Autor Zpráva
__martin
Profil *
Ahoj,

přemýšlím, jak nakódovat něco takového



Výška všech bloků je proměnlivá, a proto blok vlevo může zasahovat do jedno nebo i klidně všech tří bloků

Rád bych výsledku docílil pouze za pomocí 4 divů. Vůbec se mi to nedaří, je to vůbec možné?

Díky
panther
Profil
__martin:
schematicky třeba takto:
<levy></levy>
<pravy>
  <prvni>
  <druhy>
  <treti>
</pravy>


Teď jsem si přečetl zmínku o 4 divech.
1. na počtu divů (nebo jakýchkoliv elementů) nezáleží
2. lze to (a třeba i s méně divy, budou-li data taková, že div nebude třeba
Petr ZZZ
Profil
__martin:
...tři vpravo

Může jich být vosum?

<!DOCTYPE HTML>
<html>
<head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">
  <title>Titulek</title>
  <style type="text/css">
  .oba { width: 100%; }
  .levy { width: 30%; float:left; }
  .pravy { width: 70%; float:right; }
  br { clear:both; }
  </style>
</head>
<body>
<div class="oba">
    <div class="levy">levy 1
    </div>
    <div class="pravy">
      <p>pravy 2
      <p>3
      <p>4
      <p>5
      <p>6
      <p>7
      <p>8
      <p>9
   </div>
</div>
<br>
<p>10 
</body>
</html>
jenikkozak
Profil
__martin:
Rád bych výsledku docílil pouze za pomocí 4 divů. Vůbec se mi to nedaří, je to vůbec možné?
Ten div „pravy“ není nezbytný. (Pokud jsou ty prvky poměrově nakresleny správně.) Pak se dostaneš do žádaného počtu čtyř divů. Tady stojí za úvahu, jestli je lepší přidat nadřazený div, nebo přiřazovat shodnou třídu těm třem divům zarovnaným vpravo.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0