Autor Zpráva
proglama
Profil *
Ahoj,

nevíte někdo jak udělat následující:

Mám jeden div a ten má nastavené nějaké obrázkové podadí ale já pořebuju na to pozadí umístit ještě jedno tzn. že by se přes sebe vrstvilo.

Lze to nějak udělat?

Díky.
Plaváček
Profil
proglama:

Ano, viz pokec o tématu: http://www.jakpsatweb.cz/css/css-pozicovani.html
proglama
Profil *
Díky za tip, ale já potřebuju překrývat pozadí tzn. css background. A pokud vím tak to pozicování relative, absolute se týká jen html elementů, ne?

Jde mi o to že na levé straně toho divu má být ikonka (ovšem vložená jako css background, ne jako html) a zbytek toho divu se má doplnit jiným obrázkovým pozadím (opět css backgound).
Plaváček
Profil
proglama:

Pak dodej "živou" ukázku. Křišťálové koule začínají být nedostatkovým zbožím.
proglama
Profil *
Tady je uázka jak by měl vypadat ten finální div: Odkaz

Jde mi o to že ikonka i to dvoubarevné pozadí musí být jako background ale nechci to dávat do jednoho obrázku který pak dám na pozadí ptž. šířka toho divu může být hodně velká a pak bych si musel vygenerovat hrozně dlouhý ten obrázek na pozadí (nelze tam použít repeat-x ptž by se mi opakovala i ta ikonka na začátku).
Taurus
Profil
Asi bych to řešil obalením textu např. do spanu, kterému bych nastavil pozadí.
proglama
Profil *
To bohužel také nemohu použít. Potřebuju aby když programátor bude potřebovat udělat varovací hlášku tak jenom napíše:
<div style=alert>Moje varovací hláška</div>

a nemusí text dále do ničeho obalovat.

Ve větších projektech to je užitečné.
proglama
Profil *
*oprava:

<div class="alert">Moje varovací hláška</div>
Taurus
Profil
To podle mě přes html/css nejde. Něčemu druhému pozadí dát musíš a to něco druhé je buď tag nebo div. Nevím, co by svedl javaskript.
peta
Profil
proglama: Viz plavacek, #2, #4 + google = css :after, :before (musis mit spravne doctype). A samozrejme js umi pridat prvek.
proglama
Profil *
Díky, mrknu na to..

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0