Autor Zpráva
simka
Profil *
jak se dají udělat oblé rohy v CSS? ale tak, aby to fungovalo ve většinových prohlížečích a při každém rozlišení.. díky za rady...
peta
Profil *
simka
fajn zpusob je pouzit backgroud v CSS pro divy, pripadne tabulku s obrazky.
padding, backgound:url("obrazek.gif"), line-height:0
.rohy {}
.rohy div {}
.rohy div div {}
.rohy div div div {}
<div class="rohy">
<div><div><div>
text
</div></div></div>
</div>
Take to jde pozicovat, ale neni to uplne nej
//vampierka.wz.cz/
- ty kyticky
Ale treba pres podtrzitka zadat pro IE jinou pozici.

Nejbezpecnejsi zpusob je tabulka.
Pokud to nechces natahovaci podle velikosti pisma, muzes pouzit 1-2 velke obrazky.
4 obrazky i s ramecky v CSS:
<......1.........>
<<2. text> .3>
<.......4........>
4 obrazky jinak
<<<<......1.........
2. text .3
.......4........>>>>
(> sem pouzil jenom jako znacku)
mila
Profil
http://seky.nahory.net/2005/04/oble-rohy-nifty-corners/
peta
Profil *
mila
toz, javascript je nejlepsi varianta, s tim souhlas, protoze se da pridat do CSS jako behaviuor pro IE a bez IE zakulaceni bezne funguje.
Tenhle je dokonce zajimavej v tom, ze generuje vlastni obrazek zakulaceni, jestli jsem to spravne pochopil. Problem bude dodelat mu tak 5-tibarevny rozek, pokud chci nejake hezci okraj.
peta
Profil *
simka
k te mozille, tam funguje vlastnost
{-moz-border-radius:20px}
a to jeste s chybami ve vykreslovani, tak nevim, zda je to pouzitelne
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0