Autor Zpráva
hanzista
Profil *
Dobrý den,
na webu Odkaz se marně snažím zarovnat formulářové políčko a obrázkové tlačítko do jedné řádky. Jedná se o search a o přihlášení. Kouknete se na to? díky
Elcid
Profil
zkus to upravit treba takto.. display block a floaty.. na konci optimalne prvek s clear:both jinak se to obcas rozsype treba starší IE.

<div class="form-item" id="edit-pass-wrapper">
    <label for="edit-pass">Heslo: <span class="form-required" title="Toto pole je vyžadováno.">*</span></label>
    <input type="password" name="pass" id="edit-pass"  maxlength="60"  size="15"  class="form-text required" style="float:left;" />
    <input type="submit" name="op" id="edit-submit-1" value="Přihlásit se" style="float:right;display:block;margin-top:0px;" />
    <div style="clear:both"></div>
</div>


hledani uz zvladnes
hanzista
Profil *
Zkusil jsem to předělat podle zde uvedeného návodu, ale pořád to mám rozházený..
Elcid
Profil
hanzista:
tak jsi to asi neuploadoval..
btw pouzivani margin-top: -xx neni zrovna optimalni pokud jde řešit jinak.
hanzista
Profil *
mezi políčkem formuláře a tlačítkem mám ve firefoxu malinkou mezeru..
Když zvětším šířku políčka tak v IE se mi to úplně rozhodí.

U search mám opět ve firefoxu malinko odskočené tlačítko nahoru.
habendorf
Profil
Motáš tam floatování (submit) a inline prvky (zbytek).

Pokud půjdeš inline cestou, tak
 .form-item * {
  vertical-align:middle;
}


Lepší je to ale nafloatovat a label doladit pomocí line-height (nebo paddingem).
hanzista
Profil *
vymazal jsem inline a celý search je rozházený.. Sakra, co s tím?
Elcid
Profil
.container-inline div, .container-inline label {
}
system.css (řádek 207)
když snažeš inline, musis pridat float v tomto pripadu left

toto <input type="submit" class="form-submit" value=" " id="edit-submit" name="op">
presun dovnitr toho divu <div class="form-item" id="edit-search-block-form-1-wrapper">

zbytek polaď jak piše habendorf padding nebo line-height
hanzista
Profil *
Pořád se mi nedaří, už začínám být z toho nešťasný.. Těžko přesunu input někam do divu.. Web je tvořen pomocí drupalu a vyhledávání na webu zobrazuji php kodem:
<?php print $preface; ?>

Nejhorší je, že v každém prohlížeči mám jinou vzdálenost. Prosím pomožte..
panther
Profil
hanzista:
způsob vkládání v PHP nemá co dělat s výsledným HTML, které styluješ.

Mimoto, proměnná preface se někde deklaruje a naplňuje daty. Vyhledej si, kde se tak děje a případně tam pouprav i HTML kód.
hanzista
Profil *
Ahoj,
tak se mi konečně povedlo zarovnat do jedné roviny tlačítka a políčko ve formuláři. Poslední problémek. V IE se mi vše zobrazuje v pořádku.. Ale ve firefoxu mám malinkatou mezeru mezi tlačítkem a políčkem formuláře a to jak u search tak u kontaktního formuláře. Jak mezeru odstraním? Díky
panther
Profil
hanzista:
chtěl jsem se na to podívat, ale mám smůlu. Možná ne já, ale ty, jak se to vezme.

Deklaruješ jediný font, konkrétně Tahomu, kterou já nemám, a proto se mi použije nějaký jiný, defaultní font. Tlačítko s lupou ve vyhledávacím formuláři vpravo nahoře na stránce tak mám částečně pod textovým polem, což jistě nebyl tvůj záměr.
hanzista
Profil *
Přidal jsem font a snad konečně vyřešil i dané mezery..
margin
Profil *
panther:
chtěl jsem se na to podívat, ale mám smůlu. Možná ne já, ale ty, jak se to vezme.
Momentálně jse na tom stejně.

hanzista:
Přidal jsem font
Tlačítko poskočilo doleva.

IE6 brzy vymizí
IE7 ještě se drží ;-)
hanzista
Profil *
V IE9 mi to blbne taky..
v google chrome, v operě, a v IE8 dobrý..
Ve firefoxu a ostatních IE rozházený.
Já to snad nezarovnán..
hanzista
Profil *
Znuvu jsem to celé překopal.. Na jednom PC, kde nejsou nejnovější prohlížeče, se mi v vyhledávání zobrazuje správně. Ovšem když sem přišel domu, a otevřel jsem to v IE 9 a nejnovějším Firefoxu, tak zase hrůza.. Začínám být z toho nešťastný..

Pomůžete mi, prosím?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0