Autor Zpráva
matesfc
Profil
Zdravím,

jelikož se jedná o rozsáhnou problematiku žádám o vaši pozornost. Bude to spadat částečně i pod PHP ale většinu hodnot píšu do stylesheet.css

Delší dobu se snažím vycentrovat obrázkové pozadí, ale jak na každém prohlížeči se to chová jinak.. testoval jsem svoje stránky většinou vždy na IE6. Kod co je níže právě že funguje pouze na IE6

body {
background: url('{T_THEME_PATH}/images/header-bg.jpg') top no-repeat 50% 0;
}


na jiných prohlížečích se centruje pakliže si zmenším velikost webového prohlížeče, naskočí mi po stranách rolování a pozadí se centruje k rolování. našel jsem častečný způsob, ale pořád to není to co potřebuji, aby se pozadí centrovalo k celému webu (nikoliv k rolování) vytvořil jsem v overall_header.php odkaz div k styleshhetu kterému jsem nastavil šířku, tabulka aspon centruje pozadí uvnitř ní, ale rolování mi na ní vadí, aby se okno přestalo rolovat musí být obrazovka větší než 2500px

# {
width: 2500px; /*šírka obrázku aby se při velké obrazovce celý zobrazil*/ 
background: url('{T_THEME_PATH}/images/header-bg.jpg') top center no-repeat;
}


Chtěl bych se zeptat, jestli je možné i když je nastavená tabulka na šířku (2500px) aby ji přesto prohlížeč roloval, i když je daná?? Tohle by možná vyřešilo všechno a rolování by fungovalo na všech prohlížečích

Uvítal bych jakékoliv i jiné rady, případné nejasnosti pište předem děkuji všem

Mates fc
panther
Profil
matesfc:
moc nechápu problém, lépe bude, když jej ukážeš.

background: url('{T_THEME_PATH}/images/header-bg.jpg') top no-repeat 50% 0;
top deklaruješ hned dvakrát, stačí jednou.

# {
za hashem chybí název identifikátoru.

Nechápu tu šířku 2500px, tu tam skutečně potřebuješ? Tu poslední tučnou větu jsme pro jistotu nepochopil vůbec. Přijde mi, že ve slovosledu je takový guláš stejně jako u deklarace pozadí pro body.
matesfc
Profil
ten top se tam vplízil omylem, i když to tam je či není nepomůže to ;)

za # je, co si tam přidám.. je to totiž nový div k stylesheet v over_header.php ale napovím ti že jsem ho přidal před <div="wrapper">

těch 2500px mám nastavenou, protože obrázek jako pozadí má na šířku tu hodnotu a chci, aby se v té tabulce zobrazil celý ALE..

i když je nastavená pevná šířka (weidh) tabulky, nechci ji vidět celou protože mi to prohlížeč roztahuje a ukáže rolování takže lajcky aby byla optimalizovaná (jako by tabulka neměla pevnou šířku)
matesfc
Profil
Jde mi o to, jak vycentrovat pozadí k celému webovému prohlížeči... v FF když zmenším prohlížek a naskočí mi rolování, pozadí se už centruje k něčemu jinému. Byl bych rád kdyby jste mi sem dali všechny kody, které slouží k centrování, já už jsem tak toho skoušel toho že už nevím co dál s tím..

pište mi prosím pouze kody, žádné odkazy díky, je to složité ale je zajímavé, že se s tím ještě nikdo nesetkal

pomohl by případně i Styl jako například z PhpBB3Styles, kde je na pozadí obrázek, třeba bych si ho předělal děkuji všem za spolupráci
Stano
Profil
problém bude vtom že ty máš zle navrhnutý koncept. dodaj živú ukážku a niekto ti tu už poradí čo tam máš zle. Áno, mohli by sme tu všetci hádať kde je problém a ako by si to mal spraviť a živo diskutovať čo vlastne chceš, ale nato tu teraz asi nemá nikto čas. daj živú ukážku a chybu nájdeme.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: