku a šířku, tak se nemohou natahovat.
joe
Profil
l564:
Nejsem začátečník, ale když tak hezky víš, kde to najít, mohl by sis o tom něco zjstit:-)

Petr Wudi:
Hmm to je taky pěkné a ty ostatní bloky máš kde?
Petr Wudi
Profil
joe:
Ostatní bloky není třeba psát, ty se už zarovnají samy od sebe.

Edit: Tak asi omyl. Nějak jsem nedomyslel, jak by se v tomto řešení udělala výška těch Content a Side a taky jsem si nevšiml, že blok side je nad filterem. :-(
Plaváček
Profil
joe:

Letmým pohledem bych řekl, že máš smůlu (jediná cesta je skutečně blok "filter" pozicovat absolutně, ale tím padá podmínka, že se má na výšku "natahovat").
joe
Profil
Plaváček:
Díky za pohled (na obrázek), někdy radši netvrdím, že to nejde, i když si to na 99% myslím. Ale nejspíš to asi vyřeším pomocí JS (to filtrování přesunu a pak se to natahovat bude - stejně ho kompletně pomocí JavaScriptu měním) :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0