Autor Zpráva
Martin02
Profil
Dobrý večer,
potřebuji vytvořit pro kamaráda layout pro web. Vše je hotové, ale je tu několik věcí, které ne a ne fungovat. Prosím poraďte.
www.sfgame.php5.cz/strelka.cz/index.php

1. V Opeře se mi nezobrazuje lineární přechod dvou barev v pozadí obsahu a menu.
2. V Chromu a Mozile se logo zobrazuje pod nadpisem a ne napravo od něj.
3. V Exploreru nejsou zakulacené rohy a nevím jak v IE stránku vycentrovat.
4. Všude se v menu před položkou zobrazuje taková malá černá tečka. Jak ji odstranit?

To je vše, prosím poraďte, co s tím.
děkuji
jenikkozak
Profil
Martin02:
2. V Chromu a Mozile se logo zobrazuje pod nadpisem a ne napravo od něj.
Nech logo plavat (pomocí vlastnosti float). Patičce nastav clear:both, aby se zobrazila dole.

3. V Exploreru nejsou zakulacené rohy a nevím jak v IE stránku vycentrovat.
Starší verze IE neumějí zakulacené rohy a nikdy je umět nebudou. Tam se tohoto efektu dosahuje pomocí obrázků na pozadí.
Obsah stránky se v IE zarovná na střed pomocí text-position:center u nadřazeného prvku.

4. Všude se v menu před položkou zobrazuje taková malá černá tečka. Jak ji odstranit?
Je to odrážka, která má zvykem se zobrazovat u odrážkového seznamu. Skrýt či změnit se dá pomocí vlastnosti list-style u položek seznamu.
Bubák
Profil
1. Nedeklaruješ ho v CSS, podpora je v Opeře od verze 11.10, jeden z kompatibilních zápisů (podle http://css3please.com) vypadá takto:
.obsah {
  background-color: #606060;
  background-image: -moz-linear-gradient(top, #606060, #a0a0a0); /* FF3.6 */
  background-image: -ms-linear-gradient(top, #606060, #a0a0a0); /* IE10 */
  background-image: -o-linear-gradient(top, #606060, #a0a0a0); /* Opera 11.10+ */
  background-image: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, from(#606060), to(#a0a0a0)); /* Saf4+, Chrome */
  background-image: -webkit-linear-gradient(top, #606060, #a0a0a0); /* Chrome 10+, Saf5.1+ */
  background-image: linear-gradient(top, #606060, #a0a0a0);
            filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient(startColorStr='#606060', EndColorStr='#a0a0a0'); /* IE6–IE9 */
}

Obdobně pozadí pro menu.

3. Pro IE používáš PIE.htc, netuším, proč nefunguje.
Obsah stránky se v IE zarovná na střed pomocí text-align:center u nadřazeného prvku (ve tvém případě body), nebo standardně, pokud budeš mít IE ve standardním režimu, zajistí jej třebas tento !doctype:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0