| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Pavel817 Profil * |
#1 · Zasláno: 3. 7. 2011, 02:25:54
Nevím jak nastavit pozadí (vpravo) za hlavní stránkou aby se nezobrazoval vodorovný posuvník. Při nastavení levého pozadí se posuvník neobjeví ale po nastavení pravého pozadí ano. Je mi jasné, že přesáhnu šířku stránky ale nevím jak to udělat abych se toho posuvníku zbavil. Pokud je to vůbec možné.
* { margin: 0; padding: 0; }
body {
background-color: #aabf23;
width: 100%;
}
div#page {
width: auto;
height: 100%;
margin: 0 auto;
}
div#pozadi-index {
width: 1000px;
height: 901px;
margin: 0 auto 20px auto;
background-repeat: no-repeat;
background-image: url(../images/pozadi-index.jpg);
}
div#bl {
background-image: url(../images/bl.png);
width: 540px;
height: 900px;
position: absolute;
margin-left: -540px;
top: 0px;
z-index: 10;
}
html>body div#bl {
margin-left: -408px;
}
div#bp {
background-image: url(../images/bp.png);
width: 575px;
margin-left: 1000px;
}
html>body div#bp {
background-image: url(../images/bp.png);
width: 575px;
margin-left: 1131px;
}
|
||
| panther Profil |
#2 · Zasláno: 3. 7. 2011, 08:51:48
Pavel817:
#bp má šířku 575px + vysoký margin, což je daleko za hranou prohlížeče na věštině monitorů. Řeš pozadí nějak rozumněji, dej ho třeba rovnou na html/body.
|
||
| Pavel817 Profil * |
#3 · Zasláno: 3. 7. 2011, 10:15:14
panther:
Zkusil jsem dát ty dvě pozadí do <body> <body> <div id="bl"></div> <div id="bp"></div> <div align="center"> <div id="page"> Výsledek je ale pořád stejný. Je to vůbec reálné toto nějak rozumně vyřešit? Abych se s tím zbytečně netrápil :( Není jediné východisko např. zúžit obě pozadí aby byla celková šířka např. 1024px? Nebo to jde i jinak? |
||
| Str4wberry Profil |
#4 · Zasláno: 3. 7. 2011, 10:37:33
Universální řešení jako
overflow-x: hidden pro <body> by problém asi taky vyřešilo.
|
||
| panther Profil |
#5 · Zasláno: 3. 7. 2011, 10:44:41 · Upravil/a: panther
Str4wberry:
nevyřešilo - nastal by problém při zmenšení okna prohlížeče. Skrýt problém (posuvníky) není to samé jako jej vyřešit. Pavel817: buď dej oba obrázky do jednoho na nastav jako pozadí body, nebo je nech zvlášť, jeden nastav k html a druhý k body. Přikláněl bych se k první možnosti.
Doporučil bych ti přečíst si i o centrování, ne každý má rozlišení 1280x... jako ty. |
||
| Pavel817 Profil * |
#6 · Zasláno: 3. 7. 2011, 16:57:16
panther:
Tak jsem zkoušel co se dalo ale pořád to není ono :( Tady už to vypadá dobře ale když zmenším pohled např. na 75%, není už pozadí správně zarovnané vzhledem ke stránce a nevím jak to zarovnat. V css mám teď toto:
* { margin: 0; padding: 0; }
body {
background-color: #aabf23;
width: 100%;
text-align: center;
background-image: url(../images/kytka.png);
background-position: -428px 0;
}
html>body {background-position: -426px 0;}
div#page {
width: auto;
height: 958px;
margin: 0 auto;
}
div#pozadi-index {
width: 1000px;
margin: 0 auto 20px auto;
background-image: url(../images/pozadi-index.jpg);
}
|
||
| Pavel817 Profil * |
#7 · Zasláno: 4. 7. 2011, 15:55:46
Tak pořá nevím jak mám to pozadí vycentrovat aby to sedělo na různá rozlišení. Určitě to nějak musí jít jako to je např. tady ale nějak mi to pořád nejde. Na tom odkazu to vypadá tak jednoduše ale v praxi to nefunguje :( Poradíte mi s tím někdo? Díky.
|
||
| Petr ZZZ Profil |
#8 · Zasláno: 4. 7. 2011, 16:44:07
Pavel817:
Šlo by vyrobit nový obrázek, bez toho bílého pruhu uprostřed, aby kytka šla přes celou šířku obrázku (nevím, zda to lze vyřešit se stávajícím obrázkem). Jen se trochu obávám, aby to pak nebylo (datově) příliš veliké. |
||
| Pavel817 Profil * |
#9 · Zasláno: 4. 7. 2011, 16:57:02
Petr ZZZ:
To by určitě šlo. Dokonce takovej i mám protože už jsem fakt zkoušel možné i nemožné. Asi tuším na co přesně myslíš. Akorát nechápu proč se nedá obrázek na pozadí pomocí css vycentruvat (proto ten bílý pruh uprostřed). Koukal jsem na některé weby kde je taky obrázek na pozadí a funguje to přesně tak jak bych to chtěl já. Příklad 1 Příklad 2 |
||
| Pavel817 Profil * |
#10 · Zasláno: 4. 7. 2011, 17:32:03
Petr ZZZ:
Díky moc za tip. Už by to asi mělo být v pořádku :) |
||
| Petr ZZZ Profil |
#11 · Zasláno: 4. 7. 2011, 17:32:46 · Upravil/a: Petr ZZZ
Je to lepší, jen se to během zmenšování okna mění tak nějak trhaně, jako by to bylo náročné na počítání, a kromě toho se ten obrázek mírně deformuje (ono to asi nevadí, ale prostě se deformuje).
Nedalo mi to a zkusil jsem hledat, asi by to mělo jít i s tím bílým pruhem – výhodou by byla menší datová velikost obrázku (např. zde nebo zde). |
||
| Pavel817 Profil * |
#12 · Zasláno: 4. 7. 2011, 18:14:41
Petr ZZZ:
Obrázek se skutečně deformoval protože byla nastavena pevná výška a šířka na 100%. Ve výsledku to nevadilo ale řešení na které jsi poslal link je lepší :) Tak jsem to předělal. Už vím, že problém byl v tom, že jsem nastavoval background-image: background: Díky moc za pomoc a za dobrý tip. |
||
|
Časová prodleva: 14 let
|
|||
0