Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
uctopisek Profil * |
#1 · Zasláno: 15. 7. 2011, 14:55:17
Dobrý den,
na adrese se snažím tvořit template webu.. Nelekněte se, šablona není zdaleka ještě hotová.. Mám dva problémy, proto Vás žádám o pomoc. Na stránce mám seznam adres. Předkaždým odkazem mám černý puntík. Potřeboval bych tento puntík nahradit obrázkem. Zkoším funkci: list-style-image, ale nedaří se mi.. Na adrese mám v levém sloupci nastylizované menu. U každé položky pro efekt mám border-bottom. Jenže tento border bych chtěl mítu každé položky, kromě poslední. Poradíte mi, jak vyřeším moje dva problémky? Děkuji |
||
Plaváček Profil |
#2 · Zasláno: 15. 7. 2011, 15:01:03 · Upravil/a: Plaváček
uctopisek:
ad první problém: použij background-image, zde je pěkný a pochopitelný návod http://css.maxdesign.com.au/listutorial/master.htm ad druhý problém: optimální řešení je přidat poslední položce třídu (class) a ve stylopisu vypnout pro hover border-bottom |
||
uctopisek Profil * |
#3 · Zasláno: 15. 7. 2011, 15:07:07
2)problém
u poslední položky mám přidanou třídu, u které mám border none. Ale nějak mi to nechce fungovat.. |
||
Plaváček Profil |
#4 · Zasláno: 15. 7. 2011, 15:13:28 · Upravil/a: Plaváček
Tohle
li.leaf last { border-bottom-style: none; } ti fungovat nebude. Tohle ano: li.last { border-bottom-style: none; } A ve stylopisu měj tuto definici až za li.leaf. |
||
Bubák Profil |
#5 · Zasláno: 15. 7. 2011, 15:40:55
uctopisek:
„2)problém“ Máš to chybně zaměřené, půjde to třebas takto: li.leaf.last { border-bottom: none; } Plaváček: Třída "last" je v HTML vícekrát a stylopis se poměrně nepřehledný, nezjišťoval jsem, jestli je v tomto případě lepší tvá méně obecnější deklarace, nebo moje konkrétnější. |
||
Plaváček Profil |
#6 · Zasláno: 15. 7. 2011, 16:15:26
Bubák:
Já se v tom taky moc dlouho nedloubal, ale tvé řešení asi bude bezpečnější. |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0